kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Czołem. Tak Jarek @Kraft, „poprawnie skonstruowane wzmacniacze” (tzw. neutralne) są bardzo, bardzo trudne do rozróżnienia ( w ślepym teście i przy wyrównanym poziomie głośności bardzo możliwe, że nie do odróżnienia ). Te neutralne mają przenieść/wzmocnić dokładnie to co dostaną ze źródła i tyle. Jednak dla wielu z nas to za mało. Chcemy aby wzmacniacz dodał swojego wyjątkowego charakteru (a to gdzieś docieplił a to gdzieś wyostrzył, gdzieś utwardził a gdzieś zmiękczył, a może zakombinował z wypchnięciem pierwszego planu, może pokazał najdrobniejszy detal, wybrzmienie zawarte na płycie itd.) i producenci wzmacniaczy nam to oferują. A że tych producentów są setki to i wiele pomysłów i wiele wzmacniaczy artystów, mniej lub bardziej utalentowanych ale artystów Dla każdego coś dobrego. … ciąg dalszy nastąpi jak tylo dotrze do mnie Rega Aethos. Jeżeli chodzi o Rege Elicit mk5 to miałem ją jakiś czas temu przez okres około 3 miesięcy więc będzie to zupełnie luźne porównanie do Hegla i Aethosa - bo z pamięci - a jak wiadomo nasza pamięć audio płata nam figle. Postaram się nie patrzeć na ceny poszczególnych urządzeń, zapominam o cenach. Liczy się tylko to, jakie różnice usłyszę/lub nie. Reszta zabawek: Chord Qutest, Cambridge MXN10, Dynaudio Excite X14, B&W 607S3 oraz moje naj. na zawsze ATC SCM7. Traktuję to jako zabawę a nie profesjonalny test. Od profesjonalnej roboty jest nasz Magazyn Audio. Zapraszam do miłej dyskusji. Edytowano 8 godzin temu przez kaczadupa 4 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) Na szybko zmajstrowana lista muzyczki, którą lubię i z płyt, których bardzo często słucham, żeby przybliżyć Wam „moją” muzykę. Oczywiście właśnie tych utworów czy całych płyt będę słuchał porównując ww wzmacniacze Regi i Hegla bo jak porównywać i wybierać to na muzyce, którą chcemy słuchać każdego dnia. https://tidal.com/playlist/88dbd127-20a5-473f-a0d1-e2b77c3a3a3a Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @kaczadupa jutro przesłucham , właśnie wgrałem po dwóch latach aktualizację RME , nawet nie wiedziałem , ze w tym czasie było ich 11 Spojrzałem na wykonawców dla mnie ok. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts