pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Mój Sansui waży 36 kg, kiedyś musiałem go wnieść na 4 piętro 😀 Pikuś 😉 Wyobraź sobie jakieś 3x tyle plus ciężkie stalowe nosze - inaczej się nie dało bo gips biodrowy z rozpórką - wąska klasyka schodowa w PRL-owskim bloku i to w dwie osoby. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 12 godzin temu, misiekx napisał: Mój Sansui waży 36 kg, kiedyś musiałem go wnieść na 4 piętro 😀 Dla mnie 30-kilowy piec w kartonie to maks ile jestem w stanie przenieść, a i to niezbyt daleko. Pod tym względem tęsknię za Normą, która ważyła 25 kilo, miała dość poręczne pudło i chodziłem z nią na luzie. Do transportu Pathosa (nominalnie 40 kg, w praktyce trochę ponad 35) potrzebuję już pomocy drugiej osoby. Bydlak jest wyjątkowo nieporęczny i do tego nierówno wyważony. To właśnie w takich chwilach człowiek zaczyna doceniać zalety systemów dzielonych. Edytowano 4 godziny temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 20 godzin temu, Rafał S napisał: Gdybym miał wskazać granicę powyżej której odstęp od szumu staje się dla mnie drugorzędny, to byłoby to ok. 80dB / 1W. Ooooo , to w takim razie mogę być spokojny - u mnie podstawowy sprzęt ma > 95 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 17 minut temu, Rafał S napisał: To właśnie w takich chwilach człowiek zaczyna doceniać zalety systemów dzielonych. Wiem, że to bardzo mało audiofilskie, bo i pomiary bez szału i za mało zasilaczy i waga za mała ale tak słucham właśnie samograja /CD i odtwarzacz strumieniowy w jednej skrzynce/ od Naima i to na swój sposób genialne urządzenie /czy też konkurencyjne urządzenia/ do słuchania muzyki. Łatwo przenieść, łatwo wszędzie ustawić, po wygaszeniu ekranika wygląda kapitalnie, nie wisi tysiąc kabli, nie trzeba specjalnego stolika audio, nie trzeba przez godzinę każdego klamota podnosić i wycierać z kurzu a jedyne czego trzeba to monitorów Spendora z serii Classic No i gra przyzwoicie chociaż to jednak na tle Regi Elex mk4 nadal obserwacja a nie uczestnictwo... 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: ale tak słucham właśnie samograja /CD i odtwarzacz strumieniowy w jednej skrzynce/ od Naima i to na swój sposób genialne urządzenie /czy też konkurencyjne urządzenia/ do słuchania muzyki. Łatwo przenieść, łatwo wszędzie ustawić, po wygaszeniu ekranika wygląda kapitalnie, nie wisi tysiąc kabli, nie trzeba specjalnego stolika audio, nie trzeba przez godzinę każdego klamota podnosić i wycierać z kurzu Mówisz Pan o tym z lewej strony? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) Tak. Możesz zdradzić jak udało Ci się je „rozmnożyć” ? Co to za pyton wypełzł zza komody? Haha Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu No chociaż niech ten jeden jedyny kabel będzie audiofilskim pytonem 😉 22 minuty temu, kaczadupa napisał: gra przyzwoicie chociaż to jednak na tle Regi Elex mk4 nadal obserwacja a nie uczestnictwo... jak nie rozbijesz duetu Rega-Atc to zostaniesz z nim do końca życia. Zacząłbym od ATC albo po prostu nie dotykałbym tego idealnego debla, który od lat odpiera wszelkie ataki Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jak Aethos nie wygrał z Elexem to kto ma szansę? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, rajdek napisał: Jak Aethos nie wygrał z Elexem to kto ma szansę? A co to takiego ten Aethos ? Wzmak jak każdy inny, ma swój mocny, bardzo mocny charakter i tyle. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: Tak. Możesz zdradzić jak udało Ci się je „rozmnożyć” ? To stara historia. W tym czasie posiadałem Atoma, tego z prawej. Jak powszechnie wiadomo istotą audio są zmiany, a nie słuchanie muzyki W Q21 nie mieli chwilowo Novej i przysłali Gwiazdę, natomiast Novą została wypożyczona od audiofila, który ją sprzedawał. Zdecydowałem się jednak na nówkę Nova od Q21, ponieważ ta od audiofila, pomimo bardzo atrakcyjnej ceny nie miała już gwarancji. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) @MMarek Ty lepiej mów w jakim rowie koło Słupska tego pytona wytargałeś? Był kiedyś taki film o gościu co łapał węże, oglądałeś ? Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
MMarek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Pytona dostałem razem z Novą od sprzedającego audiofila, który dał mi go na próbę. Oczywiście żadnej różnicy nie słyszałem. Oddając Nową pytona musiałem zwrócić bez żalu 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu A już myślałem, że masz rozmach i lubisz zaszaleć. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, kaczadupa napisał: A co to takiego ten Aethos ? Wzmak jak każdy inny, ma swój mocny, bardzo mocny własny charakter i tyle Wieżę że Elex i SCM7 to świetne klocki, może warto dopieścić akustykę? Zgadzasz się z taką oceną ATC7? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Nie wierzę dla Pana Karasińskiego, to genialny! polonista i za to szacun ale zostaję wierny naszemu AUDIO. Przykro mi Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Przykro mi Niepotrzebnie. AUDIO najlepsze Edytowano 3 godziny temu przez rajdek 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 42 minuty temu, majkel74 napisał: Zacząłbym od ATC W środę, jak kurier nie nawali, będą AE1. Może to właśnie one staną się moim nr 1. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, MMarek napisał: Pytona dostałem razem z Novą od sprzedającego audiofila, który dał mi go na próbę. Oczywiście żadnej różnicy nie słyszałem. Oddając Nową pytona musiałem zwrócić bez żalu Byłem w posiadaniu kabla Supra Lorad również różnicy nie słyszałem, za to listwa MD-04EU/SP Mk3.1 wyposażona w nieinwazyjny filtr przeciwzakłóceniowy nazywany w skrócie NIF (Non-Intrusive-Filtering) mocno degraduje brzmienie. Odpisz, cytując
Recommended Posts