Bogusław 66 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Jak napiszę "lepsza" to będzie hype. Jak nie napiszę to będzie "sól do oka" zadowolonych 😉 Nie wiem, ale podoba mi się i korzystam najczęściej. Wrażenia mam bardzo korzystne. Warto wypróbować. Miesiąc jest chyba za darmo 😀 Pozdrawiam. M Kiedyś dysproporcja Qobuz względem Tidal była znaczna. Tidal był jakby skompresowany, podbity lekko bas (zapewne dla słuchaczy w słuchawkach), brakowało tych końcowych wybrzmien, jakby dynamika była deko zduszona, ale ... z rok wstecz porównywałem ponownie oba serwisy i powiem, żeeeeee Tidal zagrał lepiej, chociaż nadal nie jest to poziom ... Qobuz. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowany) 47 minut temu, AudioTube napisał: Tomek, około 160€ za rok płaciłem. Kilka lat. Gdzieś Ty Chłopie był wtedy😊 Córka za Tidala płaci 5€ mc. Używam od niej czasami. Ostatnio znalazłem tam/Tidal perełkę, gitary, przestery, namacalność wokali, przestrzeń perkusji, wybrzmienia no na audioshow/Live on the Internet - All them Witches. @Tomasz Kluczynski czy zechciałbyś zerknąć i odsłuchać choć jeden kawałek? I jak wrażenia tak po audiofilsku. @il Dottore czy zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Kawałek z tej płytki jak wyżej. Thanx Jutro przesłucham, bo teraz żonka idzie zaraz spać to już nie będę włączał. Jest i na Qobuz, sprawdzę też tą płytę Live in Brussels. A te kilka lat temu to byłem w Niemczech(nie daleko od Ciebie), od 2014 w Bergheim obok Kolonii, a od 2021 w Krefeld. @il Dottore to może niech lepiej nie wrzuca tych swoich filmików, bo to wcale dobrze nie brzmi, nawet na słuchawkach i ze wzmacniaczem słuchawkowym. Też kiedyś nagrywałem (specjalnie kupowałem mikrofony do nagrywania), ale nie byłem zadowolony z efektów tych filmików, bo brzmiały jednak dużo gorzej niż w rzeczywistości. Edytowano 8 godzin temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Jak to możliwe? Pliki idą w tej samej gęstości bitowej i częstotliwości próbkowania? To wcale nie muszą być te same pliki, a i platformy streamingowe też nie robią wszystkiego tak samo. Tłumaczył to dokładnie ostatnio kolega na sąsiednim forum, ale Ciebie z stamtąd pogonili przecież, to pewnie nie przeczytasz. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Tidal zagrał lepiej, chociaż nadal nie jest to poziom ... Qobuz. Jeżeli możesz to zapodaj dwa utwory dostępne na Qobuz i Tidal, na których słyszysz różnicę. Chętnie się wslucham i podzielę opinią. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Nie mam Tidal`a. Tak jak pisałem, kiedyś było łatwiej słyszeć różnicę, ale jak zainstaluje Tidal (jeśli mi się uda na stary adres) to posiedzę i poszukam. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: o wcale nie muszą być te same pliki Ale niby czym się różnią? Jak masz ten sam utwór to z Tidala i Quobuza masz tą samą gęstość bitową i częstotliwość próbkowania? 3 godziny temu, AudioTube napisał: zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Znalazłem i to nawet 24/96. O który utwór chodzi? Odpisz, cytując
Recommended Posts