Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
38 minut temu, Slawko69 napisał:

Od czasu do czasu lubię zapodać coś mocniejszego w stylu AC/DC I tutaj Harbethy poległy. Ze spokojną muzyką czarowały w ostrzejsze ym graniu było zbyt wolno , zbyt grzecznie. Nie żeby ProAc był tutaj wzorcem,  ale mocniejszej muzy na ProAc da się od czasu do czasu posłuchać 

AC/DC to o tyle trudny repertuar, że jest nie tylko ostro, ale też dość gęsto za sprawą dwu tłustych gitar Gibsona i sporej stopy. :) 

Napisano (edytowany)

Korzystając z chwilowej poprawy pogody wyjechałem rowerem na łono przyrody analizując wszystko co tu powiedzieliśmy. 
I nagle objawił się mi się wzmacniacz Exposure 3510. Przecież to właśnie on nabijał rytm zaakcentowanym twardym, wyższym basem i miał dobitną średnicę, chociaż nadal nie tak ekspresyjnie wykrzyczaną jak stare Cyrusy. No ale to tylko takie luźne, leśne objawienie. Nie było tematu. 

IMG_3693.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)

Właśnie posłuchałem muzyki z filmu Rocky 1 w centrum Szczecinka a że bardzo lubię i często słucham tego albumu w domu, to tym bardziej posłuchałem. :)

Do tego Pan prowadzący bardzo ciekawie opowiada o saksofonie, ich rodzajach i uniwersalności, że  sprawdzają się w każdej muzyce. Mamy saksofony sopranowe , altowe, tenorowe i barytony. Oraz taki ogromny saksofon ( na zdjęciu) nazwy nie zrozumiałem ale właśnie Pan na nim improwizuje. :)

IMG_3696.jpeg

IMG_3697.jpeg

IMG_3698.jpeg

IMG_3699.jpeg

Napisano
25 minut temu, kaczadupa napisał:

.powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej…

Tu mnie bardzo zaskoczyłeś. Widać p. Shaw musiał zdrowo poprawić swoje paczki. :) 

Napisano (edytowany)
11 minut temu, DiBatonio napisał:

Adam, to nie te warunki.

Po pierwsze primo, nie narzucam nikomu swojego zdania, 

po drugie primo celowo, żeby tradycyjnie już zapobiec stwierdzeniu, które naście razy padało w dyskusjach na forach zbliżyłem się do perkusji najbliżej jak mogłem, żeby zbytnio nie wzbudzać zainteresowania ochrony :)

po trzecie primo, ostatnio słuchałem fortepianu w pięknej auli…

po czwarte primo - i najważniejsze - jak coś się podoba to nie ma co patrzeć czy jest bliżej - na żywo czy dalej - na żywo bo to i tak zawsze nie będzie na żywo a tylko będzie jakaś tam nasza iluzja…

… więc luz i Wszyscy macie rację. :)

Trzeba wybrać co się komu podoba a reszta nie będzie miała znaczenia. 

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

No i powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej

Bo tu nie chodzi żeby zestaw stereo hifi odtwarzał koncerty tak jak słyszysz "na żywo" tylko żeby robił to lepiej 😉

Pozdrawiam. M

Napisano
28 minut temu, kaczadupa napisał:

Po pierwsze primo, nie narzucam nikomu swojego zdania, 

Nie odebrałem tego w ten sposób, chciałeś coś sobie sprawdzić i O.K.

29 minut temu, kaczadupa napisał:

Trzeba wybrać co się komu podoba a reszta nie będzie miała znaczenia. 

Tak.

Dlatego ja od kilku lat mam już skompletowane audio i ulubione głośniki, a Ty dalej szukasz.

😉🤭

Napisano
3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Nie odebrałem tego w ten sposób, chciałeś coś sobie sprawdzić i O.K.

Jacek, zupełny przypadek a nie chęć wydania prawomocnego wyroku:) 

Wracałem z lasu po bułki na spóźnione śniadanie i zobaczyłem orkiestrę. Przystanąłem i resztę znasz. 

5 minut temu, DiBatonio napisał:

a Ty dalej szukasz.

I sprawia mi to przyjemność. :) 

Napisano (edytowany)
6 minut temu, kaczadupa napisał:

I sprawia mi to przyjemność. :) 

Nigdy tego nie zrozumiem, nigdy.

Kupić raz, a dobrze i słuchać muzyki.

Szkoda czasu, kasy i nerwów

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Nikt z tutaj obecnych nie kupił raz….

Jesteśmy ciekawi różnych sposobów pokazania muzyki, chcemy o tym rozmawiać, dzielić się swoimi opiniami.

To część naszego hobby.

Zobacz jak dzielnie od wielu lat udzielasz się na forum, też potrzebujesz dzielić się z innymi swoimi wrażeniami.