kaczadupa Napisano wczoraj o 14:14 Napisano wczoraj o 14:14 (edytowany) 25 minut temu, Kraft napisał: Jeszcze takie się kojarzą Fakt, podobne ale „makijaż” AE1 robi robotę. Nie pamiętam już ale chyba AE1 to metal jako materiał na obu przetwornikach. No ale ogólnie jak dwie krople wódki. Edytowano wczoraj o 14:16 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano wczoraj o 14:46 Napisano wczoraj o 14:46 (edytowany) Tak, oba przetworniki z aluminium, a z tyłu made in China. Choćby grały lepiej od SCM7, to na starcie są przegrane Edytowano wczoraj o 14:48 przez soberowy Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 14:54 Napisano wczoraj o 14:54 (edytowany) 8 minut temu, soberowy napisał: Choćby grały lepiej od SCM7, to na starcie są przegrane We wszystkim z pewnością lepsze od ATC SCM 7 nie będą. Zarówno subiektywnie jak i starając się być obiektywnym na tyle na ile się da. Na spokojnie się posłucha. Najważniejsze kryterium - mają pokazywać bez spowalniania muzyczną energię i mają być namacalne. Tylko tyle i aż tyle. Bliskość, rytm, swoboda. Edytowano wczoraj o 14:55 przez kaczadupa Odpisz, cytując
soberowy Napisano wczoraj o 15:00 Napisano wczoraj o 15:00 Jak dla mnie to dwóch z trzech cech, które wymieniłeś nie mają ATC, nie tylko 7 ale i 11, 19 i 20. Tylko jednej brakuje 40stkom, ale to moje zdanie Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 15:05 Napisano wczoraj o 15:05 Każdy ma prawo do własnego zdania. Ważne, żeby sam posłuchał i w miarę dobrze poznał możliwości głośnika. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 15:28 Napisano wczoraj o 15:28 21 minut temu, kaczadupa napisał: Każdy ma prawo do własnego zdania. Ważne, żeby sam posłuchał i w miarę dobrze poznał możliwości głośnika. Jeśli nie jestem w ignorowanych, z ciekawych monitorów MI OSOBIŚCIE podobały się małe boenicke. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano wczoraj o 15:59 Napisano wczoraj o 15:59 56 minut temu, kaczadupa napisał: Najważniejsze kryterium - mają pokazywać bez spowalniania muzyczną energię i mają być namacalne. Tylko tyle i aż tyle. Bliskość, rytm, swoboda. To w połowie odpowiednie drivery i strojenie. W bonusie wymarzony design/kolor/forma i w końcu referencyjny bas w sweetspot. Brzmienie do poprawki i to do szybkiej korekty bez problemu. Jeśli masz gotówkę, odwagę. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) W nowym numerze Hi-Fi Choice (No. 534) jest recenzja Acoustic Energy AE1 40th Anniversary Edition. PS Porównują je z Bowersami! (707S3) Edytowano 14 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 48 minut temu, Kraft napisał: PS Porównują je z Bowersami! (707S3) Jak wypadło porównanie i czy było bezpośrednie z wyrównanym poziomem głośności czy klasycznie znaczy po audiofilsku na nasz doskonały słuch i jeszcze bardziej doskonałą pamięć? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Napisali tak: "Bowers & Wilkins 707 S3, to dokładnie taki rodzaj głośnika podstawkowego, z jakim AE1 40 konkuruje ceną. To klasa sama w sobie, więc Acoustic Energy ma pełne ręce roboty. B&W zapewnia superczysty dźwięk, który jest bardzo precyzyjny i szczegółowy, z zaskakującą mocą i głębią basu. AE1 40 ma mniej rozciągnięty dolny zakres, lekkie podbicie w górnym basie i odrobinę jasności w górze. Jednak jest o wiele bardziej dynamiczny i wciągający, a także ma wspaniałe wrażenie „od razu po wyjęciu z pudełka”. Innymi słowy, ma więcej wad, ale o wiele więcej frajdy." 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Tę „wciągającoś” większą jakoś dookreślili? I „frajdę” ? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Frajda to pewnie ten podbity wyższy bas i doświetlona góra. Będzie żywe granie (coś jak znane mi monitory PMC). Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Może być, a może też piszą o bardziej naturalnych wokalach, namacalność itd. W każdym razie ciekawy jestem Twoich wrażeń. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przyjdzie mi trochę poczekać na monitorki. Jakiś zawodowy recenzent wszedł mi w kolejkę i chociaż byłem pierwszy to niestety nie mam takiej siły przebicia jak On. Ciekawe kto mi je zwinął prosto z AVS. Stawiam na p. Karasińskiego. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu O Panie, to może potrwać, jeszcze się spodobają i będzie w konsekwencji zwyczajowa niechęć do „spakowania i oddania do dystrybutora” … to i miesiąc będzie 😉 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 34 minuty temu, kaczadupa napisał: Jakiś zawodowy recenzent wszedł mi w kolejkę Ja bym stawiał na naszego forumowego kolegę recenzenta 🤣 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 33 minuty temu, kaczadupa napisał: Przyjdzie mi trochę poczekać na monitorki. To może lepiej przez ten czas sprawdzić coś większego? Bo jak by nie stroić tych różnych maluszków, to dynamiki i basu na miarę Twoich oczekiwań chyba się z nich nie wyciśnie? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Rafał, dajmy szansę AE1. Każda ich recenzja to wręcz łzy szczęścia recenzenta. Podobno wyjątkowe brzmienie. A do tego czarne ładne i powinny się dobrze czuć w małych metrażach. Trzeba posłuchać, koniecznie. 17 minut temu, misiekx napisał: Ja bym stawiał na naszego forumowego kolegę recenzenta 🤣 Jarek, proszę się przyznać, w tej chwili! Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 6 minut temu, kaczadupa napisał: A do tego czarne ładne Ostatnio przekonywałeś, że czarne się szybko opatrzą. 😎Ale rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę zakupu, więc nie zdążą? 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 12 minut temu, kaczadupa napisał: Rafał, dajmy szansę AE1. Każda ich recenzja to wręcz łzy szczęścia recenzenta. Brytyjski Audiofil ocenia je na chłodno, dobrze ale bez zachwytów. Ja pamiętam jeszcze test Jacka Kłosa w HiFi i Muzyce w latach 90-tych, oczywiście pierwowzoru obecnych. W skrócie: basu brak, ale reszta hajendowa. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @kaczadupa przyznam że chętnie posłuchałbym NEAT PETITE Classic, pamiętam że wypadły dobrze u Ciebie, pisałeś o nich pozytywnie. Coś jednak było nie do końca.....? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Rafał S napisał: Ostatnio przekonywałeś, że czarne się szybko opatrzą. 😎Ale rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę zakupu, więc nie zdążą? Bardziej martwi mnie coś innego. Coś, co jest nawet ponad sformułowanym ostatnio przez Ciebie, nazwijmy to, dekalogiem forumowego audiofila. Taka wręcz „konstytucja bardzo doświadczonego audiofila” o której akurat „przypadkowo” zapomniałeś wspomnieć a której to rygorystycznie przestrzegasz i uczciwie powinieneś to podejście do audio również przywołać bo jest nie mniej zabawne, a z całą pewnością naiwne, jak cała reszta, którą dziarsko przytoczyłeś. Podoba Ci się taka rozmowa Rafał? Mnie to nie bawi. Nie wiem czy się nudzisz czy tam masz gorsze dni czy może ktoś na forum Cię denerwuje ale… od Ciebie oczekuję kierowania forumowych dyskusji w innym kierunku. Mam nadzieję, że na tym zakończymy te drobne uszczypliwości, dwa razy ugryzłem się w język no ale teraz musiałem delikatnie zareagować. Pogadamy poważnie, jak już przyjadą AE1. A wcześniej może porozmawiamy o wzmacniaczu Unitry. pozdrawiam. 23 minuty temu, misiekx napisał: NEAT PETITE Classic Uważam, że każdy kto szuka monitorów w tym zakresie cenowym koniecznie powinien dać im szansę. Dla mnie ich największą zaletą jest średnica. Nie do końca jestem przekonany do charakteru wysokich tonów. To tak z pamięci. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Nie wiem czy się nudzisz czy tam masz gorsze dni Dużo treści doszukałeś się w moim krótkim poście. A sprawa jest prosta. Nie tak dawno, gdy w wątku Dynaudio gratulowaliśmy koledze nowych monitorów, pozwoliłeś sobie na komentarz, że czarne pewnie prędko mu się opatrzą. Stąd moje zaciekawienie faktem, że kolor ten cieszy się teraz Twoją przychylnością i zainteresowanie, jak daleko ta przychylność sięga (czy dopuszczasz myśl o zakupie). Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Luz, już nie pamiętam o czym rozmawialiśmy Rafale. Zapraszam do wątku Unitry ale tylko w dobrym humorze! Odpisz, cytując
Recommended Posts