Gregorrro Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć. Możecie zaproponować coś lepszego od Nad'a M10 do Elac Vela FS407? Muzyki słucham głownie ze streamingu. Mile widziane HDMI ARC. Może być jedno urządzenie, mogą być dwa oddzielne. Może być używka i nówka. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć Co rozumiesz przez "coś lepszego"? Czego brakowało Ci w brzmieniu? Patrzymy w okolicach ceny NADa, czy coś innego? Bardzo wstępnie zasugeruję sprawdzenie Arcama A25 + ST25, Regi Elex Mk4 lub Fezza Silver Luny Evo z DMP-A6 oraz jako all-in-one Marantz 40n W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, podziałamy Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Brakuje mi kontroli basu, mam wrażenie, że NAD średnio panuję nad nim. Odnoszę też wrażenie, że średnica jest trochę wycofana. Do góry raczej nie mam zastrzeżeń. Cena w okolicach NAD'a, ale jak będzie warto mogę dołożyć. A co myślicie o Musical Fidelity M6si + jakiś streamer? Macie wygrzane Elac'i na miejscu czy muszę brać swoje kolumny? Edytowano 2 godziny temu przez Gregorrro Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Napisz może drogi Kolego jak wygląda u Ciebie sytuacja z lokalem. Może masz możliwość wstawienia zdjęcia systemu i miejsca odsłuchowego, jak wygląda sytuacja z adaptacją akustyczną. Fakt że Elac jest basowy i NAD też ma swój charakterek, ale można by poszukać rozwiązania tańszego niż odrazy zmieniać piec. Dziwne, a może i nie dziwne że sklep odrazy wywala propozycje sprzętową zamiast o podstawy zapytać... 1 Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, Wing0 napisał: Napisz może drogi Kolego jak wygląda u Ciebie sytuacja z lokalem. Może masz możliwość wstawienia zdjęcia systemu i miejsca odsłuchowego, jak wygląda sytuacja z adaptacją akustyczną. Fakt że Elac jest basowy i NAD też ma swój charakterek, ale można by poszukać rozwiązania tańszego niż odrazy zmieniać piec. Dziwne, a może i nie dziwne że sklep odrazy wywala propozycje sprzętową zamiast o podstawy zapytać... To jest jedyne miejsce gdzie mogą stać. Całość może być ewentualnie przesunięta delikatnie w lewą stronę, ale uzyskam max 20 cm. Idealnie nie jest. Bawiłem się ostatnio trochę Dirac i bas delikatnie się poprawił, ale po tygodniu siadłem znowu posłuchać i stwierdzam, że to chyba nie jest to co do końca chcę słyszeć. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Szkoda kasy na nowy wzmacniacz. Ustawienie jest kiepskie, a miejsce w którym słuchasz chyba najgorsze z możliwych. Twoje audio to fajny zestaw. Naprawdę nie masz możliwości przearanżować lekko wnętrza? Edytowano 2 godziny temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, lpomis napisał: Szkoda kasy na nowy wzmacniacz. Ustawienie jest kiepskie, a miejsce w którym słuchasz chyba najgorsze z możliwych. Twoje audio to fajny zestaw. Naprawdę nie masz możliwości przearanżować lekko wnętrza? Nie da rady, żeby te drzwi wejściowe były po prawej stronie to dało by radę jeszcze coś pokombinować. A dlaczego miejsce w którym słucham najgorsze z możliwych? Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jaki jest aktualnie rozstaw kolumn i w jakiej odległości od nich siedzisz? Próbowałeś chociaż testowo usiąść bliżej, np. w trójkącie równobocznym? Jak wtedy wygląda sytuacja z niskimi tonami? W każdym miejscu odsłuchowym jest problem z basem? Weź krzesełko/taboret i zbadaj sprawę Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 36 minut temu, Gregorrro napisał: Nie da rady, żeby te drzwi wejściowe były po prawej stronie to dało by radę jeszcze coś pokombinować. A dlaczego miejsce w którym słucham najgorsze z możliwych? Kolego @Gregorrro ale temat wzmacniacza i ustawienia kolumn u Ciebie był już chyba poruszany w innym temacie. I chyba próbowałeś walczyć z basem Diraciem. 1 Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano 30 minut temu Autor Napisano 30 minut temu 37 minut temu, lpomis napisał: Jaki jest aktualnie rozstaw kolumn i w jakiej odległości od nich siedzisz? Próbowałeś chociaż testowo usiąść bliżej, np. w trójkącie równobocznym? Jak wtedy wygląda sytuacja z niskimi tonami? W każdym miejscu odsłuchowym jest problem z basem? Weź krzesełko/taboret i zbadaj sprawę Rozstaw kolumn 2 m. Ja słucham z około 3,5m 30 minut temu, KrólKiczu napisał: Kolego @Gregorrro ale temat wzmacniacza i ustawienia kolumn u Ciebie był już chyba poruszany w innym temacie. I chyba próbowałeś walczyć z basem Diraciem. Tak tak jakiś tydzień temu bawiłem się Diraciem. Jest lepiej niż było, ale usiadłem dzisiaj na świeżo i stwierdziłem, że chyba jeszcze czegoś mi brakuje. Muszę sprawdzić jak to wszystko wypadnie z innym wzmakiem. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu W takim ustawieniu , z żadnym wzmakiem nie osiągniesz tego co byś chciał. Jak nie poprzestawiasz kolumn i nie popracujesz nad akustyką pomieszczenia to poprawy nie dostaniesz, szkoda tylko kasę wydawać na inny wzmak. Już ci pisaliśmy o tym w tym wcześniejszym temacie. Odpisz, cytując
Recommended Posts