leoś Napisano Poniedziałek o 14:36 Napisano Poniedziałek o 14:36 15 minut temu, MariuszZ napisał: Za co? Brzmi zacznie. Był absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego (studiował w latach 1967–1971) Przypominam, że w 1968 najechaliśmy Czechosłowację. Studiował w czasach Prawo i Administację. Pewnie wykładali tam o Solidarności 😎 Zobacz swój wpis dokonany 3 godziny temu - nie będę tego paszkwilu kopiował. I nie udawaj greka. A jak nie odróżniasz absolwenta od profesora to sam sobie wystawiasz świadectwo. Obrażanie kogoś kto już nie żyje to podłość. A jak już kopiujesz z wikipedii to masz dalszy cytat.Przeczytaj ze zrozumieniem. ++ Od 1978 działał w Wolnych Związkach Zawodowych. W latach 1978–1980 wraz z Joanną i Andrzejem Gwiazdami prowadził dla robotników wykłady z prawa pracy i historii PRL. Pisywał w niezależnym „Robotniku Wybrzeża” oraz kolportował wśród robotników pisma „Robotnik” i „Biuletyn Informacyjny KSS „KOR””. W 1981 został delegatem gdańskiego Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność” na I Zjazd Krajowy Delegatów związku w Gdańsku; wybrano go na członka komisji programowej. Przewodniczył zespołowi do spraw uregulowania stosunków z Polską Zjednoczoną Partią Robotniczą. W czasie stanu wojennego był internowany w Strzebielinku[21] od 13 grudnia 1981 do 15 października 1982[22]. Od 1983 brał udział w posiedzeniach Tymczasowej Komisji Koordynacyjnej oraz w pracach tajnej Regionalnej Komisji Koordynacyjnej NSZZ „Solidarność”. Od 1985 wchodził w skład regionalnej Rady Pomocy Więźniom Politycznym w Gdańsku. W czasie strajków w 1988 w maju i sierpniu był doradcą (razem ze swoim bratem Jarosławem) robotników strajkujących w Stoczni Gdańskiej +++++ Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 14:52 Napisano Poniedziałek o 14:52 Nie zmienia to faktu, że studiował na wydziale, który był kuźnią kadr ówczesnych władz. Gloryfikujesz go jakby był autorem dziejowych czynów. Co osiągnął poza tym, że był? Pytanie retoryczne. Nie oczekuję odpowiedzi. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano Poniedziałek o 15:10 Napisano Poniedziałek o 15:10 1 minutę temu, MariuszZ napisał: Nie zmienia to faktu, że studiował na wydziale, który był kuźnią kadr ówczesnych władz. Gloryfikujesz go jakby był autorem dziejowych czynów. Co osiągnął poza tym, że był? Pytanie retoryczne. Nie oczekuję odpowiedzi. Pozdrawiam. M Po pierwsze , napisałeś o Lechu Kaczyńskim " komunistyczny profesor" a to nieprawda , do upadku komuny czyli roku 1989 profesorem nie był. Kłamałeś i wprowadzałeś w błąd , jako moderator to słabe jest. Po drugie , chyba jesteś na młody aby się wypowiadać o tamtych czasach . Kaczyński studiował w latach w jakich się studiuje , czyli po maturze , to chyba oczywiste. Razem z nim na roku studiowali dzisiejsi idole Platformy panowie Rzepiński I Safjan.Nie wiem czy ten nazwiska coś Ci mówią. Przy okazji Safjan często np w TVN był tytułowany profesorem , chociaż nawet nie ma doktoratu, ale to tak przy okazji. Im też masz coś do zarzucenia? Może mieli rzucić studia i walczyć o wolną Czechosłowację w 1968 roku ?? A może wszyscy wymienieni powinni pracować fizycznie w gospodarstwach rolnych to wtedy Pan Moderator jakiegoś forum w roku 2025 byłby satisfied? Również nie oczekuję odpowiedzi. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano Poniedziałek o 15:17 Napisano Poniedziałek o 15:17 7 godzin temu, MariuszZ napisał: Źle jest teraz, a będzie tylko gorzej. Komentarz poniżej odzwierciedla moje samopoczucie. Od siebie dodam do tego obrazu podzielonej Polski, że Polacy w genach mają anarchię. Przez wieki wmawiali nam, że jesteśmy patriotami, a tak naprawdę jesteśmy anarchistami. Wolnościowcy miłujący "liberum veto" i czerpiący satysfakcję z robinia "na złość" sąsiadowi. Spora część "na wrotkach" zagłosowała nie dla dobra narodu, tylko przeciw Tuskowi. 8 lat ujeżdżania Tuska w kurwizji dało efekt. Szykuje się polityczny klincz. Nic dobrego z tego nie będzie. Pozdrawiam. M Te parę procent głosów na Brauna to świadczy o antysemityzmie Polaków? Jak łatwo zamknąć się w klatce własnych uprzedzeń. Do tego nie lubimy demokracji. Frekwencja na głosowaniu mówi co innego. Tym gorzej dla faktów, Pani Profesor? 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Poniedziałek o 15:25 Napisano Poniedziałek o 15:25 @Rafał Snie martw się o młodych. Wchodzi dzisiaj do mnie brygadzista elektryk/ chłopak 30 plus/, ma w ekipie 3 młodzików elektryków.,zagląda do swojej skrzynki narzędziowej/ przechowuje u mnie/ i mówi: K...wa! To naprawdę jest OSTATNIE POKOLENIE! Co im nie dasz do ręki zostawią gdzieś,albo zgubią! Wczoraj jeden zgubił okulary,a potem dostał odpryskiem w oko i wylądował na pogotowiu. Wygląda, że dadzą radę 😁. To oczywiście w dużej mierze zasługa usługujących rodziców. Podobnie sytuacja polityczna,jak się 20 lat głosowało między socjalem ,a ciepłą wodą to są efekty. Pytanie do wszystkich. PiS dał swoim wyborcom socjal. Co dała swoim KO poza nie rozpoczętymi lub nie zamkniętymi sprawami? KPO się nie liczy,uruchomienie funduszy na gębę świadczy tylko o niewłaściwym funkcjonowaniu Brukseli Odpisz, cytując
stach_s Napisano Poniedziałek o 15:31 Napisano Poniedziałek o 15:31 Ja Ci dopowiem co jeszcze dał PiS. Dał klauzulę sumienia lekarzom i farmaceutom 😜 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 15:35 Napisano Poniedziałek o 15:35 5 minut temu, Nowy75 napisał: PiS dał swoim wyborcom socjal. Dał? Nic nie dał. Przekierował środki z budżetu, z naszych podatków. Z ekonomicznego punktu widzenia kupił kilka milionów głosów za nie swoje pieniądze. Wczoraj czytam, że zabezpieczono ponad 100 baniek na koncie Romanowskiego. Złoty biznes Panie Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano Poniedziałek o 15:36 Napisano Poniedziałek o 15:36 PiS dał nam jeszcze Polski Ład 4 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Poniedziałek o 15:54 Napisano Poniedziałek o 15:54 Nie ma przypadków. Są tylko znaki. takie dwa stanowiska, co poszło nie tak… Czy liberalny komentariat zdobył się już na refleksję nad swoją rolą w czasie kampanii wyborczej? Ile głosów na swojego kandydata pozyskał profesor Hartman nazywający wyborców Nawrockiego debilami, nieukami i faszystami? Ilu przysporzyła mu Manuela Gretkowska wdzięcznie opowiadająca o ludziach głosujących na wdychanie własnych pierdów, ilu profesor Bilewicz twierdzący, że głosujący na Nawrockiego stoją po stronie morderców z Jedwabnego i wszyscy inni, w których pogarda do połowy obywateli własnego kraju wygrywa z rozumem? Nie, oczywiście, że nie, żadnej refleksji nie będzie, wszystko jak zwykle, ktoś tam emigruje wewnętrznie, Gretkowska nie pamięta exit pollu zmieniającego się w swoje przeciwieństwo i w strumieniu świadomości dzieli się swoim obrzydzeniem rodakami, zawodowe feministki dalej nie będą rozumieć dlaczego młodzi mężczyźni głosują na Mentzena i dalej ignorować będą istnienie tych 45% niewidzialnych kobiet głosujących na Nawrockiego, Roman Giertych będzie srogo rozliczał PiS, profesor Tadeusz Gadacz ogłosił obok swojej wewnętrznej emigracji jeszcze koniec demokracji w Polsce, dodaję go więc do mojej kolekcji końców demokracji w Polsce, w ciągu ostatniego ćwierćwiecza udało mi się zebrać ich około tysiąc pięćset sto dziewięćset i to już nawet nie jest zabawne, te wszystkie końce i emigracje, to już tylko nuży i dłuży się jak zima w Polsce, jak równie zużyty wiersz Brechta o narodzie, który nie zasługuje już na zaufanie rządu i w związku z tym rząd powinien może rozwiązać naród i wybrać sobie drugi. Szczepan Twardoch Stało się to, co było do przewidzenia. Nawrocki wygrał nie dlatego, że jest wspaniały i że ma przekonujący program. Wygrał, bo Trzaskowski i PO to po prostu jest ekipa odklejona od rzeczywistości. Przesadzam? Spójrzcie na ich reakcje powyborcze. Wyciągają wnioski? Wyciągają, ale jakie... "Źródła w KO twierdzą, że Tusk planuje szybką rekonstrukcję. Możliwe, że Bodnar poleci i zastąpi go Giertych" - napisała w Newsweeku dobrze poinformowana w tych kręgach Dominika Długosz. — Koniec progresywnej agendy na długie lata — z nieukrywaną satysfakcją mówią jej rządowi konserwatyści. Czyli rozumiecie, konserwatywny zwrot w kampanii przyniósł im katastrofę, więc co może być rozwiązaniem? Oczywiście, jeszcze więcej konserwatyzmu! Wyborca wytrzyma. Przypominam, że to jest partia Budki, Kidawy i Nitrasa. Trzaskowski miał być ich ostatnią deską ratunku, jedynym jako tako prezentującym się tam politykiem. I teraz się skończył. Tam nie ma już żadnej nadziei, dlatego przegrali. Jak wiać na samym byciu "niepisem" już się daleko nie zajedzie. A innego programu wygenerować nie potrafią. Innego poza wymyśleniem genialnego planu, że jeszcze bardziej zaczną kopiować Konfederację. Jesteście świadkami, że pisałem tu od dawna, czym to kopiowanie prawicy się skończy. Dalszym umacnianiem prawicy. Oryginału, a nie mało przekonującej kopii libkowej. Kiedyś napisałem tekst, że używam nazwy "libki", bo to czym jest to środowisko, to nie jest żaden liberalizm, tylko tandeciarstwo i podróba. Cała ta ekipa intelektualnie jest pusta, nie mają żadnej koncepcji, poza walką z PiS i obsadzaniem stołków. A w tę pustkę próbują wlewać jakiś koktajl ideologiczny, złożony ze składników skonstruowanych z mieszaniny bieżących sondaży. Raz w te, raz wewte. Przez miesiące Trzaskowski przymilał się, kompletnie niewiarygodnie, do agendy prawicowej. Sztab zorientował się w ostatnim tygodniu, że będą mieć problem z mobilizacją bardziej lewicowych wyborców, więc chaotycznie próbował coś opowiadać tematy w rodzaju związków partnerskich, ale też niewiarygodnie. Niektórzy mówią, że jakby Trzaskowski wygrał, to była szansa na realizację niektórych istotnych postulatów. Owszem, też tak mi się wydawało na początku ich rządów, że będą się starać coś zrealizować. Ale każdą propozycję, taką nawet, do której nie był konieczny podpis prezydenta, tak długo mielili i rozwadniali, że nie było żadnego efektu. A większe zmiany blokuje im Trzecia Droga i tutaj prezydent Trzaskowski niczego by nie zmienił. To, że oni mieli zamiar coś realizować w kwestii praw kobiet czy osób LGBT, to są naiwne złudzenia. Gdyby było inaczej, to w praktyce by pokazali: mamy gotowych do podpisu choćby jutro tyle a tyle gotowych ustaw. A jaka jest rzeczywistość? Nic godnego uwagi nawet nie wyszło z komisji sejmowych. Nic nie czeka do podpisu. Przez całą kampanię dosłownie pluli w twarz bardziej lewicowym, także liberalnym wyborcom. Żal było na to patrzeć, bo to było po prostu poniżające. Uznali, że można się znęcać nad tą grupą, bo i tak karnie pójdzie głosować i nie ma sensu się nimi przejmować. A kiedy na końcu jak zaczęli wysyłać Komorowskiego i Giertycha do mediów, to był czysty sadyzm. Do tego więcej dziwacznej deregulacji, skupianie się głównie na jednej mniejszości: kapitalistach i jednocześnie olewania interesów milionów pracowników etatowych, lokatorów, ludzi mieszkających na tzw. prowincji. Mieszkaniówka dalej leży i dalej rozmyślają, czy jednak może nie dopłaty do kredytów. Gdyby wygrali, to by całkowicie utrwaliło ich w słuszności tej strategii. Teraz przegrali i jest spora szansa, że cały ten obóz się rozpadnie, bo już chyba tylko największy beton nie widzi, że oni się do niczego nie nadają, że to jest po prostu tandeta. Mieli wszystko: władzę, przewagę w mediach, pieniądze (zwłaszcza po odcięciu PiS od dotacji), najgorszego kontrkandydata, jakiego Kaczyński mógł sobie wymyślić. I wciąż przegrywają. To jest wytwór tych "elit", które się tak puszą non stop, jakich to rozumów oni nie pozjadali, a dali się pokonać Nawrockiemu. Nawrockiemu! Dajcie spokój. Szkoda słów na tych ludzi. Xavier Woliński 3 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano Poniedziałek o 16:31 Napisano Poniedziałek o 16:31 Dzięki Marc Krawczyk, dobre cytaty. Dalej może być ciekawie , lewica szczególnie ta od Zandberga zaczyna być dostrzegana przez elektorat ,z drugiej strony Konfederacja . Stare układ kruszą się. Platforma to tylko partia władzy tam żadnej idei nie ma i nie będzie. PIS podobnie,ale chociaż ma kilka osobowości. W Platformie po Tusku próżnia kosmiczna. Wkraczamy w okres zmian po 20 latach status quo. 3 Odpisz, cytując
narmer Napisano Poniedziałek o 16:43 Napisano Poniedziałek o 16:43 5 godzin temu, tomek4446 napisał: Cel tych projektów jak się łatwo domyśleć jest jeden. Maksymalnie obrzydzić rząd Tuska społeczeństwu. Popatrzcie , prezydent o nas dba , chce dla nas dobrze , tylko ten Tusk ... I w społeczeństwie gdzie 1/3 nie wie skąd się biorą pieniądze w budżecie , taki numer przejdzie jak nic. Nie jest to właściwie zbyt trudne zadanie, nawet nie trzeba się mocno wysilać. Patrząc na ostatnie 1,5 roku to dość łatwo im poszła utrata zaufania. Grali na tendencję antypis ale okazało się, że tendencja antypo jest silniejsza. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Poniedziałek o 16:45 Napisano Poniedziałek o 16:45 @MariuszZ wczułem się na chwilę w wyborcę PiS😁. Chyba z moich wpisów nie wynika, że wierzę w rządowe podarunki?😁 1 godzinę temu, stach_s napisał: Dał klauzulę sumienia lekarzom i farmaceutom 😜 To też😁 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 17:09 Napisano Poniedziałek o 17:09 1 godzinę temu, száraz fehér napisał: Ja przestałem czytać to forum bo nie mogłem ukryć wątku kodziarskiego żeby nie żygał w oczy. Ja nikogo za poglądy nie rozliczam i zachęcam do tego samego. Nikt nie lubi rzygać, a tym bardziej być obrzygiwanym. Wystarczy, że mi podobnych prof Zybertowicz na wizji obdzierał z polskości zarzucając kłamliwymi tezami. Historia oceni. Nie ma co się tak emocjonować. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 17:12 Autor Napisano Poniedziałek o 17:12 (edytowany) 4 godziny temu, Rafał S napisał: Oni muszą zarobić więcej, żeby mieć gdzie mieszkać, bo ceny za m^2 odlatują w kosmos. Rafał , byłem w knajpie na obiadokolacji w sobotę. W piątek rezerwowałem stolik i nie było łatwo , bo nawet te w kuchni przy zlewie były zajęte Udało się , bo wziąłem właściciela na litość. Knajpa na jakieś 70 osób. Rotacja stała , nie było tak , że jakiś stolik pozostaje pusty. Dlaczego o tym piszę , bo 70 % osób , to byli ludzie w wieku 24-32 lat. A dwa dania + dwa desery w tej knajpie , bez alkoholu to koszt 380 zł. Nie piszę by się pochwalić , po prostu to co widziałem potwierdza moją teorię. Ceny mieszkań są zaporowe , więc młodzi zarobki po prostu przejadają. Wydają na bieżącą konsumpcję. Taki wygodny styl życia stał się normą. O jakimś oszczędzaniu jak za moich czasów nikt nie myśli. Po prostu zagłosują na tego , kto rozwiąże ich problem bez zbytniego angażowania ich. To nie ich wina , urodzili się w czasach gdzie wszystko było , nie znają walki o byt. Ale nic straconego , idą w dobrym kierunku , by to zmienić . Zandberg , Mentzen , Nawrocki już o to zadbają Edytowano Poniedziałek o 17:20 przez tomek4446 5 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Poniedziałek o 17:16 Napisano Poniedziałek o 17:16 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: tego więcej dziwacznej deregulacji, skupianie się głównie na jednej mniejszości: kapitalistach i Tylko z tym fragmentem się nie zgadzam. Cała to komisja to była zasłona dymna. W "terenie" tego nie czuć. Trzeba było zacząć wcześniej i na większą skalę. I nie chodzi o kapitalistów,tylko żeby bardziej się opłacało pracować na swoim niż bujać na etacie. Póki co, na swoim jest lepiej jak ktoś siedzi w robocie cały dzień. W nagrodę dostaniesz rosnące obciążenia i składkę zdrowotną razy x. W UK moi znajomi na swoim do pewnego poziomu dostawali duże zwroty podatków, które inwestowali w park narzędziowy do pracy. Mając profesjonalne narzędzia mogli negocjować wyższe stawki za usługi. Tak to powinno działać. Ci sami znajomi w Polsce szli na bezrobocie i będąc na garnuchu państwa dostawali dotację na narzędzia. Czyli w UK wypracowywali narzędzia sami,u nas zrzucali się na nie inni podatnicy. Różnica jest😁 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano Poniedziałek o 17:22 Napisano Poniedziałek o 17:22 7 godzin temu, Slawko69 napisał: Podaj 3 cechy w których Nawrocki jest lepszy od Trzaskowskiego. Cechy , które wskazują że może być lepszym prezydentem Można też zapytać: podaj 3 cechy, w których Trzaskowski jest lepszy od Nawrockiego. Cechy, które wskazują, że może być lepszym prezydentem. No właśnie, tak można bez końca dyskutować. A wybór dokonany, koniec, kropka. Chwała rodakom za frekwencję, niezależnie od tego, na kogo głosowali. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Poniedziałek o 17:24 Napisano Poniedziałek o 17:24 1 godzinę temu, száraz fehér napisał: Ja przestałem czytać to forum bo nie mogłem ukryć wątku kodziarskiego żeby Kolego, jesteś kolejną osobą,która nie czyta,a jednak czyta " to forum"😁 2 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano Poniedziałek o 17:41 Napisano Poniedziałek o 17:41 W TVP ( w likwidacji) prezenterka Wiadomości ubrana na czarno. Czekamy na orędzie kierownika. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 17:49 Autor Napisano Poniedziałek o 17:49 I znowu. I znowu w tv kolejni profesorowie , socjolodzy , politolodzy tłumaczą mi jakie to błędy były popełnione przez sztab Trzaskowskiego. A ja zamiast tych tuzów nauki polskiej , chciałbym usłyszeć argumentację tych zwykłych ludzi ,którzy głosowali na Nawrockiego. Może żyje w jakiejś bańce , chciałbym się w końcu dowiedzieć jaka ta Polska jest . Bezczelność Hołowni nie zna granic , właśnie przeprosił wyborców za to , że nie udało się dowieść obietnic z wyborów parlamentarnych. Pasławska z PSL-u też się ocknęła i opowiada , o jakimś przyspieszeniu , to normalnie kpina. Słucham Tuska i nie wierzę. Nawrocki nawet jeszcze jeden dzień nie urzęduje , a Tusk właśnie wypowiedział mu wojnę Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Poniedziałek o 18:16 Napisano Poniedziałek o 18:16 @tomek4446 całkiem niedawno podśmiewałem się w tym wątku,że to czy premier weźmie się do roboty zależy wg wielu od wyniku wyborów: Trzaskowski, leżymy dalej,Nawrocki,trzeba zakasać rękawy. I słowo ciałem się stało!😁. Premier właśnie zapowiedział ostrą pracę rządu i koalicjantów. No to zobaczymy😁. Ciekawostka,Szymon Hołownia,z którym w wielu sprawach się nie zgadzam,ale podejrzewam o pewną uczciwość obcą zawodowym politykom duopolu ostro wierzga. Lukier na koalicji pęka,oby z korzyścią dla obywateli. Może strach pomoże. Bo jak się Prezes weźmie za wendettę to serio Poseł KO właśnie chwali się osiągnięciami rządu u Gozdyry, pięknie mówi o dowiezieniu obietnic socjalnych. Brawo!😁. Widać nie tylko u Prezesa brak rozumnych posłów 😁 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 18:30 Napisano Poniedziałek o 18:30 3 godziny temu, Nowy75 napisał: Pytanie do wszystkich. PiS dał swoim wyborcom socjal. Co dała swoim KO poza nie rozpoczętymi lub nie zamkniętymi sprawami? Jeśli Cię to rzeczywiście interesuje, to zapytaj mnie przez PW. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 18:31 Autor Napisano Poniedziałek o 18:31 Najbardziej w czarnej jest PSL , za nim SLD i Hołownia. Tyle , że mamy klincz. Tusk nie powie oficjalnie , że spieprzyli , bo PO nie rządzi. W/w wiara już zaczyna kombinować ,czy przypadkiem nie wpaść na piwko do Mentzena. Oj , za dwa lata będą jaja. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano Poniedziałek o 19:05 Napisano Poniedziałek o 19:05 1 godzinę temu, tomasz1w napisał: Można też zapytać: podaj 3 cechy, w których Trzaskowski jest lepszy od Nawrockiego. Cechy, które wskazują, że może być lepszym prezydentem. No właśnie, tak można bez końca dyskutować. A wybór dokonany, koniec, kropka. Chwała rodakom za frekwencję, niezależnie od tego, na kogo głosowali. 1. Staż a więc doświadczenie w polityce. 2. Nie połączony z żadnymi aferami. 3. Styl bycia i wypowiedzi dyplomatyczne a wbrew pozorom w Wielkiej polityce bardzo ważne. 4. Kogoś kto nie jest zamieszany w żadne brudy trudniej szantażować- prezydent ma dostęp do największych tajemnic państwa i NATO Widzisz ja potrafię wymienić a Ty odpowiadasz pytaniem na pytanie. 1 Odpisz, cytując
száraz fehér Napisano Poniedziałek o 19:05 Napisano Poniedziałek o 19:05 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Kolego, jesteś kolejną osobą,która nie czyta,a jednak czyta " to forum"😁 Masz rację, ale tylko trochę. Tak naprawdę wpadam co kilka tygodni tylko po to, żeby zerknąć na wątek, w którym ludzie podrzucają ciekawe płyty do posłuchania. Z tego też powodu nie zlikwidowałem w ogóle konta. No i niestety, ponownie w okienku na górze moją uwagę zwróciła notka gdzie info, że moderator to kłamca i manipulant. A że już kiedyś, wcześniej miałem podobne odczucie to się 'udzieliłem'. Wytłumaczyłem się? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts