Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Sinuhe napisał:

Panowie a tak by the way - swego czasu było spore zachwycanie się f501/502. Znudziły się muzykolubom? 

Ja tam dalej mogę je śmiało polecić. Podobało mi sie jak grały. 

Branża może ich nie poleca, bo to co bylo się wyprzedało,  a z powodu zmiany dystrybutora nie weszły jeszcze nowe modele. 

Napisano
47 minut temu, marcinmarcin napisał:

Z moimi kolumnami znacznie lepiej grał Naim, z Silverami znacznie lepiej grał Arcam. 

Audio nie przestaje zaskakiwać. Po licznych opowieściach na temat charakteru Naimów spodziewałbym się, że dobrze zgrywają się z MA Silver i Audiovectorami. A tymczasem z tego co piszesz Ty i Staszek (@stach_s) okazuje się, że wprost przeciwnie. Dobrze, że są takie wątki i wpisy. :) 

Napisano
6 minut temu, Rafał S napisał:

Audio nie przestaje zaskakiwać. Po licznych opowieściach na temat charakteru Naimów spodziewałbym się, że dobrze zgrywają się z MA Silver i Audiovectorami.

Znajomy chciał właśnie Naima spróbować jeszcze u siebie. Obydwoje byliśmy przekonani że powinien zagrać bardzo dobrze... (na logikę - ciepły, gęsty, trochę powolny Naim i szybkie, jasne, dynamiczne kolumny brzmi jak gotowy przepis na dobre granie)  a grał słabiutko, na serio... :) 

Napisano (edytowany)
12 minut temu, marcinmarcin napisał:

a grał słabiutko, na serio... :) 

podłączenie kabli sprawdzili dwa razy ? :) 
paczki nie stali z dupami na ścianie a Wy nie siedzieli przy samej ścianie ? :)

może muza była licha ? :)

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
8 minut temu, kaczadupa napisał:

podłączenie kabli sprawdzili dwa razy ? :) 
paczki nie stali z dupami na ścianie a Wy nie siedzieli przy samej ścianie ? :)

może muza była licha ? :)

Wszystko było tak samo :) 

Naimisko z moimi kolumnami daje mi banana, gęsią skórkę i ciarki na plecach jednocześnie, ale tam nie pykło :) 

Napisano (edytowany)
15 minut temu, stach_s napisał:

To większa wersja monitorów które kiedyś mialem

Tb2i i grało mi to wyśmienicie z Naimem

Jeszcze takie coś może być dobrym tropem

https://m.olx.pl/d/oferta/neat-acoustics-sx1-kolumny-biale-para-2023-CID99-IDYwEla.html

https://www.olx.pl/d/oferta/pmc-gb1i-kolumny-CID99-ID15wcfZ.html

Do tych mam z 10km, ale to maluchy... 

Edytowano przez Sinuhe
Napisano (edytowany)
15 minut temu, stach_s napisał:

Bez sensu, na Twoje 30 metrów za małe będą. 

Dlatego użyłem "ale". 

Te większe byłyby ok - choć tu obawiam się, ze ślubna pokręci nosem na rysy...

No i bez odsłuchu to też tak sobie.

Edytowano przez Sinuhe
Napisano

Jakbym nie szczypał się z kasą, to bym szukał jeszcze "do oka". 

Piramidka a'la Chario Cygnus, czy Constellation, dwudrożna, albo z wooferem od dołu. Uwielbiam taki wygląd...

Napisano
6 godzin temu, Webster.brd napisał:

Ja tam dalej mogę je śmiało polecić. Podobało mi sie jak grały. 

Branża może ich nie poleca, bo to co bylo się wyprzedało,  a z powodu zmiany dystrybutora nie weszły jeszcze nowe modele. 

A czy nadają się do cięższych brzmień? Jak radzą sobie z szybkimi niskimi tonami? 

Napisano (edytowany)

Jakbym nie szczypał się z kasą, to bym szukał jeszcze "do oka". 

Piramidka a'la Chario Cygnus, czy Constellation, dwudrożna, albo z wooferem od dołu. Uwielbiam taki wygląd...

Jak podobają się Chario, to bierz piec pod pachę i umawiaj się zanim ktoś je kupi

https://m.olx.pl/d/oferta/kolumny-chario-aviator-ghibli-CID99-ID16d4ey.html

Edytowano przez stach_s
Napisano

A czy nadają się do cięższych brzmień? Jak radzą sobie z szybkimi niskimi tonami? 

Co masz na myśli, pisząc cięższe brzmienia? Metal? Dużo takiej muzyki nie słucham, a ja już to starsze kawałki. Ale demonem precyzji raczej nie sa. Tam jest postawione raczej na rozrywkowe granie. Jak chcesz ich posłuchać to poszukaj, który sklep jeszcze ma je ze starej dystrybucji. Jeszcze niedawno były na nie super promocje. 

Napisano

Ja lubie wzmacniacze Naima. Uważam że są troche drogie ale to jednak taki brand może niszowy może nawet troche premium. No mają coś swojego za co sięcenią. I także do nich wolę kolumny jaśniejsze 

Nie, ELAC, nie KEF

Audiovector, Monitor audio, Bowersy - to nawet zestaw który doradzałem koledze i gra z tym do dzisiaj. 

PMC? Spoko uwielbiam te kolumny. Tu by się tylko nieco wiecej mocy przydało.