Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 59 minut temu, Jacch napisał: Naim Supernait 3 (to bym brał w ciemno bo 2 miałem) To ja z tych dwu w ciemno stawiam na Unitrę, która na papierze zjada Naima: dual mono, wyższa dynamika (mimo mniejszej mocy, czyli uzyskiwana sporo wyższym S/N), nieco większy DF, możliwość pracy w klasie A. Jak można żądać takiej kwoty za SN3, który ma tak słabe parametry? (Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) 3 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) . Edytowano 1 godzinę temu przez Jacch Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Rafał, w nazwie masz SUPER. Nie każdy ma jaja, żeby tak nazwać swój wzmacniacz. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 minuty temu, Rafał S napisał: To ja z tych dwu w ciemno stawiam na Unitrę, która na papierze zjada Naima: dual mono, wyższa dynamika (mimo mniejszej mocy, czyli uzyskiwana sporo wyższym S/N), nieco większy DF, możliwość pracy w klasie A. Jak można żądać takiej kwoty za SN3, który ma tak słabe parametry? (Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) To może sam papier kup Papier nie gra. 1 minutę temu, kaczadupa napisał: W nazwie masz SUPER. Nie każdy ma jaja, żeby tak nazwać swój wzmacniacz. Ty teraz o nazwie piszesz? łał... Edytowano 1 godzinę temu przez Jacch Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 minuty temu, Jacch napisał: Ty teraz o nazwie piszesz? łał... I w przeciwieństwie do ciebie znam ten piecyk. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 6 minut temu, Jacch napisał: (Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) Cenę wszyscy/wielu kwestionują, a dlaczego to juz kilka dni temu pisałem. 4 minuty temu, kaczadupa napisał: I przeciwieństwie do ciebie znam ten piecyk. Supernatia? skor tak twierdzisz, to widać jak wy posty czytacie, albo co z nich rozumiecie. Miałem supernaita i do tego osobny zasilacz, ale skoro lepiej znasz, to cóz ci mogę powiedzieć... ------------------------ Osobę, która mnie pouczała nt. konstruktywnej krytyki, proszę o ustosunkowanie się do hejtowania nazwy sprzętu :)))) Jasny gwint Edytowano 1 godzinę temu przez Jacch Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 minut temu, Jacch napisał: Miałem supernaita i do tego osobny zasilacz, ale skoro lepiej znasz, to cóz Może źle zrozumiałem, że miałeś SN2 ale OK jak miałeś nawet dwa to możemy o SN3 pogadać. 9 minut temu, Jacch napisał: Osobę, która mnie pouczała nt. konstruktywnej krytyki, proszę o ustosunkowanie się do hejtowania nazwy sprzętu :)))) Co innego posłuchać i wyrazić swoje zdanie a co innego nie posłuchać i wyrażać ( z taką zaciekłością ) swoje zdanie. Jest różnica? Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, Jacch napisał: To może sam papier kup Papier nie gra. Proszę, bądź konsekwentny. Kwestionujesz cenę Unitry bez odsłuchu. OK. Pokazuję Ci więc, że "w ciemno" cena SN3 broni się jeszcze słabiej. 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 4 minuty temu, Rafał S napisał: Proszę, bądź konsekwentny. Kwestionujesz cenę Unitry bez odsłuchu. OK. Pokazuję Ci więc, że "w ciemno" cena SN3 broni się jeszcze słabiej. Wróć do mojego postu kiedy o tym piszę, ja się odnoszę do polityki cenowej producenta, nie komentuje ceny jako takiej, czy stosunku jakość/cena, bo ta w nowalijkach nie ma znaczenia, a taka nowalijką na arenie audio jest Unitra. Dalej mylicie, albo nie dociera do was o czym ktos pisze. 805 przy cenie 20kzł, powinna grać jak wzmaki za drugie tyle. Tak to robili inni (o tym równi wspominałem), którzy sukces odnieśli. Trudno mówić o sukcesie Unitry Edytowano 1 godzinę temu przez Jacch Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Unitra to temat chyba bardziej drażliwy jak kable. Napisz słowo „Unitra” a będzie to najbardziej szturmowany wątek na każdym krajowym forum audio. Wczoraj dostałem opierdziel od znajomego, że przez mój wątek nie da się czytać Forum Audio. Coś w tym jest. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wcześnie firmą znikąd, która żądała za swoje wyroby po kilkadziesiąt tysięcy był Lumin. I co? Nikt się ich nie czepia. Stali się firmą markowa. Może Unitra właśnie Lumina i Rose wzięła sobie za wzór do naśladowania. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Wczoraj dostałem opierdziel od znajomego, że przez mój wątek nie da się czytać Forum Audio. Coś w tym jest. Zmień znajomego Forum jest od rozmów, kłótni byle bez wycieczek personalnych i zbędnych nerwów. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 4 minuty temu, Jacch napisał: Zmień znajomego Forum jest od rozmów, kłótni byle bez wycieczek personalnych i zbędnych nerwów. Przykre jest to, że jak się czyta te zaciekłe, zupełnie bezpodstawne ataki rodaków na obecne produkty Unitry to można wyciągnąć tylko jeden wniosek. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Przykre jest to, że jak się czyta te zaciekłe, zupełnie bezpodstawne ataki rodaków na obecne produkty Unitry to można wyciągnąć tylko jeden wniosek. No widzisz, a to ja odbieram jak żale oddanego fana marki bezkrytycznie zapatrzonego w firmę. 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Próbujesz obrażać? Kolejny miły uczestnik forum. Taka dziwna maniera tutaj panuje, nie możesz napisac nic odmiennego od strszyzny plemienia bo cię chcą zezreć... Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: Napisz słowo „Unitra” a będzie to najbardziej szturmowany wątek na każdym krajowym forum audio. Wypożycz piec i zdaj nam relację z odsłuchów, to zamkniesz usta obu stronom dyskusji. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, Rafał S napisał: To ja z tych dwu w ciemno stawiam na Unitrę, która na papierze zjada Naima: dual mono, wyższa dynamika (mimo mniejszej mocy, czyli uzyskiwana sporo wyższym S/N), nieco większy DF, możliwość pracy w klasie A. Jak można żądać takiej kwoty za SN3, który ma tak słabe parametry? (Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) Rafał, wklejam niżej przykład wzmacniacza znanej firmy, pełne dual mono, duża moc i dobre parametry… 15 tys trzeba dać … Tutaj przykład za 13 tys , też nie od macochy: I ja nie wyrokuję który lepszy, po prostu widać że można kupić markowe dual mono w cenie poniżej 15 tys. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, Kraft napisał: Wcześnie firmą znikąd, która żądała za swoje wyroby po kilkadziesiąt tysięcy był Lumin. I co? Nikt się ich nie czepia. Stali się firmą markowa. Może Unitra właśnie Lumina i Rose wzięła sobie za wzór do naśladowania. Nie znam Rose, ale akurat Lumin wszedł z DSD na WM8741. W sumie, bardzo fajny scalak Wolfsona, na którym Arcam zrobił kultowego rDAC. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu I naprawdę Unitra musiałaby grać dużo lepiej od tych wzmacniaczy (a to firmy które na wzmacniaczach zęby zjadły), żeby została wybrana w procesie zakupowym. A tak sobie myśle, dlaczego miałaby być lepsza? To pierwszy projekt tej firmy, choć możliwe że pracują w niej lepsi specjaliści niż w uznanych brandach… Odpisz, cytując
pairtick Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu 32 minuty temu, Rafał S napisał: Wypożycz piec i zdaj nam relację z odsłuchów, to zamkniesz usta obu stronom dyskusji. No i mamy problem. 1 godzinę temu, Heathen napisał: zaczynałem przygodę z audio od elizabeth No, Panie... Elizabetki, to nie dla każdego były. Odpisz, cytując
Recommended Posts