Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 568 tematów w tym forum

1. Technics sb-t200

• 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 62 odpowiedzi
    • 17,7k wyświetleń
  2. Dylemat wybór budżetówek

• 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Subwoofer do stereo ?

• 5 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  4. Zestaw muzyczny do pokoju.

• 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  5. Wzmacniacz do 1500 zł

• 6 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 129 odpowiedzi
    • 64,3k wyświetleń
  6. Dobór kabli głośnikowych

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 13,4k wyświetleń
  7. Kolumny do HK avr365

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  8. Sieciówka za tyle $????

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  9. NAD M5 vs M55

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  10. Zestaw do wokalu, niekompletny

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 13,8k wyświetleń
  11. Zestaw do 1000 złotych

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 16,6k wyświetleń
  12. Wzmacnicz do Tannoy M1

• 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  13. Kolumny do SU 8600

• 15 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  14. Wzmacniacz do kolumn 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 14,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Na wstępie dziękuję salonom za wyrozumiałość i odpisywanie na moje  pytania tu oraz na e-mail i pozdrawiam: S4home, Install Audio, Audio Plaza, Q21, AVStore, Studio HiFi, Top HiFi.  @maciek72 co do Klipsch to wersja III i były wygrzane (wersja demo w lokalnym salonie).  1. Salon jeden odmówił mi wysyłki na odsłuch Heco więc wsiadłem auto i pojechałem do Lublina (na grupie FB jeden facet je chce sprzedać - to nie ten co ma ogłoszenie)  no i się zawiodłem.. Zupełnie to nie to granie co oczekuje. Tzn design, wykończenie kolumn super oj tak. Tak samo średnie i wysokie cudowne i one oczarowują co nie pozostawia wątpliwości, ale one według mnie do Trance, House się te kolumny nie nadają, tak samo do cięższego Rocka.  Gdyby nie to, że wiem iż to niemiecka firma mógłbym strzelić w ciemno że to produkt niemiecki - niskie czyli bas jest twardy, surowy, sterylny (? )... Jest szybki to fakt ale nie jest ciepły, mięsisty, jest go mało @S!N!Teraz rozumiem co miałeś na myśli pisząc bębenek dla niemowlaka...  Później spędziłem parę godzin czytając o Heco czy tylko ja mam takie odczucia i widziałem, że chociażby tu też na forum ktoś je zakupił i miał podobne odczucia - 29 stron tu jest temat o tym jak walczył z tymi Heco aby były bardziej basowe, mięsiste i finalnie musiał się ratować dwoma subami co dla mnie jest absurdem przy tej kabaturze i wielkości kolumn.  Osobiście preferuje stereo jak nazwa wskazuje bez suba i tego nie mam zamiaru zmieniać.  @Q21dzięki, czyli Audiovector też już nie mam co odsłuchiwać, super...  2. W ramach wyjaśnień napisze również, że Klipsch RF-7 odsłuchałem po zawodzie na Polk Audio Reserve R700. Wiem, że najtańsze, ale ta gramatura, wielkość to tu ktoś ostro przesadził - sporo małych półlowych by to zjadło bez problemu.  Tu wszystko było znacznie gorsze niż w Heco czy Klipsch, na dodatek z efektem koca. Uważam, też subiektywnie, że moje obecne B&W są lepsze od nich. @tomek4446dzięki za propozycję, piękne są, w końcu też ważą tyle ile powinny dobrej klasy kolumny! Ale ten kolor to nie przejdzie z moją żoną.. Wiem, że marudzę, gdybym był kawalerem/mieszkał w innym mieszkaniu lub dopiero je urządzał już bym jechał i słuchał ich. No właśnie co do koloru moja wina, że nigdzie w pierwszym poście o tym nie wspomniałem - jedynie czarny lub  bardzo ewentualnie białe wchodzą w grę. Też moja wina, że taki salon urządziłem i sam przyznaje ten odcień w ogóle by nie pasował do naszego salonu.  Co do zawieszenia wierzę na słowo, moje B&W też pod tym względem są nieskazitelne. Trochę się też obawiam, że jednak tak i one by musiały odwiedzić serwis. Kondki, tranzystory nie oszukujmy się to będzie ta sama historia co u mnie - lata robią swoje (a twoja propozycja to +- 2009r czyli już 15-16 lat na chodzie) , choćby się chuchało na nie to elektronika się zużywa a tym bardziej te dwa elementy, plus jest taki że o wiele mniej by kosztował pewnie przegląd niż moich B&W.  @S!N!Tak przy okazji jak przeglądałem Heco zauważyłem twój wpis o Klipsch RF-7 i filmik co wrzuciłeś jak ktoś je porównuje do Magnat Transpuls 1500 i również po odsłuchu na słuchawkach (co prawda to tylko DT 770 Pro LE) to zgadzam się, że przy tym utworze Klipsch zagrały jakby coś im odcięto... Aż mnie zainteresowały, ciekawe jakby one zagrały z rockiem i metalem.... Generalnie nie lubię ich produktów bo są nie oszukujmy się słabo wykonane, no ale cenowo to wręcz zaskoczenie... Moze faktycznie coś od Pylon by mi się spodobało, nie koniecznie budżetowy Diamond a napewno nie Mk1, jak już Mk2 (o Mk1 czytałem i ich problemach - co zostało wyeliminowane i poprawione w Mk2).  A jak i to nie jest dobrym kierunkiem to co skazany jestem na stare sprawdzone konstrukcje, bo tylko takie brzmienie mi odpowiada a nowe konstrukcje to zupełnie nie ten typ - bardziej jaskrawe, pozbawione "duszy" , polotu?  I wyjaśnijmy sobie, że nie chodzi o niskie tony jak z rynku ze wsi z czasów wojny - zanim ktoś tu wyleci z 💩 Altusami które są szmelcem po całości, w których wszystko się zlewa i jest byle jak...
    • W takim razie jakie kolumny i wzmacniacze grają naturalnie ? 
    • https://www.nbcnews.com/now/video/president-trump-says-air-india-crash-is-one-of-the-worst-in-aviation-history-241448005869 Nikt nie ma pojęcia, co to mogło być. Ale dałem im kilka wskazówek. Powiedziałem: może to sprawdźcie. Bo wiecie, widzieliśmy samolot. Wyglądał, jakby leciał całkiem dobrze. Nie wyglądało na to, żeby doszło do eksplozji. Wyglądało to tak, jakby silniki straciły moc, ale rany, to okropna katastrofa. Jedna z najgorszych w historii lotnictwa - powiedział Trump. Jprdl 🤦 
    • Świetny piecyk. Słuchałem go tylko z malutkimi ProAkami, ale zrobił na mnie wtedy duże wrażenie. Z B&W mogłoby być ciekawie.   Rzeczywisty dźwięk jest jednocześnie szybki, dynamiczny, często przejrzysty, ale też soczysty i namacalny! A nasz sprzęt ma swoje ograniczenia. Jeśli stawia wszystko na energię, atak i hektolitry powietrza, to będzie to kosztem mniejszego nasycenia barw. Mało kogo stać na system, który połączy jedno z drugim. @Top Hi-Fi & Video Design wymienił atuty B&W pozostawiając w domyśle drugą stronę medalu. Skrót myślowy - dla niektórych oczywisty.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...