Rafał S Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 38 minut temu, Slawko69 napisał: Od czasu do czasu lubię zapodać coś mocniejszego w stylu AC/DC I tutaj Harbethy poległy. Ze spokojną muzyką czarowały w ostrzejsze ym graniu było zbyt wolno , zbyt grzecznie. Nie żeby ProAc był tutaj wzorcem, ale mocniejszej muzy na ProAc da się od czasu do czasu posłuchać AC/DC to o tyle trudny repertuar, że jest nie tylko ostro, ale też dość gęsto za sprawą dwu tłustych gitar Gibsona i sporej stopy. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowany) Korzystając z chwilowej poprawy pogody wyjechałem rowerem na łono przyrody analizując wszystko co tu powiedzieliśmy. I nagle objawił się mi się wzmacniacz Exposure 3510. Przecież to właśnie on nabijał rytm zaakcentowanym twardym, wyższym basem i miał dobitną średnicę, chociaż nadal nie tak ekspresyjnie wykrzyczaną jak stare Cyrusy. No ale to tylko takie luźne, leśne objawienie. Nie było tematu. Edytowano 10 godzin temu przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Grały u mnie z nabijaczem rytmu Gryphonem Atillą i było sporo lepiej pod tym względem niż z Accu, ale to nie tak, że one się nagle zmienią. Trzeba je zaakceptować i polubić takimi jakie są 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu "Wybierz swoją miłość, a następnie pokochaj swój wybór";) 5 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Panie i Panowie, to zemsta Jarka za Bowersa. Teraz jesteśmy kwita. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu ""Kocha się nie za coś, lecz pomimo wszystko". Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) Właśnie posłuchałem muzyki z filmu Rocky 1 w centrum Szczecinka a że bardzo lubię i często słucham tego albumu w domu, to tym bardziej posłuchałem. Do tego Pan prowadzący bardzo ciekawie opowiada o saksofonie, ich rodzajach i uniwersalności, że sprawdzają się w każdej muzyce. Mamy saksofony sopranowe , altowe, tenorowe i barytony. Oraz taki ogromny saksofon ( na zdjęciu) nazwy nie zrozumiałem ale właśnie Pan na nim improwizuje. Edytowano 9 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) . No i powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej… Edytowano 9 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Nie na żywo, tylko przez nagłośnienie. 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Podlazłem na dwa metry do perkusji, to się nie liczy ? 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 25 minut temu, kaczadupa napisał: .powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej… Tu mnie bardzo zaskoczyłeś. Widać p. Shaw musiał zdrowo poprawić swoje paczki. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 51 minut temu, kaczadupa napisał: Podlazłem na dwa metry do perkusji, to się nie liczy ? Adam, to nie te warunki. Slyszałeś z 2m perkusję w pomieszczeniu zamkniętym takim w okolicach 30m² ? Bo ja tak 😉 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, DiBatonio napisał: Adam, to nie te warunki. Po pierwsze primo, nie narzucam nikomu swojego zdania, po drugie primo celowo, żeby tradycyjnie już zapobiec stwierdzeniu, które naście razy padało w dyskusjach na forach zbliżyłem się do perkusji najbliżej jak mogłem, żeby zbytnio nie wzbudzać zainteresowania ochrony po trzecie primo, ostatnio słuchałem fortepianu w pięknej auli… po czwarte primo - i najważniejsze - jak coś się podoba to nie ma co patrzeć czy jest bliżej - na żywo czy dalej - na żywo bo to i tak zawsze nie będzie na żywo a tylko będzie jakaś tam nasza iluzja… … więc luz i Wszyscy macie rację. Trzeba wybrać co się komu podoba a reszta nie będzie miała znaczenia. Edytowano 7 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: No i powiem Wam, że na żywo wcale mocniej te transjenty niż z Harbeth nie są oddane. Ani nie jest szybciej Bo tu nie chodzi żeby zestaw stereo hifi odtwarzał koncerty tak jak słyszysz "na żywo" tylko żeby robił to lepiej 😉 Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 28 minut temu, kaczadupa napisał: Po pierwsze primo, nie narzucam nikomu swojego zdania, Nie odebrałem tego w ten sposób, chciałeś coś sobie sprawdzić i O.K. 29 minut temu, kaczadupa napisał: Trzeba wybrać co się komu podoba a reszta nie będzie miała znaczenia. Tak. Dlatego ja od kilku lat mam już skompletowane audio i ulubione głośniki, a Ty dalej szukasz. 😉🤭 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Nie odebrałem tego w ten sposób, chciałeś coś sobie sprawdzić i O.K. Jacek, zupełny przypadek a nie chęć wydania prawomocnego wyroku:) Wracałem z lasu po bułki na spóźnione śniadanie i zobaczyłem orkiestrę. Przystanąłem i resztę znasz. 5 minut temu, DiBatonio napisał: a Ty dalej szukasz. I sprawia mi to przyjemność. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, kaczadupa napisał: I sprawia mi to przyjemność. Nigdy tego nie zrozumiem, nigdy. Kupić raz, a dobrze i słuchać muzyki. Szkoda czasu, kasy i nerwów Edytowano 7 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Nikt z tutaj obecnych nie kupił raz…. Jesteśmy ciekawi różnych sposobów pokazania muzyki, chcemy o tym rozmawiać, dzielić się swoimi opiniami. To część naszego hobby. Zobacz jak dzielnie od wielu lat udzielasz się na forum, też potrzebujesz dzielić się z innymi swoimi wrażeniami. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 19 minut temu, kaczadupa napisał: Nikt z tutaj obecnych nie kupił raz…. Jesteśmy ciekawi różnych sposobów pokazania muzyki, chcemy o tym rozmawiać, dzielić się swoimi opiniami. To część naszego hobby. Zobacz jak dzielnie od wielu lat udzielasz się na forum, też potrzebujesz dzielić się z innymi swoimi wrażeniami. Od jakiegoś czasu niczym się nie dzielę w kwestii sprzętu i niech tak zostanie. 😉 Ale… Nie przekonuje mnie takie gadanie Adam. Wiadomo, że nikt nie zaczynał z wysokiego C, ale przerzucanie dla samego przerzucania, to co najmniej dziwne jest. Mnie najzwyczajniej by się nie chciało, szkoda czasu. Dobre klamoty i kolumny można dopieścić brzmieniowo na inne sposoby, ale wiadomo jak jest 😉 A przerzucanie klamotami i często gęsto zataczanie koła lub zamiana „siekierki na kijek” jest stratą czasu, pieniędzy również. Tak to widzę, no sorry. Wolę słuchać muzyki. Edytowano 6 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu A jednak zamiast słuchać muzyki cały czas bierzesz czynny udział w dyskusjach na forum i coś każe Ci powtarzać, że nie warto poznawać nowego brzmienia nawet jak inni Ci piszą, że tego chcą, mają takie możliwości i sprawia im to przyjemność. Zobacz jak miło nam się rozmawia. Nie wybieraj za innych, daj żyć. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: A jednak zamiast słuchać muzyki cały czas bierzesz czynny udział w dyskusjach na forum i coś każe Ci powtarzać, że nie warto poznawać nowego brzmienia nawet jak inni Ci piszą, że tego chcą, mają takie możliwości i sprawia im to przyjemność. Zobacz jak miło nam się rozmawia. Nie wybieraj za innych, daj żyć. Adam, przecież ja nie narzucam moich wyborów i podejścia do audio. Napisałem tylko, co myślę o przerzucaniu klamotów audio, że mnie by się nie chciało. Znalazłem swoje brzmienie i szlus, dopieściłem tu i ówdzie i nie szukam. Szkoda mi czasu na takie rzeczy, a możliwości mam, mógłbym co tydzień mieć w chacie na testach co bym tylko chciał. Nawet bywa, że z jednego, czy drugiego salonu miałem swego czasu propozycje i mógłbym sobie przytargać do domu audio klamoty. Podziękowałem raz, podziękowałem drugi raz i mam spokój. Ale po co jak wiem, że nie kupię. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) Jacek, może skopiuj i wklej jeszcze 10 razy, swoje zdanie, żebyś mógł w spokoju odejść posłuchać muzyki? A czy to nie Ty sam jakieś pół roku temu chwaliłeś się, że masz w domu na testach Audeze 3 ? A nie Ty kupiłeś nowe „Hifimany”? Po co je kupiłeś, przecież od lat masz dopięty tor słuchawkowy z Audeze LCD X? Lepiej napisz co złego w Tobie siedzi, że musisz psuć dyskusję. Raz wyraziłeś swoje zdanie i wystarczy ale nie, będziesz to teraz pisał bez końca, żeby zrobić dym w wątku. Widać ktoś musi ustąpić. Bardzo dziękuję Wszystkim za rozmowę. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 33 minuty temu, kaczadupa napisał: Jacek, może skopiuj i wklej jeszcze 10 razy, swoje zdanie, żebyś mógł w spokoju odejść posłuchać muzyki? A czy to nie Ty sam jakieś pół roku temu chwaliłeś się, że masz w domu na testach Audeze 3 ? A nie Ty kupiłeś nowe „Hifimany”? Po co je kupiłeś, przecież od lat masz dopięty tor słuchawkowy z Audeze LCD X? Lepiej napisz co złego w Tobie siedzi, że musisz psuć dyskusję. Raz wyraziłeś swoje zdanie i wystarczy ale nie, będziesz to teraz pisał bez końca, żeby zrobić dym w wątku. Widać ktoś musi ustąpić. Bardzo dziękuję Wszystkim za rozmowę. Widzę, że powoli robisz się niegrzeczny i zaczepny. Nie widzę tego w ten sposób, żebym miał zamiar popsuć dyskusję, czy twoją „nirwanę”. W tym wątku jest kilka wpisów innych osób, które mógłbyś tak odebrać. Adam, nic złego we mnie nie siedzi, to Ty inaczej już nie potrafisz odbierać tego co napiszę, nic na to nie poradzę. Za chwilę zacznę żałować, że poza wątkiem muzycznym zacząłem cokolwiek pisać na forum. Co do słuchawek… Audeze LCD3 miałem ładne kilka lat temu w czasie jak kupowałem LCD X, a nie pół roku temu. Hifimany wpadły mi w ręce, bo była okazja cenowa, nowe nierozpakowane za świetną cenę na OLX i nie mogłem tej okazji przepuścić. Oczywiście ten zakup pociągnął za sobą inne zmiany, roszady kabelków słuchawkowych w obu parach słuchawek i rezygnację z jacka na rzecz zbalansowanego XLR. Ale to był mus niestety i tylko tyle. Widzisz Adam, znów pokazujesz jak bardzo delikatny jesteś w takich dyskusjach i kończysz zdanie nie pierwszy raz zakamuflowanym fochem. Po co ? Przecież nikt tu Ciebie nie obraża w tym i ja. Pozdrawiam i głowa do góry chłopie. Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts