Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 175 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 13,4k wyświetleń
  1. Pomoc dla nowicjusza

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Wybór wzmacniacza

• 12 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  3. DVD do stereo

• 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  4. Jaki zestaw grający??

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  5. Porady dla nowicjusza :)

• 11 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  6. Głośniki + Wzmak

• 8 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  7. Głośniki podstawkowe do 500zł

• 17 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  8. pomocy!!!

• 5 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  9. amplituner

• 11 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zgadzam sie. Obojetnie, ktory kupisz, z tych z wymienionych, to bedzie dobrze  Swoja droga - piszesz w tytule, o Wiim Mini, ktory kosztuje nieduzo, w stosunku do budzetu, ktory chcesz przeznaczyc na kabel. Proponuje jednak podlaczyc najtanszy (ten z zestawu) i porownac, z takim za te 250 zl, zdaj potem recenzje  
    • Dopisz QEDa.  W zasadzie jakikolwiek kupisz w tym przedziale cenowym będzie "dobrze".
    • Cześć, macie doświadczenie z podstawowymi kablami toslink, by zastąpić zwykłą sznurówkę do taniego streamera? Chodzi o półkę cenową w okolicach 250 zł, czyli takie Atlas Element,  Viablue H-Flex, Monkey Cable Clarity, itp.
    • Witam. I mamy koniec. Znaczy dla mnie koniec. Booo Może zacznę od tyłu, jest zajebiście, jest k#rwa zajebiście. Oglądanie filmów o robotach czy czegokolwiek męskiego a zwłaszcza w dolby atmos to jest petarda. A teraz prolog... Po zamontowaniu wszystkiego i odpaleniu i ręcznym setupie, ręcznym bo po odpaleniu audyssey...no co za przypadek, posiadam klasycznie aż w ch@j klasycznie centrale (MA RS), dwa fronty (MA RS 8), dwa surroundy tylne (MA FX), dwa Svs 2000 i denona x2800. I w menu audyssey nie ma mojego klasycznego układu głośników 5.1, jest podobny w 7.1 ale w 7.1 nie przechodzi kalibracja bo nie słyszy surroundow bocznych. W 5.1 mamy po 2 fronty i biamp i fronty plus zone2. Jakieś cuda wianki szkoda słów. Za to menu speakers ogarniam jedynie z display.  Więc ustawiłem ręcznie odległości, Levels fl rl 3,5 db Centrale na 2,5db (lektor), sbl sbr na 5db. sub na 10db.  Crossover czyli ta legendarna zwrotnica na frontach 80 lub 100, na centrali 90, surroundy 90, a lfe na od 80 do 120 Hz.  Podobnie próbowałem różnych ustawień kolumn i subów i postawiłem fronty na subwooferach i skoro nie słychać no mi nie było słychać a widać różnicę to niech będzie o tak. Myślałem że będę bardziej sensytywny czy tam wyczulony ale ja po prostu zostawiam tak jak jest bo nie słyszę k. różnicy. Znaczy slyszę kiedy gra sam tv a kiedy się kino odpala. Oglądając "na skraju jutra" to po prostu kosmos.  A teraz jak to słychać, no cóż. Jest zajebiście. Jest tak jak miało być. To się nie mogło nie udać. Już wiem jak to słychać kiedy rozsuwają się wrota piekieł. Bardzo pomocny był dział kolegi co pisał o synach z niskim zejściem, jak i kolega z forum co mi 2 suby sprzedał.  Do strojenia wrócę jeszcze w przyszłości, co do kolegi co kazał zwolnić powiem tak, jakbym miał jeździć i słuchać i czytać, wybierać, analizować, to bym chyba padł na zawał, lub kupił te legendarne Teufel 40. U mnie trzeba szybko bo potem czasu brak i byłem ostatnio u pana od uszów i powyżej 2kkhz to jest u mnie ciiicho, znaczy w tam ichniejszych wartościach. A propos teufeli 40 to byłem u jegomościa gdzie kupowałem rs8 i zaraz po tych rs8 posłuchałem jak "gada" Teufel. Patch w ch. i różnica kolosalna przy 80% gabarytach. Pozdro PANY.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...