PolPablo Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowany) Witam , jestem zielony co do doboru sprzętu, mam możliwość zakupu kolumn atc scm40. I teraz chce aby można było puścić z telefonu np. Spotify, tidal, bezpośrednio z telefonu. Po za tym chce podłączyć tv, konsolę i cd. Czytałem, że kolumny potrzebują mocnego wzmacniacza. Czy po zakupie wzmacniacza wystarczy jeszcze cd i np. Wimm, aby wszystko grało? Najlepiej interesowałyby mnie używki. Edytowano 19 godzin temu przez PolPablo Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Chcesz kupić dobre kolumny i ile jesteś w stanie przeznaczyć na ten pozostały sprzęt? Bo można sobie kupić jakiegoś Wimma Ampa za te 1600zl(lub mniej) i puścisz sobie telefonem muzę z serwisów streamingowych. Ale kupując takie kolumny to i one zasługują na to by zasilić je porządnym sprzętem i wtedy trzeba wydać trochę więcej. 2 Odpisz, cytując
PolPablo Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Dlatego myślałem o używanym wzmacniacza. Wimm to tylko dodatek sieciowy. Widziałem już wzmacniacza używki za 3-4 tyś. A może coś starszego by się nadało. Są yamaha mocnego, ale czy zagra nie wiem. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Ja bym zerknął na używanego Musical Fidelity M6si. 1 Odpisz, cytując
PolPablo Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Ja bym zerknął na używanego Musical Fidelity M6si. Patrzyłem, tylko ten model koszt ok 6 tyś, a czy te modele m2si, 3,4,5 to nie będą dobre, bo to chyba starsze modele Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, PolPablo napisał: Patrzyłem, tylko ten model koszt ok 6 tyś, a czy te modele m2si, 3,4,5 to nie będą dobre, bo to chyba starsze modele Przecież cena ludzka - te 6kzł. Dozbieraj na spokojnie, jakieś nadgodziny czy nagroda za wykazywanie się w pracy i masz m6si. To nie są starsze modele, tylko niższe w hierarchii producenta, i słabsze (moc). Jaki masz metraż, jeżeli można wiedzieć? Z czym słuchałeś SCM40 i w jakim metrażu? Pokój był zaadoptowany akustycznie? Co chwyciło Cię za serce słuchając SCM40? Odpisz, cytując
PolPablo Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 29 minut temu, kaczadupa napisał: Przecież cena ludzka - te 6kzł. Dozbieraj na spokojnie, jakieś nadgodziny czy nagroda za wykazywanie się w pracy i masz m6si. To nie są starsze modele, tylko niższe w hierarchii producenta, i słabsze (moc). Jaki masz metraż, jeżeli można wiedzieć? Z czym słuchałeś SCM40 i w jakim metrażu? Pokój był zaadoptowany akustycznie? Co chwyciło Cię za serce słuchając SCM40? Właśnie jestem zły, bo gość sprzedał te kolumny i zostałem w dupie. Muszę szukać teraz znowu innych. Niestety bywa. Odpisz, cytując
Sipo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Widocznie tak miało być. ATC to nie są kolumny które poleciłbym komuś na start. Poszukaj na początek czegoś popularnego/uniwersalnego, z czasem wyrobisz sobie własny gust i sam będziesz wiedział jakie brzmienie Ci odpowiada. Uczciwie uprzedzam ze to może potrwać. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @PolPablo na jakim metrażu mają grać te ATC ? Jak daleko masz miejce odsłuchu ? Odpisz, cytując
PolPablo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Salon ok 30 m2. W domu z otwarta klatką schodową i kuchnią, więc nawet jeszcze więcej do 50 m2. Tylko dla mnie najważniejsze aby kolumny miały metalowe maskownice, żona wzięła koty i mam małe dzieci. Więc nie chce aby popsuły. Podobały mi się audiovectory qr3 i monitor audio silver lub gold. Silver słuchałem były super. Ale zawsze te maskownice. Mam na oku stare infinity beta 50, tylko ich nie słuchałem, a pojechać 350 km w jedną stronę szkoda jak nie przypasują, ale chyba zaryzykuję bo cena spoko. Odpisz, cytując
PolPablo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Sipo napisał: Widocznie tak miało być. ATC to nie są kolumny które poleciłbym komuś na start. Poszukaj na początek czegoś popularnego/uniwersalnego, z czasem wyrobisz sobie własny gust i sam będziesz wiedział jakie brzmienie Ci odpowiada. Uczciwie uprzedzam ze to może potrwać. Podpowiedzcie co do infinity beta 50, amplituner, czy wzmacniacz, a może jaki al in one z cd. Podpowiedzcie Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Pylon Audio Ruby , integralne metalowe siatki na wysokotonowym i tunelu basrefleksu, na pozostałe glosniki dostępne maskownice. Z budżetowych amplitunerów z CD,Taga Hormony 1500 CD,albo Advance Paris myconnect 60. Odpisz, cytując
Recommended Posts