Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 131 tematów w tym forum

• 66 odpowiedzi
    • 25,7k wyświetleń
  1. Wymiana głośnika

• 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  2. Sprzet audio do pokoju

• 6 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  3. Jakieś stereo, pomocy 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 12,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 15,1k wyświetleń
  4. Stereo do 15 m2

• 12 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. Wzmacniacz do Koda K-5000S

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  6. grundig sl 1000

• 5 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  7. Stereo do małego salonu 1 2

• 43 odpowiedzi
    • 22,3k wyświetleń
  8. Jamo S606 + Yamaha E-S300

• 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  9. Jakie kolumny?? 1 2

• 45 odpowiedzi
    • 30,1k wyświetleń
  10. Jaki amplituner?

• 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4k wyświetleń
  11. jaki zestaw audio do pokoju

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  12. Denon DRA 335R i kolumny

• 3 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tu też fajnie nagrana płyta z epoki i gatunku, wraz z dodatkiem w postaci naprawdę świetnie zarejestrowanego koncertu. Pod koniec 2025 to wydanie na Discogs poszło dwukrotnie za cenę powyżej 100 USD, a dodam, że na CDJapan jest dostępne do dziś za 4000 jenow, czyli 25 USD... No ale może droższa plyta lepiej komuś gra....😁 Koncert naprawdę brzmi wzorowo! Soft Machine - Bundles, oryg. EMI Records 1975, wydanie SHM-CD 2023 Belle Antique 🇯🇵,  wraz z dodatkiem Nottingham University Live 1975, wydanie obu płyt zremasterowane cyfrowo, wyprodukowane przez JVC Kenwood Co.  
    • Witam kolegów  Pomyślałem aby dodać do mojego zestawu Naim Nait 5si z Dali Rubicore 2 dodatkowy subwoofer Rela 7ke.   Juz wyczytałem na forum ze trzeba zastosować wejście do Rel neutrik speakon konektor. Jak wiemy naim nie ma wyjścia na suba więc pozostało mi rozwiązanie w połączeniu suba z dwoma głośnikami. Co ciekawe Rubikore 2 mają podwójne wejścia na bi wiring wiec mysle aby podłączyć kable do nieużywane pary wejść B ktora jest połączona mostkiem z wejściami A. Moje pytanie jest o kabel. Głośniki mam rozstawione w okolicach 4m. Więc Neutrik Speakon od suba musi mieć odpowiednią długość aby podłączyć go do bliższego głośnika lewego + i - oraz jak piszą trzeci żółty kabel do + prawego głośnika który stoi 4m dalej. Nie wiem czy takie kable są w sprzedaży. Co znalazłem to splitter Naitrik Speakon na dwa żeńskie i wtedy dwa osobne kable do każdego głośnika. Tyło wówczas prawy też będzie połączony z + i -. Nie mam pewności czy to zadziała. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia? Proszę o pomoc i wskazówki. 
    • Cały czas coś szukam i obserwuję co pojawia się w okolicy, staram się jak najwięcej posłuchać, aczkolwiek jak do tej pory ten zestaw najbardziej mi się podobał. Nie jestem w gorącej wodzie kąpany więc napewno nie jedną parę kolumn i wzmacniacz posłucham. Do tej pory to tylko jeden zestaw grał równie pięknie jak dla mnie oczywiście było to już dawno, kolumny avance Signature 8MK II i copland sa 28 jak dobrze pamiętam. 
    • Naprawdę warto. Uważam, że to jedne z lepszych lamp. Porównywałem z TFK, Mullardami, Siemensami, Brimarami, Raytheonami i przynajmniej w SE (ECC88) sprawdzają mi się najlepiej. Bez podkresleń którejkolwiek części pasma. Chętnie wypróbowałbym w PP (ECC83), ale niestety , ostatnio zdobycie sześciu (tyle u mnie wchodzi) dopasowanych, oryginalnych, w dobrym stanie, jest nie lada wyczynem. O cenie już nawet nie wspomnę. Muszę zadowalać się TFK.  Poza tym należy zwrócić uwagę na to , czy to są AMPEREX, czy AMPEREX BB czy też AMPEREX ORANGE GLOBE. One wszystkie mają odmienne brzmienia. Poza tym były jeszcze Amperex made in Yugoslavia i one też z innym brzmieniem. Bardziej zblizonym do Raytheonów. Podkreślam, że to piszę na podstawie brzmienia w SE. Bardzo mozliwe, że PP czy hybrydzie wrażenia byłyby inne. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...