Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 650 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
  1. Ile to może kosztować?

• 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  2. SONY STR_DE445

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 18,7k wyświetleń
  3. który wzmaczniacz?

• 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  4. Primissima + Basso

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  5. Wzmacniacz vintage

• 12 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 5,2k wyświetleń
  6. Dobre stereo do 10 tys

• 14 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  7. paradigm 7v6

• 14 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  8. B&W 685 / marantz 6003

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zajrzyj. Posłuchamy, pogadamy 😉 
    • Ostatecznie możesz zrobić zakup online, żeby mieć "furtkę" na ewentualny zwrot. 
    • Dzięki za pomoc. Jeżeli ten panasonic "jest całkiem ok" to chyba go biorę. Na początek przygody powinien mi wystarczyć. Kiedyś pewnie jeszcze ulepszę sprzęt no ale to już kiedyś kiedyś.
    • Mam 2 przetworniki R2R (moja żona mówi "potworniki") i wzmacniacz w Klasie D. Miałem go sprzedać ale teraz plan jest inny.  Z dawnych czasów mi zostały SF Concertino. Są to bardzo przeciętne głośniki ale ślicznie wyglądają, jakość wykonania jest perfekcyjna i mają ładną średnicę. I plan jest taki, żeby ten wzmacniacz (Fosi), Concertino, MF V-Link i Havana pojechały do Polski, gdzie kupiłem właśnie dom.  I gdy będę wpadać na urlop to będzie drugi system jak znalazł do grania z laptopa. Wracając do Twojego pytania: jeszcze kilka lat temu sound Klasy D był łatwo rozpoznawalny i nie do wiary, jak zły.  Obecnie Klasa D potrafi być nie tylko do przyjęcia ale i grać bardzo dobrze. Już nie tylko w stosunku do ceny ale wręcz w kategoriach absolutnych. I nie - Fosi nie gasi "analogowości" R2R (czymkolwiek owa "analogowość" jest. Zero w każdym razie cyfrowego nalotu.  W konstrukcjach wzmacniaczy w Klasie D zaszedł wielki postęp. Szczerze to w dobie Fosi nie widzę już żadnego sensu w zakupie budżetówki w Klasie AB.  Ale Ok im wyszło! Czyli są remastery i remastery.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...