pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 5 godzin temu, Nowy75 napisał: Tak bardzo ogólnie to pociąga mnie rozsądek w sprawach gospodarczych,bez popadania w ekstremalny libertarianizm . A pamiętasz Kongres Liberalno-Demokratyczny? Tusk to liberał. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Kolego @Chmarskinie chcę tu prowadzić jakiejś partyjnej bitwy,bo jak napisałem w postach wyżej za żadną nie stoję murem. Ale skoro zostałem wywołany to odpowiem na Twoje pytanie. Bardzo dawno temu jeszcze przed powstaniem PO dziennikarze przyjrzeli się listom obecności i aktywności posłów,nasz premier był w ogonie- dużo nieobecności na obradach, słaba aktywność. Za ośmiolatki rządu PO faktycznie najpierw premierował, ale gdy rząd zaczął zniżkować wyjechał do Brukseli zostawiając panią Kopacz i własną partię na pastwę dalszych wydarzeń, które finalnie doprowadziły do przegranych wyborów. Większość obietnic z jego expose/ tych wykonalnych/ pozostała w sferze życzeń. Po ośmiolatce PiS faktycznie powrócił, choć nie musiał. Udało się wygrać wybory,ale nie wiem czy to bardziej zasługa kolejnych obietnic,czy jednak dokonań PiS i złości społeczeństwa. Po paru miesiącach rządzenia pojawiło się wiele opinii/niekoniecznie z kręgów PiS/ ,że robota w naszym parlamencie idzie zbyt wolno, czy wręcz, że to rząd leni. To właśnie miałem na myśli pisząc o laurce dla jego wyborców -poprzednie dokonania naszego premiera nie dawały podstaw do przypuszczeń,że będzie szczególnie ciężko pracował . Obecnie pojawiają się opinie/ nie moje😁/, że wygrana Trzaskowskiego odbierze mu pretekst do nicnierobienia. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 4 minuty temu, Nowy75 napisał: Za ośmiolatki rządu PO faktycznie najpierw premierował, ale gdy rząd zaczął zniżkować wyjechał do Brukseli zostawiając panią Kopacz i własną partię na pastwę dalszych wydarzeń, które finalnie doprowadziły do przegranych wyborów. I dlatego, już kilka lat wcześniej, zaczął się uczyć angielskiego? Tak, to ma sens 😁 8 minut temu, Nowy75 napisał: Obecnie pojawiają się opinie/ nie moje😁/, że wygrana Trzaskowskiego odbierze mu pretekst do nicnierobienia. No ale przecież, wg PiS, Trzaskowski też nic nie robi 🙃 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 24 minuty temu, pairtick napisał: pamiętasz Kongres Liberalno-Demokratyczny? Tusk to liberał. A PiS to prawica ,zwłaszcza gospodarczo😁. Kolego, to są popularne określenia z programów publicystycznych . Osobiście uważam,że Tusk to lepszy wybór dla kraju niż Kaczyński. Z drugiej strony uważam ,że w sprawach ważnych dzieje się zbyt mało lub prawie nic. 5 minut temu, pairtick napisał: dlatego, już kilka lat wcześniej, zaczął się uczyć angielskiego? Tak, to ma sens 😁 To akurat się chwali naszemu premierowi😁. Miał sporo czasu i go dobrze wykorzystał,choć nie w pracy parlamentarnej😁 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @Nowy75ja nie mam nic do Twoich preferencji politycznych. Mam pretensje o to wystawianie laurki wyborcom. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Nowy75 napisał: A PiS to prawica ,zwłaszcza gospodarczo😁. Kolego, to są popularne określenia z programów publicystycznych . Osobiście uważam,że Tusk to lepszy wybór dla kraju niż Kaczyński. Z drugiej strony uważam ,że w sprawach ważnych dzieje się zbyt mało lub prawie nic. To akurat się chwali naszemu premierowi😁. Miał sporo czasu i go dobrze wykorzystał,choć nie w pracy parlamentarnej😁 To ja mam taki pomysł: obraźcie się wszyscy na Tuska i PO 😛 Bo ja, mówiąc szczerze, dość mam już tego jojczenia. ----- PiS kontrolował rząd, miał większość w Sejmie (w pierwszej kadencji także w Senacie), miał swojego prezydenta, który podpisywał mu ustawy pozwalające przejąć kontrolę nad Trybunałem Konstytucyjnym, prokuraturą, telewizją, sądami. Stopniowo rozszerzał kontrolę nad Sądem Najwyższym, a tam, gdzie szło mu to z oporami, utworzył swoją własną izbę, którą w pełni kontrolował (i kontroluje do dziś). Opanował wszystkie media publiczne, część prywatnych i szykował się do spacyfikowania oraz przejęcia tych, których nie udało mu się podbić przy pierwszym podejściu. Indoktrynował młodzież szkolną i atakował społeczne organizacje pozarządowe, pozbawiał je środków finansowych z budżetu i spółek skarbu państwa, utrudniał im prowadzenie statutowej działalności. Tak więc PiS, mówiąc o niebezpieczeństwach rzekomo wynikających z wybrania na prezydenta kandydata Koalicji 15 Października, po prostu opisuje realia swoich własnych rządów. Każdy sądzi podług siebie – powiada maksyma. To uniwersalna prawda. PiS – partia zamordystów i autokratów – oskarża oponentów, którzy ją odsunęli od władzy, o zamordyzm i autokrację. Chcecie się dowiedzieć, kim są i jaki los wam szykują? Po prostu posłuchajcie tego, co zarzucają przeciwnikom. I przypomnijcie sobie, jak agitowali w poprzednich wyborach za Andrzejem Dudą. Jeśli wybrany zostanie Trzaskowski – straszyli – w Polsce będzie trwała nieustanna wojna polityczna między prezydentem a rządem. Będziemy mieć stan wiecznego chaosu i paraliżu decyzyjnego. Otóż to. Taki właśnie mają plan na prezydenturę Nawrockiego. https://wyborcza.pl/7,75968,31956674,trzaskowski-jak-duda-pis-sadzi-podlug-siebie.html Edytowano 7 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: To ja mam taki pomysł: obraźcie się wszyscy na Tuska i PO 😛 Nie wystarczy, że na nich głosujemy? Musimy ich jeszcze lubić? 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu AQNMYs2U596NipviQ2ficM6PzcedA3N6hFG53PyCQmpwW4Gn8RgkDffq35FuxjHA3ZkMQWwnMisP_7OMb35v_i77.mp4 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To już wiadomo dlaczego Kaczyński go wybrał 😁 8zIWd0eboQksZc8q.mp4 Odpisz, cytując
Recommended Posts