DiBatonio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Jacek, myślę że duża część osób zupełnie nie rozumie problemu imigracji Dokladnie tak jest, zgadzam się w zasadzie ze wszystkim co napisałeś. Seba, jak ktoś czerpie wiedzę z tiktokowych i fejsbukowych 2 minutiwych rolek, to nie można oczekiwać jakiejkolwiek wiedzy od tych ludzi. Wokół mnie w pracy od groma takich, a ustawkę Bąkiewicza na granicy uznają za oddolny ruch mieszkańców i bunt Polaków, a to g...o prawda. Mieszkańcy mają dość tej Bąkiewiczowskiej zagrywki i bojówek, to towarzystwo powinno być rozgonione armatkami wodnymi. Polacy w latach 80tych też wyjeżdżali za chlebem i pracą, czesto o tym zapominamy niestety. Pzdr. 3 Odpisz, cytując
jale Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 21 minut temu, DiBatonio napisał: Seba, jak ktoś czerpie wiedzę z tiktokowych i fejsbukowych 2 minutiwych rolek, to nie można oczekiwać jakiejkolwiek wiedzy od tych ludzi. To jest i tak duża różnorodność w porównaniu do ludzi czerpiących wiedzę tylko z prawicowych szmatławców. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Czy Wy naprawdę wierzycie w te bajki którymi Was karmią w mediach? Obawiam sie ze tak. Gdyby nie ROG Niemcy dalej by przerzucali hurtem ludzi o których wiedzą ze sie nie zintegrują i nie będą pracować, a będą stanowić zagrożenie. Dopiero co @pairtick piał o zfalszowanych wyborach, teraz sie okazuje ze ilości 20x mniejsze. Wprowadzenie patrolowania świadczy o tym ze problem jest, ale rząd z nieznanych pobudek próbował go nie zauważać. 100tys pozwoleń tylko przez 4 miesiące. To wygląda patrząc z boku na celową politykę wymiany narodu, jak w reszcie Europy Zachodniej. 32 minuty temu, DiBatonio napisał: Mieszkańcy mają dość tej Bąkiewiczowskiej zagrywki i bojówek, to towarzystwo powinno być rozgonione armatkami wodnymi. Według szmatławców? Byłeś tam? Zapytaj ludzi czy noszą kanapki do ROG, a przypadkiem nie boją sie migrantów.. Edytowano 11 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Marcin przestań już te swoje farmazony wypisywać, bo to gówno prawda jest. Wiesz chociaż jaki kraj przyjął teraz najwięcej emigrantów i z jakiego kraju byli? Sam paru murzynów przewoziłem przez granice niemiecka i zostawiałem w zachodnich Niemczech, jeszcze jak PiS rządził, i dużo od nich słyszałem. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Kto ich zaprosił? https://x.com/Lemingopedia/status/1941910538444800225 A propos głupot w mediach mainstream Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 57 minut temu, KrólKiczu napisał: ci ludzie nie mają bladego pojęcia z jakimi problemami borykają się kraje tak zwanego "trzeciego świata", i że to my, jako "ludzie zachodu" jesteśmy w dużej części odpowiedzialni za ich obecną sytuację To Rosja nie jest? Sorry, ale to Rosja i USA generują konflikty, a uciekinierów w tych ich wojen zastępczych, mamy przyjąć my, Unia Europejska? Yebać ich, tylko to oczywiście wymaga w tej chwili, dużych wydatków na zbrojenia. I tyle - stać nas. Walić Trumpa 🖕 53 minuty temu, DiBatonio napisał: Polacy w latach 80tych też wyjeżdżali za chlebem i pracą, czesto o tym zapominamy niestety. Z jednym 'drobnym' zastrzeżeniem, że dalece nie każdy dostawał paszport na Wszystkie Kraje Świata. 35 minut temu, marcinmarcin napisał: Dopiero co @pairtick piał o zfalszowanych wyborach, teraz sie okazuje ze ilości 20x mniejsze. Masz dokładne wyniki, czy jednak kłamiesz? 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Kto ich zaprosił? PiS. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 18 minut temu, pairtick napisał: PiS Merkel plus cała zachodnia europa wcześniej Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 23 minuty temu, pairtick napisał: Z jednym 'drobnym' zastrzeżeniem, że dalece nie każdy dostawał paszport na Wszystkie Kraje Świata Dokładnie. Ludzie pracowali często poniżej kwalifikacji i dopiero po latach wysiłku na rzecz państwa gospodarza mogli ubiegać się o możliwość papierowej integracji i nabycie praw i statusu obywatela danego państwa. Nurtuje mnie też pytanie,tyłu już Europa przyjęła,a rąk do pracy wciąż brak. Ktoś wyjaśni? 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 3 minuty temu, Nowy75 napisał: Nurtuje mnie też pytanie,tyłu już Europa przyjęła,a rąk do pracy wciąż brak. Ktoś wyjaśni? To jest bat na lokalsów. Nawet najgłupszy z lewaków chyba nie wierzy ze można pomoc całej Afryce ściągając ich do Europy.... Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @marcinmarcin w tak skrajną głupotę polityków też trudno mi uwierzyć,z drugiej strony planowana rewolucja kulturowa w tym burdelu? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 22 minuty temu, marcinmarcin napisał: Nawet najgłupszy z lewaków chyba nie wierzy ze można pomoc całej Afryce ściągając ich do Europy.... Tylko nie o to chodzi. Seba już napisał rzeczowo. Nie rozumiem po co te teksty o lewakach, lewak to skrajny lewicowiec i mnie te skrajności po stronie lewicy też nie pasują. Imigranci legalni, zarobkowi będą potrzebni tak, czy owak. Znamienne w Polsce jest to, że kiedy w sondażach ulicznych pyta się o obcokrajowców, to nikomu nie przeszkadzaja, ale jak padnie slowo klucz "imigrant" to już ich nie chcemy. Taka jest świadomość społeczeństwa, brawo! Edytowano 10 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 11 minut temu, DiBatonio napisał: Seba już napisał rzeczowo. życzeniowo raczej, nie rzeczowo Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @marcinmarcin no tak serio. Co Cię ciągnie do czasów PiS? Brak wykształcenia, kwalifikacji, znajomości języków? Jakieś układy z czasów minionych? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 26 minut temu, marcinmarcin napisał: życzeniowo raczej, nie rzeczowo A co takiego @KrólKiczu napisał w kontekście życzeniowym, bo nie widzę? Życzeniowe to jest myślenie, że Polska gospodarka poradzi sobie bez imigrantow zarobkowych. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 minut temu Autor Napisano 10 minut temu 9 godzin temu, DiBatonio napisał: Życzeniowe to jest myślenie, że Polska gospodarka poradzi sobie bez imigrantow zarobkowych. Zgadzam się z tą tezą. Kluczowe w tym co napisałeś jak dla mnie jest słowo PORADZI. Mam dziwne wrażenie , że od 20 lat to my sobie radzimy , a ja bym wolał abyśmy się ROZWIJALI. Tzn. jak byśmy mieli PKB Niemiec i sobie radzili , to nawet bym nie protestował , ale nasza sytuacja jest zgoła inna. Mieliśmy ogromną szansę na zatrzymanie w Polsce jak największej ilości uchodźców z Ukrainy. Kultura , język , bliskie naszemu , wystarczyły by regulacje prawne i mamy gotowe uzupełnienie niżu demograficznego. Na początku było dobrze , ale przecie mentalności chłopa pańszczyźnianego nie zmienisz. No i zaczęło się , a dlaczego Oni dostają 800 + , a dlaczego dostają miejsca w żłobkach i przedszkolach , a zabierają nam miejsca pracy , wykupują mieszkania , korzystają z naszej służby zdrowia itd. Ukraińcy generują 2,7 % PKB a to nie mało , coś muszą jeść i gdzieś mieszkać , a więc zasilają wpływ do budżetu Państwa. W Biedronce gdzie kupuje codziennie śniadania , widać gołym okiem różnicę w poziomie zaangażowania w pracę Polek i dwóch Ukrainek. Na korzyść niestety tych ostatnich. Przed Firmą mam plac ok. 6 tys m2 . na placu kostka. Codziennie oprócz samochodów osobowych jeżdżą TIR-y. Połowę tej powierzchni 3 lata temu robiła Firma Polska , 6 ludzi , drugą połowę , rok później 2 młodych Ukraińców. O różnicy w tempie pracy już nie będę nawet wspominał , a jakości skrobnę. Z Firmą polską jest sprawa w sądzie , bo pozapadało się wszystko , to co robili Ukraińcy bez zarzutu. Nie twierdzę , że wszyscy Ukraińcy są doskonali , bo tak nie ma w żadnym społeczeństwie , ale bliżej nam kulturowo do nich niż do chłopców z Afryki. A na koniec , psim obowiązkiem rządu jest kontrola kogo wpuszczamy do naszego kraju , a kogo nie. Byłem w WOP-ie w dużo trudniejszych czasach niż obecne i wiem , że jest to wykonalne. My wówczas po prostu nie wpuszczaliśmy i nie wypuszczaliśmy nikogo Odpisz, cytując
Recommended Posts