kaczadupa Napisano wczoraj o 06:24 Napisano wczoraj o 06:24 (edytowany) 27 minut temu, Rafał S napisał: Ładnie, że Dynaudio przygotowało produkt dla głuchych. Ale chyba Była też tańsza opcja, aktywne Dynaudio X14. Edytowano wczoraj o 06:25 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 07:42 Napisano wczoraj o 07:42 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Jakiś Spendor od Q21 też pewnie do zrobienia. Takie plany. Ładne, prawda?. Nawet bardzo 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 08:07 Napisano wczoraj o 08:07 2 godziny temu, Rafał S napisał: BE to podobno krok w stronę Confidence, z opisów można spodziewać się trochę mniej niskich tonów, za to większej czytelności środka i otwartości góry. Bo głośniki są praktycznie te same co w Confidence. Czyli technika Confidence w „budzie” Contour Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 08:21 Napisano wczoraj o 08:21 12 minut temu, majkel74 napisał: Confidence w „budzie” Contour Dla mnie bomba, ale Adam (@kaczadupa) może się nudzić. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 08:25 Napisano wczoraj o 08:25 (edytowany) 4 minuty temu, Rafał S napisał: Dla mnie bomba, ale Adam (@kaczadupa) może się nudzić. Rozmawiałem wczoraj z posiadaczem Contour 20BE. To co najbardziej wyróżnia te paczki od S40 i Excite X34 to jakość niskich tonów. Potwierdził to też inny audiofil, który był na testach u tego Kolegi. Wygląda na to, że Dynaudio nie kłamie. ps. Dużo pochwał zebrały też S40 ale jakość niskich tonów to jednak Contour 20BE. Edytowano wczoraj o 08:27 przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 09:24 Napisano wczoraj o 09:24 58 minut temu, kaczadupa napisał: ps. Dużo pochwał zebrały też S40 ale jakość niskich tonów to jednak Contour 20BE. Fajne porównanie mieli panowie, napiszesz coś więcej odnośnie ich oceny S40? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 09:27 Napisano wczoraj o 09:27 Będzie bardzo krótkie - gdyby ograniczał mnie budżet lub żona dowiedziała się ile kosztują Contour 20BE to wybrałbym S40 i był z nimi bardzo szczęśliwy. Mam nadzieję, że żona Kolegi tu nie zagląda. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 11:12 Napisano wczoraj o 11:12 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Rozmawiałem wczoraj z posiadaczem Contour 20BE. To co najbardziej wyróżnia te paczki od S40 i Excite X34 to jakość niskich tonów. No i Esotar 3, więc soprany też powinny być lepsze. Będę niecierpliwie czekał na Twoją relację. Może powinieneś je wypożyczyć i sprawdzić zanim wrócą ATC. To chyba jedyny sposób, żeby jakieś paczki przekonały Cię do zakupu. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 11:32 Napisano wczoraj o 11:32 (edytowany) 28 minut temu, Rafał S napisał: To chyba jedyny sposób, żeby jakieś paczki przekonały Cię do zakupu. Świnka skarbonka czeka na rozbicie, chęci też są, to i odpowiedni zawodnik w końcu się trafi. A że połączenie namacalności, naturalności i organiczności średnicy z lekkością, precyzją, dobrym rozciągnięciem i szybkością niskich tonów jest tak ciężkie do wykonania dla konkurencji to już nie moja wina… Najczęściej ciepło środka osiągane jest przez podgrzanie i ociężałość niskich tonów a to u mnie nie przejdzie. Kandydaci radzą sobie całkiem nieźle ze średnicą ATC chociaż nadal nie ma aż tak intymnego kontaktu ( a to robi różnicę - porównanie na słuchawkach Oppo PM3 - bliżej wokale i AA The Composer - dalej wokale - daje ten sam efekt co w stereo, dystans zabiera emocje związane z wokalami). Spendora jeszcze nie znam a też jest uwielbiany za urzekające wokale więc lipy raczej nie będzie (tylko tu jest trochę skomplikowana sprawa bo mają trzy serie produktów (A, D, Classic) i pewnie bardzo się od siebie różnią. Edytowano wczoraj o 11:43 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 11:49 Napisano wczoraj o 11:49 14 minut temu, kaczadupa napisał: Świnka skarbonka czeka na rozbicie, chęci też są, to i odpowiedni zawodnik w końcu się trafi. Może już się trafił, tylko odpadł przez brak zgrania z Regą? Wciąż nie mogę odżałować, że odesłałeś D2R, ale jeśli dzięki temu dostaniemy recenzję Contour BE, to może to i lepiej. Zaczniesz od Dynek czy Spendora? 1 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano wczoraj o 11:57 Autor Napisano wczoraj o 11:57 5 godzin temu, Rafał S napisał: Przypomnę, że Tomek miał już kiedyś paczki Dynaudio. Ale z Naimem, a nie z lampą. No, ciekawe, jak to razem zagra. Dobra pamięć;) Po kolei X14, X32 i X34. Teraz będą X18. Jak z lampą wyjdzie nieakceptowalny miód gryczany, będę kombinował z innym wzmacniaczem. U mnie jest sporo miejsca, także nie uduszą się. Powinny dotrzeć jutro, ale więcej napiszę po kilku dniach. 14 godzin temu, lpomis napisał: pełne nastawienie na długie odsłuchy i płynącą z nich przyjemność. Oby tak było. Mam świadomość, że odbywa się to pewnym kosztem. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 12:02 Napisano wczoraj o 12:02 (edytowany) Nie mam pojęcia Rafał, co ma być to będzie. 18 minut temu, Rafał S napisał: Może już się trafił, tylko odpadł przez brak zgrania z Regą? ProAc lubi skraje pasma - traktuje je sprawiedliwie, po równo dokłada tu i tu. Przynajmniej w D2R. Następnym razem niech dołoży troszkę mniej - chociaż na górze niech troszkę odpuści. Tylko to też takie gdybanie i zgadywanie. A może byłoby gorzej jak jest teraz? Świetna jest góra z wstęgi ProAc-a ale jest jej duuużo i przez to kradnie całe „przedstawienie” Edytowano wczoraj o 12:08 przez kaczadupa Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Dynie bardzo zacnie wyglądają na standach Bowersa FS-700 S2. Kołnierze obu głośników fajnie konweniują z kolorystyką standów i ściany (bo są szarości na ścianie, ale jest i trochę czerni). Delikatnie mniejsza obudowa, niż w 706 S3, bardziej zwarta, zgrabniejsza, jednak widać tę różnicę. i mi ten format pasuje. Nie są jednocześnie aż małe, jak np. 707 S2, które miałem, ale wciąż są bardzo zgrabne. Lakier tip top, jak to w Excite. Edytowano 3 godziny temu przez tomasz1w Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Ale muszę to napisać, Bowers 706 S3 i 707 S2 to jakościowo bardzo górna półka w swojej klasie, kropka. Tylko po prostu moja percepcja/intuicja/"chcenie" bardziej skłaniają się w kierunku Dynaudio. Ale uwaga, jeżeli kiedykolwiek miałbym wrócić do Bowersów (za tzw. "normalne" pieniądze), to byłyby to 707 S2, one zrobiły na mnie największe wrażenie w relacji cena/jakość. I subik do tego bez większej filozofii, czyli ASW 608. Może ponownie zakupię 707 S2 dla porównania z Dyniami. Ups, czy ja to pomyślałem? W każdym razie napisałem, jakiś głos mi kazał... Lakier ma lekko waniliowy nalot w odcieniu, naprawdę delikatny, nie wiem czy z czasem białe Excite tak zmieniają swój odcień pod wpływem promieni UV, czy były takie już od nowości. Poprzednie białe Excite, które miałem, czyli X34, też kupiłem używki kilkuletnie i też miały ten delikatnie waniliowy odcień. Koniec wypocin na dzisiaj, trzymajcie się:) Odpisz, cytując
Recommended Posts