PolPablo Napisano Sobota o 20:56 Napisano Sobota o 20:56 (edytowany) Witam , jestem zielony co do doboru sprzętu, mam możliwość zakupu kolumn atc scm40. I teraz chce aby można było puścić z telefonu np. Spotify, tidal, bezpośrednio z telefonu. Po za tym chce podłączyć tv, konsolę i cd. Czytałem, że kolumny potrzebują mocnego wzmacniacza. Czy po zakupie wzmacniacza wystarczy jeszcze cd i np. Wimm, aby wszystko grało? Najlepiej interesowałyby mnie używki. Edytowano Sobota o 21:03 przez PolPablo Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Sobota o 21:11 Napisano Sobota o 21:11 Chcesz kupić dobre kolumny i ile jesteś w stanie przeznaczyć na ten pozostały sprzęt? Bo można sobie kupić jakiegoś Wimma Ampa za te 1600zl(lub mniej) i puścisz sobie telefonem muzę z serwisów streamingowych. Ale kupując takie kolumny to i one zasługują na to by zasilić je porządnym sprzętem i wtedy trzeba wydać trochę więcej. 2 Odpisz, cytując
PolPablo Napisano Sobota o 22:09 Autor Napisano Sobota o 22:09 Dlatego myślałem o używanym wzmacniacza. Wimm to tylko dodatek sieciowy. Widziałem już wzmacniacza używki za 3-4 tyś. A może coś starszego by się nadało. Są yamaha mocnego, ale czy zagra nie wiem. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Sobota o 23:09 Napisano Sobota o 23:09 Ja bym zerknął na używanego Musical Fidelity M6si. 1 Odpisz, cytując
PolPablo Napisano wczoraj o 10:22 Autor Napisano wczoraj o 10:22 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Ja bym zerknął na używanego Musical Fidelity M6si. Patrzyłem, tylko ten model koszt ok 6 tyś, a czy te modele m2si, 3,4,5 to nie będą dobre, bo to chyba starsze modele Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 10:28 Napisano wczoraj o 10:28 1 minutę temu, PolPablo napisał: Patrzyłem, tylko ten model koszt ok 6 tyś, a czy te modele m2si, 3,4,5 to nie będą dobre, bo to chyba starsze modele Przecież cena ludzka - te 6kzł. Dozbieraj na spokojnie, jakieś nadgodziny czy nagroda za wykazywanie się w pracy i masz m6si. To nie są starsze modele, tylko niższe w hierarchii producenta, i słabsze (moc). Jaki masz metraż, jeżeli można wiedzieć? Z czym słuchałeś SCM40 i w jakim metrażu? Pokój był zaadoptowany akustycznie? Co chwyciło Cię za serce słuchając SCM40? Odpisz, cytując
PolPablo Napisano wczoraj o 10:59 Autor Napisano wczoraj o 10:59 29 minut temu, kaczadupa napisał: Przecież cena ludzka - te 6kzł. Dozbieraj na spokojnie, jakieś nadgodziny czy nagroda za wykazywanie się w pracy i masz m6si. To nie są starsze modele, tylko niższe w hierarchii producenta, i słabsze (moc). Jaki masz metraż, jeżeli można wiedzieć? Z czym słuchałeś SCM40 i w jakim metrażu? Pokój był zaadoptowany akustycznie? Co chwyciło Cię za serce słuchając SCM40? Właśnie jestem zły, bo gość sprzedał te kolumny i zostałem w dupie. Muszę szukać teraz znowu innych. Niestety bywa. Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 11:19 Napisano wczoraj o 11:19 Widocznie tak miało być. ATC to nie są kolumny które poleciłbym komuś na start. Poszukaj na początek czegoś popularnego/uniwersalnego, z czasem wyrobisz sobie własny gust i sam będziesz wiedział jakie brzmienie Ci odpowiada. Uczciwie uprzedzam ze to może potrwać. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 12:13 Napisano wczoraj o 12:13 @PolPablo na jakim metrażu mają grać te ATC ? Jak daleko masz miejce odsłuchu ? Odpisz, cytując
PolPablo Napisano wczoraj o 13:24 Autor Napisano wczoraj o 13:24 Salon ok 30 m2. W domu z otwarta klatką schodową i kuchnią, więc nawet jeszcze więcej do 50 m2. Tylko dla mnie najważniejsze aby kolumny miały metalowe maskownice, żona wzięła koty i mam małe dzieci. Więc nie chce aby popsuły. Podobały mi się audiovectory qr3 i monitor audio silver lub gold. Silver słuchałem były super. Ale zawsze te maskownice. Mam na oku stare infinity beta 50, tylko ich nie słuchałem, a pojechać 350 km w jedną stronę szkoda jak nie przypasują, ale chyba zaryzykuję bo cena spoko. Odpisz, cytując
PolPablo Napisano wczoraj o 14:14 Autor Napisano wczoraj o 14:14 2 godziny temu, Sipo napisał: Widocznie tak miało być. ATC to nie są kolumny które poleciłbym komuś na start. Poszukaj na początek czegoś popularnego/uniwersalnego, z czasem wyrobisz sobie własny gust i sam będziesz wiedział jakie brzmienie Ci odpowiada. Uczciwie uprzedzam ze to może potrwać. Podpowiedzcie co do infinity beta 50, amplituner, czy wzmacniacz, a może jaki al in one z cd. Podpowiedzcie Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 14:45 Napisano wczoraj o 14:45 Pylon Audio Ruby , integralne metalowe siatki na wysokotonowym i tunelu basrefleksu, na pozostałe glosniki dostępne maskownice. Z budżetowych amplitunerów z CD,Taga Hormony 1500 CD,albo Advance Paris myconnect 60. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Z anszych obserwacji wynika, że na początek świetnie sprawdzają się Pylon z serii Diamond np. Diamond 28 jako używane lub mk2 jako nowe. Grają atrakcyjnym, soczystym dźwiękiem i nie są wybredne co do wzmacniacza czy rodzaju muzyki. ATC to jestak produkt dla zaawansowanych audiofili, którzy wiedzą już czego chcą i dobierają etapowo cały zaawansowany system ze wzmacniaczam co najmniej w budżecie kolumn. Niedrogie i dobre wzmacniacze do Pylona to np. Taga Harmony lub Magnat. Marki z mniejszą renomą niż popularne Yamaha czy Denon ale realnie oferujące naprawdę solidne stereo za rozsądną cenę. Umów sie na odsłuch w dobrym salonie audio i zrób szerokie porównanie aby widdzieć jakiego brzmienia w ogóle szukasz. Co do Infiniti, spodziewaj się sporej ilości basu niekoniecznie dobrze kontrolowanego. 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jako posiadacz Tagi Htr 1500 CD potwierdzam słowa @Q21 o solidnym stereo za rozsądną cenę - dwa lata użytkowania,gra ,i póki co nie wybiera się na serwis 😁. Doskonały sprzęt na początek przygody,żeby niedrogo się przekonać " co w duszy gra",potem można sprytniej kombinować i podnosić budżet i jakość Odpisz, cytując
Recommended Posts