Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 minut temu, Nowy75 napisał:

Wiem, że łatwiej się gada niż robi,ale siedząc 8 lat w opozycji można było przygotować stertę gotowców na czas powrotu do władzy. 

Dokładnie tak. Mnie też marzy się autentyczny gabinet cieni, jak kiedyś w UK. Ale do tego potrzeba trwałego duopolu i to takiego bez koalicjantów. 

Napisano
29 minut temu, Nowy75 napisał:

Wiem, że łatwiej się gada niż robi,ale siedząc 8 lat w opozycji można było przygotować stertę gotowców na czas powrotu do władzy

Jak dla mnie niech się lenią jak najwięcej... mam małą prośbę do zwolenników partii rządzącej - wymieńcie co zrobili dobrze, z korzyścią dla Polski i Polaków od rozpoczęcia kadencji.

Napisano
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Jak sami piszą to były błędy, przy zmęczeniu i nieuwadze mogące się zdarzyć.  Nawet gdyby  któryś z tych błędów okazał by się celowym działaniem, to byłby to wyjątek potwierdzający regułę.

Napisano
2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Jak dla mnie niech się lenią jak najwięcej... mam małą prośbę do zwolenników partii rządzącej - wymieńcie co zrobili dobrze, z korzyścią dla Polski i Polaków od rozpoczęcia kadencji

No cóż,zwolennicy będą mieli problem i lista będzie raczej krótka. 8- letni dorobek poprzedników to głównie sukces finansowy socjalsów i związany z tym gigantyczny deficyt finansów państwa,burdel w sądownictwie i długa lista szkodliwych głupot podpisanych na dwie ręce w Brukseli ,wbrew własnym zapowiedziom.  I to jest główny problem,że od dwóch dekad wahamy się między dwoma szkodliwymi stanami, partią cieplej wody w kranie i partią socjalistyczno- klerykalnych zamordystów . 

@Rafał S,czasy elementarnej politycznej uczciwości w UK to już zamierzchła przeszłość. Że wspomnę tylko o aferze  u konserwatystów, gdzie zamożni lordowie przyjmowali lokale w Londynie, które puszczali na wynajem zamiast w nich mieszkać,albo za pieniądze podatników remontowali swoje posiadłosci.

O! Roman Giertych w tv. Przykład wspaniałego politycznego szpagatu z LPR na członka PO😁. U nas nikomu to nie przeszkadza i są nawet tacy ,którzy chłopu ufają,! W Olsztynie pamiętają,gdy jako minister od edukacji czuł się tak zagrożony, że przyjeżdżał do teściowej rządową limuzyną w obstawie BOR. Dziś krytykuje PiS za nadużycia 😁

Napisano
23 minuty temu, Nowy75 napisał:

No cóż,zwolennicy będą mieli problem i lista będzie raczej krótka.

Byłaby dłuższa, gdyby Duduś nie blokował i wetował wielu rzeczy.

26 minut temu, Nowy75 napisał:

8- letni dorobek poprzedników to głównie sukces finansowy socjalsów i związany z tym gigantyczny deficyt finansów państwa,burdel w sądownictwie i długa lista szkodliwych głupot podpisanych na dwie ręce w Brukseli ,wbrew własnym zapowiedziom. 

To prawda, niestety nie wszyscy dostrzegają 😉

Napisano
9 godzin temu, Nowy75 napisał:

@Rafał S,czasy elementarnej politycznej uczciwości w UK to już zamierzchła przeszłość.

Wiem, dlatego napisałem "kiedyś". Jak pod koniec lat 70-tych konserwatyści z Thatcher doszli wreszcie do władzy, to sytuacja wyglądała tak, jak piszesz - tzn. gotowe ustawy szły od razu pod głosowanie. Dziesiątki ustaw: trach, trach, trach... A wcześniej, przed wyborami, konserwatyści opublikowali broszurę ze streszczeniami projektów. Ludzie wtedy b. dobrze wiedzieli, na co głosują. Nie zamierzam tu gloryfikować Thatcher, której wielkim fanem nie jestem (brutalność i autorytarność rządów), ale podziwiam tę akcję i to przeprowadzoną w czasach przed internetem. Marzy mi się, by dziś czołowe partie publikowały przed wyborami parlamentarnymi właśnie programy w postaci skróconych projektów ustaw, a nie ogólników, haseł i obietnic. 

Napisano

Wy jesteście normalni? 

Dorota Wysocka-Schnepf w TVP info mówiła, że jeśli Trzaskowski wygra to pisiory będą podważać wynik, w sytuacji gdy wygra Nawrocki to nic takiego nie będzie miało miejsca. Ha ha ha ha.

Screenshot_20250606_082519_Chrome.jpg

Napisano

Polaryzacja społeczeństwa, wieloletnie podważanie zaufania do instytucji państwowych powoduje, że już nikt nikomu nie ufa, nikt w nic w pełni nie uwierzy.

Teraz będziemy świadkami tworzenia nowych teorii spiskowych, każdy niezadowolony z wyniku wyborów będzie miał zawsze z tyłu głowy jakiś cień podejrzenia... Po wielu latach bezczelnych manipulacji, coraz trudniej o zdrowy rozsądek, wyważone oceny. 

Lepiej już było.

Napisano (edytowany)

Sam w poprzednich wyborach prezydenckich byłem przewodniczący komisji i do tych wpisów o nieprawidłowościach podchodzę dość sceptycznie.

Babka która była w komisji w szkole w Zielonej Górze (czyli to nie Polska Wschodnia, tylko rejony gdzie Rafał łatwo wygrywał), opisało się co działo się w trzech komisjach mających siedzibę w tej szkole. W dwóch z nich przewodniczącymi byli bracia (obaj z ramienia Konfederacji), a w trzeciej komisji była przewodnicząca z Pisu.

https://www.facebook.com/groups/jarekkuzniar/permalink/24171357715790472/

Edytowano przez Tomasz Kluczynski