Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 38 minut temu, Slawko69 napisał: Od czasu do czasu lubię zapodać coś mocniejszego w stylu AC/DC I tutaj Harbethy poległy. Ze spokojną muzyką czarowały w ostrzejsze ym graniu było zbyt wolno , zbyt grzecznie. Nie żeby ProAc był tutaj wzorcem, ale mocniejszej muzy na ProAc da się od czasu do czasu posłuchać AC/DC to o tyle trudny repertuar, że jest nie tylko ostro, ale też dość gęsto za sprawą dwu tłustych gitar Gibsona i sporej stopy. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Korzystając z chwilowej poprawy pogody wyjechałem rowerem na łono przyrody analizując wszystko co tu powiedzieliśmy. I nagle objawił się mi się wzmacniacz Exposure 3510. Przecież to właśnie on nabijał rytm zaakcentowanym twardym, wyższym basem i miał dobitną średnicę, chociaż nadal nie tak ekspresyjnie wykrzyczaną jak stare Cyrusy. No ale to tylko takie luźne, leśne objawienie. Nie było tematu. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Grały u mnie z nabijaczem rytmu Gryphonem Atillą i było sporo lepiej pod tym względem niż z Accu, ale to nie tak, że one się nagle zmienią. Trzeba je zaakceptować i polubić takimi jakie są 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu "Wybierz swoją miłość, a następnie pokochaj swój wybór";) 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Panie i Panowie, to zemsta Jarka za Bowersa. Teraz jesteśmy kwita. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu ""Kocha się nie za coś, lecz pomimo wszystko". Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Właśnie posłuchałem muzyki z filmu Rocky 1 w centrum Szczecinka a że bardzo lubię i często słucham tego albumu w domu, to tym bardziej posłuchałem. Do tego Pan prowadzący bardzo ciekawie opowiada o saksofonie, ich rodzajach i uniwersalności, że sprawdzają się w każdej muzyce. Mamy saksofony sopranowe , altowe, tenorowe i barytony. Oraz taki ogromny saksofon ( na zdjęciu) nazwy nie zrozumiałem ale właśnie Pan na nim improwizuje. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) . No i powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej… Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie na żywo, tylko przez nagłośnienie. 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Podlazłem na dwa metry do perkusji, to się nie liczy ? 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, kaczadupa napisał: .powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej… Tu mnie bardzo zaskoczyłeś. Widać p. Shaw musiał zdrowo poprawić swoje paczki. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 51 minut temu, kaczadupa napisał: Podlazłem na dwa metry do perkusji, to się nie liczy ? Adam, to nie te warunki. Slyszałeś z 2m perkusję w pomieszczeniu zamkniętym takim w okolicach 30m² ? Bo ja tak 😉 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 11 minut temu, DiBatonio napisał: Adam, to nie te warunki. Po pierwsze primo, nie narzucam nikomu swojego zdania, po drugie primo celowo, żeby tradycyjnie już zapobiec stwierdzeniu, które naście razy padało w dyskusjach na forach zbliżyłem się do perkusji najbliżej jak mogłem, żeby zbytnio nie wzbudzać zainteresowania ochrony po trzecie primo, ostatnio słuchałem fortepianu w pięknej auli… po czwarte primo - i najważniejsze - jak coś się podoba to nie ma co patrzeć czy jest bliżej - na żywo czy dalej - na żywo bo to i tak zawsze nie będzie na żywo a tylko będzie jakaś tam nasza iluzja… … więc luz i Wszyscy macie rację. Trzeba wybrać co się komu podoba a reszta nie będzie miała znaczenia. Edytowano 59 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: No i powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej Bo tu nie chodzi żeby zestaw stereo hifi odtwarzał koncerty tak jak słyszysz "na żywo" tylko żeby robił to lepiej 😉 Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 31 minut temu Napisano 31 minut temu 28 minut temu, kaczadupa napisał: Po pierwsze primo, nie narzucam nikomu swojego zdania, Nie odebrałem tego w ten sposób, chciałeś coś sobie sprawdzić i O.K. 29 minut temu, kaczadupa napisał: Trzeba wybrać co się komu podoba a reszta nie będzie miała znaczenia. Tak. Dlatego ja od kilku lat mam już skompletowane audio i ulubione głośniki, a Ty dalej szukasz. 😉🤭 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 25 minut temu Autor Napisano 25 minut temu 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Nie odebrałem tego w ten sposób, chciałeś coś sobie sprawdzić i O.K. Jacek, zupełny przypadek a nie chęć wydania prawomocnego wyroku:) Wracałem z lasu po bułki na spóźnione śniadanie i zobaczyłem orkiestrę. Przystanąłem i resztę znasz. 5 minut temu, DiBatonio napisał: a Ty dalej szukasz. I sprawia mi to przyjemność. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu (edytowany) 6 minut temu, kaczadupa napisał: I sprawia mi to przyjemność. Nigdy tego nie zrozumiem, nigdy. Kupić raz, a dobrze i słuchać muzyki. Szkoda czasu, kasy i nerwów Edytowano 17 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 15 minut temu Autor Napisano 15 minut temu Nikt z tutaj obecnych nie kupił raz…. Jesteśmy ciekawi różnych sposobów pokazania muzyki, chcemy o tym rozmawiać, dzielić się swoimi opiniami. To część naszego hobby. Zobacz jak dzielnie od wielu lat udzielasz się na forum, też potrzebujesz dzielić się z innymi swoimi wrażeniami. Odpisz, cytując
Recommended Posts