Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 minut temu, Sipo napisał:

Ciekawy temat. Nie wiem czy miałem kolumny schodzące poniżej 50Hz, raczej nie.

Każde kolumny schodzą poniżej 50 Hz, a już na pewno ustawione w pomieszczeniu.

Napisano
4 godziny temu, Nie wszystko wiedzący napisał:

Poproszę o przykłady muzyki jak w tytule.

mogę wypisać mnóstwo gatunków muzy i wykonawców; do muzyki klasycznej (organowej ...), Vangelis, J.M.Jarre, Deed Can Dance, Yello, mogę tak prawie bez końca.

Jaki gatunek słuchasz lub jesteś zainteresowany?  to dodam przykłady.

Pozdr.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Sipo napisał:

Nie wiem czy miałem kolumny schodzące poniżej 50Hz, raczej nie.

O k... , to jeśli jesteś basolubem, lub choćby miłośnikiem basowego brzmienia, sporo straciłeś. Choć niektórym wystarcza wyłącznie ładna, szeroka i plastyczna średnica. Ja wolę słuchać całego pasma. Nawet , jesli średnica jest trochę mniej plastyczna.

Edytowano przez Rega
Napisano
48 minut temu, Karol64208 napisał:

mogę wypisać mnóstwo gatunków muzy i wykonawców; do muzyki klasycznej (organowej ...), Vangelis, J.M.Jarre, Deed Can Dance, Yello, mogę tak prawie bez końca.

Jaki gatunek słuchasz lub jesteś zainteresowany?  to dodam przykłady.

Pozdr.

Słucham wszystkiego co jest fajne.

Napisano

Sorki, myślałem że szukasz do testowania. Co do muzyki to 70% nagranej profesjonalnie muzy z chodzi do 30Hz, poniżej też jest b. dużo nawet z lat 70 wtedy preferowali takie zejścia, czym niżej tym lepiej, takie ambicjonalne podejście było, zresztą kolumny wtedy bez problemu z chodziły do 30Hz i niżej , większym kłopotem było uzyskanie wysokich tonów (czystych), też szybko rozwiązano ten problem z lat 60 i 70, bo już w połowie lat 70 powstało dużo nowych kolumn które sobie radziły z wysokimi.

Pozdr.