Bogusław 66 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Jak napiszę "lepsza" to będzie hype. Jak nie napiszę to będzie "sól do oka" zadowolonych 😉 Nie wiem, ale podoba mi się i korzystam najczęściej. Wrażenia mam bardzo korzystne. Warto wypróbować. Miesiąc jest chyba za darmo 😀 Pozdrawiam. M Kiedyś dysproporcja Qobuz względem Tidal była znaczna. Tidal był jakby skompresowany, podbity lekko bas (zapewne dla słuchaczy w słuchawkach), brakowało tych końcowych wybrzmien, jakby dynamika była deko zduszona, ale ... z rok wstecz porównywałem ponownie oba serwisy i powiem, żeeeeee Tidal zagrał lepiej, chociaż nadal nie jest to poziom ... Qobuz. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu (edytowany) 47 minut temu, AudioTube napisał: Tomek, około 160€ za rok płaciłem. Kilka lat. Gdzieś Ty Chłopie był wtedy😊 Córka za Tidala płaci 5€ mc. Używam od niej czasami. Ostatnio znalazłem tam/Tidal perełkę, gitary, przestery, namacalność wokali, przestrzeń perkusji, wybrzmienia no na audioshow/Live on the Internet - All them Witches. @Tomasz Kluczynski czy zechciałbyś zerknąć i odsłuchać choć jeden kawałek? I jak wrażenia tak po audiofilsku. @il Dottore czy zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Kawałek z tej płytki jak wyżej. Thanx Jutro przesłucham, bo teraz żonka idzie zaraz spać to już nie będę włączał. Jest i na Qobuz, sprawdzę też tą płytę Live in Brussels. A te kilka lat temu to byłem w Niemczech(nie daleko od Ciebie), od 2014 w Bergheim obok Kolonii, a od 2021 w Krefeld. @il Dottore to może niech lepiej nie wrzuca tych swoich filmików, bo to wcale dobrze nie brzmi, nawet na słuchawkach i ze wzmacniaczem słuchawkowym. Też kiedyś nagrywałem (specjalnie kupowałem mikrofony do nagrywania), ale nie byłem zadowolony z efektów tych filmików, bo brzmiały jednak dużo gorzej niż w rzeczywistości. Edytowano 19 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Jak to możliwe? Pliki idą w tej samej gęstości bitowej i częstotliwości próbkowania? To wcale nie muszą być te same pliki, a i platformy streamingowe też nie robią wszystkiego tak samo. Tłumaczył to dokładnie ostatnio kolega na sąsiednim forum, ale Ciebie z stamtąd pogonili przecież, to pewnie nie przeczytasz. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Tidal zagrał lepiej, chociaż nadal nie jest to poziom ... Qobuz. Jeżeli możesz to zapodaj dwa utwory dostępne na Qobuz i Tidal, na których słyszysz różnicę. Chętnie się wslucham i podzielę opinią. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Nie mam Tidal`a. Tak jak pisałem, kiedyś było łatwiej słyszeć różnicę, ale jak zainstaluje Tidal (jeśli mi się uda na stary adres) to posiedzę i poszukam. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: o wcale nie muszą być te same pliki Ale niby czym się różnią? Jak masz ten sam utwór to z Tidala i Quobuza masz tą samą gęstość bitową i częstotliwość próbkowania? 3 godziny temu, AudioTube napisał: zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Znalazłem i to nawet 24/96. O który utwór chodzi? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @il Dottore dawaj pierwszy z góry. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) 13 godzin temu, AudioTube napisał: Tomek, około 160€ za rok płaciłem. Kilka lat. Gdzieś Ty Chłopie był wtedy😊 Córka za Tidala płaci 5€ mc. Używam od niej czasami. Ostatnio znalazłem tam/Tidal perełkę, gitary, przestery, namacalność wokali, przestrzeń perkusji, wybrzmienia no na audioshow/Live on the Internet - All them Witches. @Tomasz Kluczynski czy zechciałbyś zerknąć i odsłuchać choć jeden kawałek? I jak wrażenia tak po audiofilsku. @il Dottore czy zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Kawałek z tej płytki jak wyżej. Thanx Trochę posłuchałem i rzeczywiście bardzo fajnie nagrane, słychać wszystko to co opisałeś. Dla kogoś, kto lubi taką muzykę to perełka. Jak dla mnie lubiącego raczej muzę, lekką, łatwą i przyjemną-to trochę za mroczne granie. Mnie wprawiało by raczej w melancholię, lub stany depresyjne. Nie trzeba też mocno podgłaśniac bo wszystko słychać nawet przy niższym poziomie dźwięku. Normalnie jak chcę posłuchać głośno to na wzmaku mam ustawione 30(im mniejsza liczba tym jest głośniej), jak bardzo głośno to pomiędzy 25-28, a tej płyty nie dał bym rady słuchać głośniej niż 33. Jak słucham tak już ponad 30 minut, to podobają mi się nie które kawałki bardziej, tak jaj na przykład "41", ale muszę zaraz zakończyć tę sesję bo ogólnie, źle na mnie działa pod względem psychicznym. Adam dla porównania wrzuciłem również z Tidala, i nie słyszę(ale mój słuch nie jest za dobry) różnic między tym co słyszę z Tidala i Qobuza. Tu i tu jest 24Bit i 48kHz. Edytowano 6 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Adam po dawce tej "Twojej muzyki", musiałem sobie zapuścić coś co mnie wprowadza w dobry nastrój, a jednocześnie też ma dużo różnych smaczków. Polecam tego artrystę Matt Johnson , wydający jako The The. Co prawda to co wydaje po roku 2000 to już raczej nie dla mnie, ale to z przed 40-45 lat bardzo dobrze na mnie działa. Tu playlista , niestety z Qobuza, ale nizej wstawię jego najbardziej mi się podobające albumy z Tidala. https://open.qobuz.com/playlist/24796412 https://tidal.com/album/6813651/u https://tidal.com/album/34130647/u https://tidal.com/album/1699540/u https://tidal.com/album/183360406/u https://tidal.com/album/33986698/u Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 53 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Normalnie jak chcę posłuchać głośno to na wzmaku mam ustawione 30(im mniejsza liczba tym jest głośniej), jak bardzo głośno to pomiędzy 25-28, a tej płyty nie dał bym rady słuchać głośniej niż 33. No u mnie leci na 30 już trzeci raz i mi się bardzo podoba Następne pewnie będzie Fields of the Nephilim, bo mi ich mocno przypomina... no może poza wokalem, ale klimat w tę stronę zdecydowanie. W każdym razie wpadło już do ulubionych. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No to na zakończenie bomba. Lubimy wokale prawda? Sopran. Wszystkie kolory, barwa głosu. Akt 1, scena 8 z tej płyty. Ambleto. AMJ z całym szacunkiem, ale to inny wymiar i klasa. Gdyby to nie weszło, to już koniec audiofili. 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, AudioTube napisał: No to na zakończenie bomba. Lubimy wokale prawda? Lubimy, ale jakoś opera jeszcze do mnie po całości nie przemawia. Rzadko mi się zdarza samemu wrzucić na ruszt. Jednak to co pokazała w tym utworze spowodowało, że Fields of the Nephilim sobie poczeka - leci cała ta płyta. Ale tu sztuczek technicznych nawrzucała, a dynamika zmieniająca się w ułamkach sekund po prostu rewelacja. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) No Pani Roberta -super ale bardziej z płyty "Anime Amanti", pomimo, że na obu serwisach ten sam, plik 24Bit i 176,4kHz to jak dla mnie na przykładzie pierwszego utworu, wolę to co słyszę z Qobuza i jak dla mnie z dużą przewagą. Tej Pani mógłbym słuchać nawet długo, ale All The Witches to po pół godzinie bym szukał sznura, to nie dla mnie. Edytowano 2 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Mnie od razu gęba się cieszy i nabieram chęci do życia jak słyszę ten kawałek, wrzucam z Tidala, bo tam więcej osób będzie mogło odsłuchać. https://tidal.com/track/82808/u Odpisz, cytując
shureido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Mnie od razu gęba się cieszy i nabieram chęci do życia jak słyszę ten kawałek, wrzucam z Tidala, bo tam więcej osób będzie mogło odsłuchać. https://tidal.com/track/82808/u Karen Souza ? Odpisz, cytując
Recommended Posts