pairtick Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu 1 minutę temu, rajdek napisał: Wątpię żeby ktoś Ci to zinterpretował. Przepraszam, mnie? A to z jakiego powodu? Ja mam takie brzmienie jakie lubię 😇 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu 6 minut temu, rajdek napisał: Wątpię żeby ktoś Ci to zinterpretował. Ale tam nie ma większej magii. Jest to spektrogram utworu Genesis, zarejestrowany przez tablet kolegi Partika, uchwycony w kilku różnych momentach jego (utworu) trwania. Możesz włączyć sobie ten sam utwór u siebie i zobaczyć jak wygląda jego widmo w Twoim pomieszczeniu. Wystarczy do tego program spectroid. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 7 minut temu, pairtick napisał: Przepraszam, mnie? A to z jakiego powodu? Ja mam takie brzmienie jakie lubię 😇 Ja też Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 35 minut temu, rajdek napisał: co te pomiary mówią? Mówią, że kolega ma tablet 😉 Nie rozumiem pomiarów robionych bez celu. @pairtick jeżeli chciałeś coś pokazać to najpierw ustal co, a później to zmierz i pokaż. Z tych spektogramów niewiele wynika. Dla wprawnego oka po czerwonej obwiedni widać, że pasmo basu kończy się w okolicach 40Hz oraz że masz sporą dolinę między 90 - 120Hz 😉 Żeby lepiej wizualizować te grafiki połóż dwa paluchy na ekranie i dostosuj siatkę do potrzeb. Sugeruję oś pionową wyskalować od ok. -30 do -100dB. Oś poziomą od 20Hz z lewej do 20kHz. Poprawisz wygląd. Zmniejszy się ilość niepotrzebnych informacji. Zwiększy się kontrast. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts