Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, Nowy75 napisał:

@T Z6  z tego co tu koledzy lampiarze mówią,warto zadbać o całe otoczenie lampowca ,tj. kolumny i źródła,pewnie możesz sporo uzyskać nie ruszając Romy .

Silvery 500 od Monitor Audio dobrze pasują do lamp EL34.Można duzo lepiej, wiadomo.Ale trzeba na to wydać dużo kasy.Póki jestem zadowolony to nie zmieniam kolumn.Na chwile obecną nawet nie wiedziałbym co wybrać innego.Zresztą czasu na testy też brakuje.Póki co cieszę sie tym co mam i to bardzo się cieszę.

Napisano
Przed chwilą, Nowy75 napisał:

Wspomniałeś o Denon 1600, 1700 jest jednym z kandydatów do odsłuchu jak zacznę prace nad nowym systemem. Jak wypada Denek na tle innych tranów które miałeś ? @T Z6

U mnie pobił wszystkie jakie miałem.Pod kazdym wzgledem.Piękna scena, stereofonia, detal,  średnica wyraźna a nie jak w wielu innych wycofana, wysokie tony barwne soczyste.Niskie tony może nie jakieś potężne ale będące na swoim miejscu i potrafiące przyłożyć tam gdzie trzeba.To bardzo dobry piecyk.Myslałem jak by zagrał denek 2500 ale nie miałem okazji posłuchać.