kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 27 minut temu, Rafał S napisał: Ładnie, że Dynaudio przygotowało produkt dla głuchych. Ale chyba Była też tańsza opcja, aktywne Dynaudio X14. Edytowano 7 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Jakiś Spendor od Q21 też pewnie do zrobienia. Takie plany. Ładne, prawda?. Nawet bardzo 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Rafał S napisał: BE to podobno krok w stronę Confidence, z opisów można spodziewać się trochę mniej niskich tonów, za to większej czytelności środka i otwartości góry. Bo głośniki są praktycznie te same co w Confidence. Czyli technika Confidence w „budzie” Contour Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, majkel74 napisał: Confidence w „budzie” Contour Dla mnie bomba, ale Adam (@kaczadupa) może się nudzić. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, Rafał S napisał: Dla mnie bomba, ale Adam (@kaczadupa) może się nudzić. Rozmawiałem wczoraj z posiadaczem Contour 20BE. To co najbardziej wyróżnia te paczki od S40 i Excite X34 to jakość niskich tonów. Potwierdził to też inny audiofil, który był na testach u tego Kolegi. Wygląda na to, że Dynaudio nie kłamie. ps. Dużo pochwał zebrały też S40 ale jakość niskich tonów to jednak Contour 20BE. Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 58 minut temu, kaczadupa napisał: ps. Dużo pochwał zebrały też S40 ale jakość niskich tonów to jednak Contour 20BE. Fajne porównanie mieli panowie, napiszesz coś więcej odnośnie ich oceny S40? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Będzie bardzo krótkie - gdyby ograniczał mnie budżet lub żona dowiedziała się ile kosztują Contour 20BE to wybrałbym S40 i był z nimi bardzo szczęśliwy. Mam nadzieję, że żona Kolegi tu nie zagląda. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Rozmawiałem wczoraj z posiadaczem Contour 20BE. To co najbardziej wyróżnia te paczki od S40 i Excite X34 to jakość niskich tonów. No i Esotar 3, więc soprany też powinny być lepsze. Będę niecierpliwie czekał na Twoją relację. Może powinieneś je wypożyczyć i sprawdzić zanim wrócą ATC. To chyba jedyny sposób, żeby jakieś paczki przekonały Cię do zakupu. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 28 minut temu, Rafał S napisał: To chyba jedyny sposób, żeby jakieś paczki przekonały Cię do zakupu. Świnka skarbonka czeka na rozbicie, chęci też są, to i odpowiedni zawodnik w końcu się trafi. A że połączenie namacalności, naturalności i organiczności średnicy z lekkością, precyzją, dobrym rozciągnięciem i szybkością niskich tonów jest tak ciężkie do wykonania dla konkurencji to już nie moja wina… Najczęściej ciepło środka osiągane jest przez podgrzanie i ociężałość niskich tonów a to u mnie nie przejdzie. Kandydaci radzą sobie całkiem nieźle ze średnicą ATC chociaż nadal nie ma aż tak intymnego kontaktu ( a to robi różnicę - porównanie na słuchawkach Oppo PM3 - bliżej wokale i AA The Composer - dalej wokale - daje ten sam efekt co w stereo, dystans zabiera emocje związane z wokalami). Spendora jeszcze nie znam a też jest uwielbiany za urzekające wokale więc lipy raczej nie będzie (tylko tu jest trochę skomplikowana sprawa bo mają trzy serie produktów (A, D, Classic) i pewnie bardzo się od siebie różnią. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: Świnka skarbonka czeka na rozbicie, chęci też są, to i odpowiedni zawodnik w końcu się trafi. Może już się trafił, tylko odpadł przez brak zgrania z Regą? Wciąż nie mogę odżałować, że odesłałeś D2R, ale jeśli dzięki temu dostaniemy recenzję Contour BE, to może to i lepiej. Zaczniesz od Dynek czy Spendora? 1 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, Rafał S napisał: Przypomnę, że Tomek miał już kiedyś paczki Dynaudio. Ale z Naimem, a nie z lampą. No, ciekawe, jak to razem zagra. Dobra pamięć;) Po kolei X14, X32 i X34. Teraz będą X18. Jak z lampą wyjdzie nieakceptowalny miód gryczany, będę kombinował z innym wzmacniaczem. U mnie jest sporo miejsca, także nie uduszą się. Powinny dotrzeć jutro, ale więcej napiszę po kilku dniach. 14 godzin temu, lpomis napisał: pełne nastawienie na długie odsłuchy i płynącą z nich przyjemność. Oby tak było. Mam świadomość, że odbywa się to pewnym kosztem. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Nie mam pojęcia Rafał, co ma być to będzie. 18 minut temu, Rafał S napisał: Może już się trafił, tylko odpadł przez brak zgrania z Regą? ProAc lubi skraje pasma - traktuje je sprawiedliwie, po równo dokłada tu i tu. Przynajmniej w D2R. Następnym razem niech dołoży troszkę mniej - chociaż na górze niech troszkę odpuści. Tylko to też takie gdybanie i zgadywanie. A może byłoby gorzej jak jest teraz? Świetna jest góra z wstęgi ProAc-a ale jest jej duuużo i przez to kradnie całe „przedstawienie” Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts