majkel74 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 45 minut temu, soberowy napisał: Na drugim zdjęciu to Atoll in300? Miło wspominam Atolla in200 i możliwe, że kiedyś wrócę do tej marki. Zgadza się 👍 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Marlin napisał: są tam ludzie z trochę innym poziomem świadomości niż autor powyższego modelu biznesowego. Ja nie mam rocznych strat liczonych w milionach, więc faktycznie mój poziom świadomości jest inny! Pełna zgoda! 3 godziny temu, Marlin napisał: totalnie nie czujesz tematu projektu pt. Unitra I znów masz 100% racji. Totalnie nie czuję jak można pod marką która większości ludzi kojarzy się z komunistyczną tandetą oferować wzmacniacze po 20 kawałków i przetworniki po 3000€ i... liczyć na zysk! No za cholerę nie czuję. To tak, jakby dziś ktoś wypuścił samochód pod marką Syrena za 250 tys cebulionów i liczył, że kolejki się ustawią. Życzę powodzenia w biznesie! Edytowano 10 godzin temu przez il Dottore 2 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Osobiście tak czuje, iż nawet przy cenie 15 czy 12 tys zł i tak na rynku polskim sprzedaż nie była by znacząco większa. Wielu w tej cenie wybrało by coś markowego i sprawdzonego - chociażby jakaś używka Accuphase. Te konstrukcje mają swoją renomę no i mają pięknie zaprojektowane wycieraczki. W świecie audio Unitra jednak ma bardzo wielu przeciwników- fakt w latach minionych nasze rodzime konstrukcje były daleko w tyle względem konstrukcji zachodnich czy też japońskich. Edytowano 4 godziny temu przez elektron6 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 44 minuty temu, elektron6 napisał: Wielu w tej cenie wybrało by coś markowego i sprawdzonego - chociażby jakaś używka… Cenowo z używkami, to raczej sprzęt żadnej marki nie da rady konkurować;). 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 17 godzin temu, majkel74 napisał: I ja nie wyrokuję który lepszy, po prostu widać że można kupić markowe dual mono w cenie poniżej 15 tys. Jasne, mnie chodziło tylko o to, że SN3 za 20 tys. akurat tego nie oferuje, a jednak dla niektórych byłby pierwszym wyborem. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dużo piszemy o wysokiej cenie. Jest też tańszy wzmacniacz Unitry model WSH 605, ocznie dla mnie jest ładniejszy jak droższy WSH 805. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 59 minut temu, kaczadupa napisał: WSH 605 Blisko. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ciekawe, na kogo bardziej liczył producent,na rodzimy rynek , magię nazwy ,a też ,jak się okazuje uprzedzenia,czy na rynki zagraniczne,gdzie ludzie będą raczej patrzeć przez pryzmat retro dizajnu, budowy ,brzmienia,ceny, bez jakichś naleciałości historycznych? Zgadzam się koledzy,że cena jest niebezpiecznie blisko bardzo uznanej konkurencji. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) W audio (ale nie tylko), to w dużym stopniu cena buduje renomę marki. Skojarzenie jest proste - drogie, to dobre. I to działa. Jeszcze jak! 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Mi się kojarzy z takim. Niecały 1000 zł. I nawet prawie też dual mono ("też" w stosunku do 805, bo 605 już nie jest 2xmono). Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Kraft ,racja. Z drugiej strony audio jest dość specyficzne, większość ludzi decydujących się położyć taki budżet zdaje sobie sprawę z tego, co kupuje. A na nowobogackich pewnie jeszcze zbyt tanio😁. To trochę jak z listwami Solid core, było dobrze ,ale zbyt tanio,to szef zrobił kilkukrotnie drożej,a o cień lepiej 😁 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 minut temu, Nowy75 napisał: większość ludzi decydujących się położyć taki budżet zdaje sobie sprawę z tego, co kupuje. Mówisz? Jakoś tego, przynajmniej w audio, nie widzę. Kupujemy marzenia, obraz siebie, miejsce w grupie, estetykę i jeszcze parę innych rzeczy. I Unitra może nam to dać. W sumie, to możemy być jej wdzięczni za tę możliwość. Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, Kraft napisał: i jeszcze parę innych rzeczy Kusi mnie sprawdzić WSH 605. Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Byłem na odsłuchu Unitry Wsh-805 z kolumnami ZGZ-802. Jako źródło służył gramofon unitry 801 Edmund. Za takie pieniądze spodziewałem się lepszego grania - moim zdaniem dźwiękowi brakowało dynamiki, wypełnienia. Wrażenie było takie jakby wzmacniacz nie miał wystarczającej wydajności prądowej - a ponoć te kolumny są "wysokowydajne". Na podstawie tego odsłuchu nie zdecydowałbym się na ten zestaw. Niemniej jednak z chęcią wypożyczyłbym go do domu - aby sprawdzić jak się spisuje w domowych warunkach. 6 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, Adamo666 napisał: dźwiękowi brakowało dynamiki, wypełnienia Można wiedzieć jak wygląda Twój obecny system. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, kaczadupa napisał: Kusi mnie sprawdzić WSH 605. Prawidłowo. O wodzenie na pokuszenie w tym chodzi. 1 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wzmacniacz S.A.T. amplifix (Bladelius), Thorens Td-318, Ortofon 2m black (taki sam jest w Edmundzie), pre LAR LPS-2, kolumny Amphion argon 3ls. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Adamo666 napisał: Wzmacniacz S.A.T. amplifix (Bladelius), Thorens Td-318, Ortofon 2m black (taki sam jest w Edmundzie), pre LAR LPS-2, kolumny Amphion argon 3ls. Zapytałem ponieważ przyzwyczajamy się do charakteru brzmienia naszego systemu i przez pryzmat tego brzmienia często opisujemy inne systemy. Niestety nic z Twojego systemu nie znam. 10 minut temu, Kraft napisał: Prawidłowo Cholernie kusi Jarek, zrób mi szybkie korepetycje, żeby mi przeszło. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, kaczadupa napisał: Kusi mnie sprawdzić WSH 605. E, tam. Bierz 805 i porównaj 2 tryby pracy, będzie więcej zabawy. No i scm7 zasługują chyba na flagowy piec Unitry. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Rafał S napisał: E, tam. Bierz 805 i porównaj 2 tryby pracy, będzie więcej zabawy. No i scm7 zasługują chyba na flagowy piec Unitry. Przykro mi ale mnie nie przekonałeś. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 43 minuty temu, Kraft napisał: Mówisz? Jakoś tego, przynajmniej w audio, nie widzę. Może masz rację, patrzę przez pryzmat Forum ,tu spora część ludzi przynajmniej wydaje się rozumieć,co to wydajność prądowa i inne takie,jak to wygląda z pozycji sklepu, wie tylko branża Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 11 minut temu, Nowy75 napisał: co to wydajność prądowa Tego to nie wie nawet sam Bóg;). Edytowano 51 minut temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 43 minuty temu, Adamo666 napisał: Za takie pieniądze spodziewałem się lepszego grania Aż dziwne, że nie dostałeś opieprzu za ten hejt 1 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu Przed chwilą, Jacch napisał: Aż dziwne, że nie dostałeś opieprzu za ten hejt może się doczekam 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu 9 minut temu, Kraft napisał: Tego to nie nawet sam Bóg;). Dlatego użyłem wyrażenia "wydaje się"😁. Mam w pamięci posty dwóch kolegów z Forum pracujących w branży elektrycznej i mających w prądowej kwestii dwa odrębne zdania😁. Powiedzmy jednak,że niektórzy tutaj przynajmniej starają się zrozumieć,w którym kościele dzwoni od strony technicznej i przekuć te przeczucie na zakupy. Dotyczy to też kolegów badających wykresy kolumn😁 6 minut temu, Jacch napisał: Aż dziwne, że nie dostałeś opieprzu za ten hejt To żaden hejt. Kolega SŁYSZAŁ i wyraził swoją opinię. O to chodziło od samego początku w tym wątku . Odpisz, cytując
Jacch Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu (edytowany) 8 minut temu, Nowy75 napisał: To żaden hejt. Kolega SŁYSZAŁ i wyraził swoją opinię. O to chodziło od samego początku w tym wątku . Mylisz się, tytuł wątku jest ogólny, ogólnie "WSH 805" więc nie tylko o jego dźwięku. Edytowano 37 minut temu przez Jacch Odpisz, cytując
Recommended Posts