pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 5 godzin temu, Nowy75 napisał: Tak bardzo ogólnie to pociąga mnie rozsądek w sprawach gospodarczych,bez popadania w ekstremalny libertarianizm . A pamiętasz Kongres Liberalno-Demokratyczny? Tusk to liberał. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Kolego @Chmarskinie chcę tu prowadzić jakiejś partyjnej bitwy,bo jak napisałem w postach wyżej za żadną nie stoję murem. Ale skoro zostałem wywołany to odpowiem na Twoje pytanie. Bardzo dawno temu jeszcze przed powstaniem PO dziennikarze przyjrzeli się listom obecności i aktywności posłów,nasz premier był w ogonie- dużo nieobecności na obradach, słaba aktywność. Za ośmiolatki rządu PO faktycznie najpierw premierował, ale gdy rząd zaczął zniżkować wyjechał do Brukseli zostawiając panią Kopacz i własną partię na pastwę dalszych wydarzeń, które finalnie doprowadziły do przegranych wyborów. Większość obietnic z jego expose/ tych wykonalnych/ pozostała w sferze życzeń. Po ośmiolatce PiS faktycznie powrócił, choć nie musiał. Udało się wygrać wybory,ale nie wiem czy to bardziej zasługa kolejnych obietnic,czy jednak dokonań PiS i złości społeczeństwa. Po paru miesiącach rządzenia pojawiło się wiele opinii/niekoniecznie z kręgów PiS/ ,że robota w naszym parlamencie idzie zbyt wolno, czy wręcz, że to rząd leni. To właśnie miałem na myśli pisząc o laurce dla jego wyborców -poprzednie dokonania naszego premiera nie dawały podstaw do przypuszczeń,że będzie szczególnie ciężko pracował . Obecnie pojawiają się opinie/ nie moje😁/, że wygrana Trzaskowskiego odbierze mu pretekst do nicnierobienia. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, Nowy75 napisał: Za ośmiolatki rządu PO faktycznie najpierw premierował, ale gdy rząd zaczął zniżkować wyjechał do Brukseli zostawiając panią Kopacz i własną partię na pastwę dalszych wydarzeń, które finalnie doprowadziły do przegranych wyborów. I dlatego, już kilka lat wcześniej, zaczął się uczyć angielskiego? Tak, to ma sens 😁 8 minut temu, Nowy75 napisał: Obecnie pojawiają się opinie/ nie moje😁/, że wygrana Trzaskowskiego odbierze mu pretekst do nicnierobienia. No ale przecież, wg PiS, Trzaskowski też nic nie robi 🙃 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 24 minuty temu, pairtick napisał: pamiętasz Kongres Liberalno-Demokratyczny? Tusk to liberał. A PiS to prawica ,zwłaszcza gospodarczo😁. Kolego, to są popularne określenia z programów publicystycznych . Osobiście uważam,że Tusk to lepszy wybór dla kraju niż Kaczyński. Z drugiej strony uważam ,że w sprawach ważnych dzieje się zbyt mało lub prawie nic. 5 minut temu, pairtick napisał: dlatego, już kilka lat wcześniej, zaczął się uczyć angielskiego? Tak, to ma sens 😁 To akurat się chwali naszemu premierowi😁. Miał sporo czasu i go dobrze wykorzystał,choć nie w pracy parlamentarnej😁 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @Nowy75ja nie mam nic do Twoich preferencji politycznych. Mam pretensje o to wystawianie laurki wyborcom. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Nowy75 napisał: A PiS to prawica ,zwłaszcza gospodarczo😁. Kolego, to są popularne określenia z programów publicystycznych . Osobiście uważam,że Tusk to lepszy wybór dla kraju niż Kaczyński. Z drugiej strony uważam ,że w sprawach ważnych dzieje się zbyt mało lub prawie nic. To akurat się chwali naszemu premierowi😁. Miał sporo czasu i go dobrze wykorzystał,choć nie w pracy parlamentarnej😁 To ja mam taki pomysł: obraźcie się wszyscy na Tuska i PO 😛 Bo ja, mówiąc szczerze, dość mam już tego jojczenia. ----- PiS kontrolował rząd, miał większość w Sejmie (w pierwszej kadencji także w Senacie), miał swojego prezydenta, który podpisywał mu ustawy pozwalające przejąć kontrolę nad Trybunałem Konstytucyjnym, prokuraturą, telewizją, sądami. Stopniowo rozszerzał kontrolę nad Sądem Najwyższym, a tam, gdzie szło mu to z oporami, utworzył swoją własną izbę, którą w pełni kontrolował (i kontroluje do dziś). Opanował wszystkie media publiczne, część prywatnych i szykował się do spacyfikowania oraz przejęcia tych, których nie udało mu się podbić przy pierwszym podejściu. Indoktrynował młodzież szkolną i atakował społeczne organizacje pozarządowe, pozbawiał je środków finansowych z budżetu i spółek skarbu państwa, utrudniał im prowadzenie statutowej działalności. Tak więc PiS, mówiąc o niebezpieczeństwach rzekomo wynikających z wybrania na prezydenta kandydata Koalicji 15 Października, po prostu opisuje realia swoich własnych rządów. Każdy sądzi podług siebie – powiada maksyma. To uniwersalna prawda. PiS – partia zamordystów i autokratów – oskarża oponentów, którzy ją odsunęli od władzy, o zamordyzm i autokrację. Chcecie się dowiedzieć, kim są i jaki los wam szykują? Po prostu posłuchajcie tego, co zarzucają przeciwnikom. I przypomnijcie sobie, jak agitowali w poprzednich wyborach za Andrzejem Dudą. Jeśli wybrany zostanie Trzaskowski – straszyli – w Polsce będzie trwała nieustanna wojna polityczna między prezydentem a rządem. Będziemy mieć stan wiecznego chaosu i paraliżu decyzyjnego. Otóż to. Taki właśnie mają plan na prezydenturę Nawrockiego. https://wyborcza.pl/7,75968,31956674,trzaskowski-jak-duda-pis-sadzi-podlug-siebie.html Edytowano 9 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: To ja mam taki pomysł: obraźcie się wszyscy na Tuska i PO 😛 Nie wystarczy, że na nich głosujemy? Musimy ich jeszcze lubić? 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu AQNMYs2U596NipviQ2ficM6PzcedA3N6hFG53PyCQmpwW4Gn8RgkDffq35FuxjHA3ZkMQWwnMisP_7OMb35v_i77.mp4 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu To już wiadomo dlaczego Kaczyński go wybrał 😁 8zIWd0eboQksZc8q.mp4 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, Rafał S napisał: Nie wystarczy, że na nich głosujemy? Musimy ich jeszcze lubić? Rafał; "przez osiem ostatnich lat rządów PO-PSL", tzw. media demokratyczne, waliły jak w bęben w Tuska i PO. Aż w 2015 wygrał PiS. Przez kolejne "osiem lat rządów PiS", narracja tzw. mediów demokratycznych - zamiast walić w PiS - waliła w... Tuska i PO. Efekt? PiS zdobył najwięcej głosów jako partia. Spodziewasz się, że w drugiej turze wygra Trzaskowski? Bo ja nie bardzo, niestety. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 41 minut temu Napisano 41 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: Spodziewasz się, że w drugiej turze wygra Trzaskowski? Bo ja nie bardzo, niestety. Ja niestety też nie. Niemniej, cała moja rodzina oczywiście na niego zagłosuje. Mnie Nawrocki zaboli emocjonalnie pewnie bardziej niż Ciebie, bo jestem z Trójmiasta. Ten chłopaczek chodził do liceum w Nowym Porcie, mimo, że mieszkał na Siedlcach. Więc o czym my mówimy. @pairtick Zainspirowany zdaniem w Twojej stopce ułożyłem taki oto czterowiersz (żeby Ci pokazać, że jednak można). Idąc na spacer padało dziecko na ziemię co krok. Na próżno pod nogi patrzało, wszak gęsty był nocy tej mrok. Edytowano 35 minut temu przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu 30 minut temu, Rafał S napisał: Ten chłopaczek chodził do liceum w Nowym Porcie, mimo, że mieszkał na Siedlcach. Więc o czym my mówimy. Rafał co masz na myśli? Odpisz, cytując
Recommended Posts