666janek Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Witam! Planuję zmienić 7ki na 11ki, które potrzebują więcej prądu. Czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą i powiedzieć, czym mógłbym zasilić 11ki? Posiadam Audiolab 8300a (plus Chord Qutest), którego nie chciałbym zmieniać. Myślałem o dołożeniu Audiolab 9000p, ale nie wiem, czy będzie on wystarczający do 11ek? Branża podpowiada, że 19ki są łatwiejsze do wysterowania, niż 11ki🤔 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 26 minut temu, 666janek napisał: Witam! Planuję zmienić 7ki na 11ki, które potrzebują więcej prądu. Dlaczego potrzebują więcej prądu, skoro są skuteczniejsze? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 30 minut temu, Kraft napisał: Dlaczego potrzebują więcej prądu, skoro są skuteczniejsze? W sumie zdanie jest tak sformułowane, że można je zrozumieć w dwójnasób 🙂. 59 minut temu, 666janek napisał: Branża podpowiada, że 19ki są łatwiejsze do wysterowania, niż 11ki🤔 Branża swego czasu łączyła ATC SCM7 z Regą Brio, która mocą jakoś wybitnie nie grzeszy. Myślę, że Twój audiolaba, który, który oddaje 75 W przy ośmiu ohmach i 115 przy 4, spokojnie poradzi sobie zarówno z siódemkami jak i jedenastkami. PS. Co chcesz osiągnąć tą wymianą? Odpisz, cytując
666janek Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: W sumie zdanie jest tak sformułowane, że można je zrozumieć w dwójnasób 🙂. Branża swego czasu łączyła ATC SCM7 z Regą Brio, która mocą jakoś wybitnie nie grzeszy. Myślę, że Twój audiolaba, który, który oddaje 75 W przy ośmiu ohmach i 115 przy 4, spokojnie poradzi sobie zarówno z siódemkami jak i jedenastkami. PS. Co chcesz osiągnąć tą wymianą? 1. Chyba nie powiem nic odkrywczego, po roku grania na 7kach chcę je porównać z wyższym modelem (a miał to być zestaw na kolejnych kilka lat…🤣). 2. Sprawdzić, czy 11ki zagrają z większą ilością detalu i głębszej sceny Ps. Branża podpowiedziała, że łatwiejsze do wysterowania będą 19ki i też mnie korci porównanie trzech modeli. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 11 jest cieplejsza od 7, z wyraźnie mocniejszym basem, średnica bardzo gęsta, ciepła, płynna. 11 na tle 7 grają ociężale. Na moje ucho 11 nie gra bardziej detalem a wręcz jest odwrotnie przez ich gęstość i ciepło. Środek bardziej eksponowany w 7. Porównanie tylko na Cyrusie 8.2 DAC + PSXR2. Nie było pod ręką żadnego Hegla, żeby bardziej obiektywnie porównać Osobiście wolę 7, zawsze i wszędzie, właśnie przez tą „ociężałość” 11. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts