Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
59 minut temu, Jacch napisał:

Naim Supernait 3 (to bym brał w ciemno bo 2 miałem)

To ja z tych dwu w ciemno stawiam na Unitrę, która na papierze zjada Naima: dual mono, wyższa dynamika (mimo mniejszej mocy, czyli uzyskiwana sporo wyższym S/N), nieco większy DF, możliwość pracy w klasie A. Jak można żądać takiej kwoty za SN3, który ma tak słabe parametry? (Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) ;) 

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Rafał S napisał:

To ja z tych dwu w ciemno stawiam na Unitrę, która na papierze zjada Naima: dual mono, wyższa dynamika (mimo mniejszej mocy, czyli uzyskiwana sporo wyższym S/N), nieco większy DF, możliwość pracy w klasie A. Jak można żądać takiej kwoty za SN3, który ma tak słabe parametry? (Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) ;) 

To może sam papier kup :) Papier nie gra.

1 minutę temu, kaczadupa napisał:

W nazwie masz SUPER. Nie każdy ma jaja, żeby tak nazwać swój wzmacniacz. :) 

Ty teraz o nazwie piszesz? łał...

Edytowano przez Jacch
Napisano (edytowany)
6 minut temu, Jacch napisał:

(Oczywiście podaję tę argumentację tylko jako kontrprzykład do kwestionowania ceny 805-tki.) ;) 

Cenę wszyscy/wielu kwestionują, a dlaczego to juz kilka dni temu pisałem.

4 minuty temu, kaczadupa napisał:

I przeciwieństwie do ciebie znam ten piecyk. 

Supernatia? skor tak twierdzisz, to widać jak wy posty czytacie, albo co z nich rozumiecie.

Miałem supernaita i do tego osobny zasilacz, ale skoro lepiej znasz, to cóz ci mogę powiedzieć...

------------------------

Osobę, która mnie pouczała nt. konstruktywnej krytyki, proszę o ustosunkowanie się do hejtowania nazwy sprzętu :))))

Jasny gwint :)

Edytowano przez Jacch
Napisano (edytowany)
9 minut temu, Jacch napisał:

Miałem supernaita i do tego osobny zasilacz, ale skoro lepiej znasz, to cóz

Może źle zrozumiałem, że miałeś SN2 ale OK jak miałeś nawet dwa to możemy o SN3 pogadać. :) 

Osobę, która mnie pouczała nt. konstruktywnej krytyki, proszę o ustosunkowanie się do hejtowania nazwy sprzętu :))))

Co innego posłuchać i wyrazić swoje zdanie a co innego nie posłuchać i wyrażać ( z taką zaciekłością ) swoje zdanie. Jest różnica? 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

To może sam papier kup :) Papier nie gra.

Proszę, bądź konsekwentny. Kwestionujesz cenę Unitry bez odsłuchu. OK. Pokazuję Ci więc, że "w ciemno" cena SN3 broni się jeszcze słabiej. :) 

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Rafał S napisał:

Proszę, bądź konsekwentny. Kwestionujesz cenę Unitry bez odsłuchu. OK. Pokazuję Ci więc, że "w ciemno" cena SN3 broni się jeszcze słabiej. :) 

Wróć do mojego postu kiedy o tym piszę, ja się odnoszę do polityki cenowej producenta, nie komentuje ceny jako takiej, czy stosunku jakość/cena, bo ta w nowalijkach nie ma znaczenia, a taka nowalijką na arenie audio jest Unitra.

Dalej mylicie, albo nie dociera do was o czym ktos pisze.

805 przy cenie 20kzł, powinna grać jak wzmaki za drugie tyle. Tak to robili inni (o tym równi wspominałem), którzy sukces odnieśli.

Trudno mówić o sukcesie Unitry

Edytowano przez Jacch
Napisano (edytowany)

Unitra to temat chyba bardziej drażliwy jak kable. Napisz słowo „Unitra” a będzie to najbardziej szturmowany wątek na każdym krajowym forum audio. :) Wczoraj dostałem opierdziel od znajomego, że przez mój wątek nie da się czytać Forum Audio. Coś w tym jest. ;) 

Napisano

Wcześnie firmą znikąd, która żądała za swoje wyroby po kilkadziesiąt tysięcy był Lumin. I co? Nikt się ich nie czepia. Stali się firmą markowa. Może Unitra właśnie Lumina i Rose wzięła sobie za wzór do naśladowania.

Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Wczoraj dostałem opierdziel od znajomego, że przez mój wątek nie da się czytać Forum Audio. Coś w tym jest. ;) 

Zmień znajomego :)

Forum jest od rozmów, kłótni byle bez wycieczek personalnych i zbędnych nerwów.

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Jacch napisał:

Zmień znajomego :)

Forum jest od rozmów, kłótni byle bez wycieczek personalnych i zbędnych nerwów.

Przykre jest to, że jak się czyta te zaciekłe, zupełnie bezpodstawne ataki rodaków na obecne produkty Unitry to można wyciągnąć tylko jeden wniosek.

IMG_5513.jpeg

Napisano
1 minutę temu, kaczadupa napisał:

Przykre jest to, że jak się czyta te zaciekłe, zupełnie bezpodstawne ataki rodaków na obecne produkty Unitry to można wyciągnąć tylko jeden wniosek.

No widzisz, a to ja odbieram jak żale oddanego fana marki bezkrytycznie zapatrzonego w firmę.

2 minuty temu, kaczadupa napisał:

IMG_5513.jpeg

Próbujesz obrażać?

Kolejny miły uczestnik forum.

Taka dziwna maniera tutaj panuje, nie możesz napisac nic odmiennego od strszyzny plemienia bo cię chcą zezreć...

Napisano
14 minut temu, kaczadupa napisał:

Napisz słowo „Unitra” a będzie to najbardziej szturmowany wątek na każdym krajowym forum audio.

Wypożycz piec i zdaj nam relację z odsłuchów, to zamkniesz usta obu stronom dyskusji. :) 

Napisano
31 minut temu, Rafał S napisał:

Rafał, wklejam niżej przykład wzmacniacza znanej firmy, pełne dual mono, duża moc i dobre parametry… 15 tys trzeba dać …

image.jpeg.024c046253f9c6d3e7b5c4603c09180a.jpeg

Tutaj przykład za 13 tys , też nie od macochy:

image.jpeg.9a7b3c8d68379c5064a7c7287a8c5de4.jpeg

I ja nie wyrokuję który lepszy, po prostu widać że można kupić markowe dual mono w cenie poniżej 15 tys.

Napisano
18 minut temu, Kraft napisał:

Wcześnie firmą znikąd, która żądała za swoje wyroby po kilkadziesiąt tysięcy był Lumin. I co? Nikt się ich nie czepia. Stali się firmą markowa. Może Unitra właśnie Lumina i Rose wzięła sobie za wzór do naśladowania.

Nie znam Rose, ale akurat Lumin wszedł z DSD na WM8741.

W sumie, bardzo fajny scalak Wolfsona, na którym Arcam zrobił kultowego rDAC.

Napisano

I naprawdę Unitra musiałaby grać dużo lepiej od tych wzmacniaczy (a to firmy które na wzmacniaczach zęby zjadły), żeby została wybrana w procesie zakupowym. A tak sobie myśle, dlaczego miałaby być lepsza? To pierwszy projekt tej firmy, choć możliwe że pracują w niej lepsi specjaliści niż w uznanych brandach…

Napisano
32 minuty temu, Rafał S napisał:

Wypożycz piec i zdaj nam relację z odsłuchów, to zamkniesz usta obu stronom dyskusji. :) 

No i mamy problem. 

Screenshot_20251008-153038.jpg

Screenshot_20251008-153111.jpg

1 godzinę temu, Heathen napisał:

zaczynałem przygodę z audio od elizabeth

No, Panie... Elizabetki, to nie dla każdego były.

Napisano
1 godzinę temu, Jacch napisał:

Czy coś.

OK. czyli to był tylko marketingowy szum, że niby oferujesz prawdziwą pomoc, a tak realnie to zwykła ściema.

1 godzinę temu, majkel74 napisał:

o pierwszy projekt tej firmy, choć możliwe że pracują w niej lepsi specjaliści niż w uznanych brandach…

Nie muszą być lepsi.

Projektują i budują wszystko od zera. Jest szansa, że idąc swoją drogą wynik dźwiękowy ich pracy będzie inny przy zbliżonych parametrach na papierze. 

Myślę, że większość kupujących wzmacniacze za te 15-25k PLN kupuje je po odsłuchu. Jeśli do kogoś trafi brzmienie Unitry w jego systemie bardziej niż innych to jest szansa, że postawi na Unitrę a nie MF czy Naita. Oczywiście wcześniej musi się zdecydować na odsłuch Unitry pomimo uprzedzeń i takich, a nie innych wypowiedziach w wątkach na forach.

U mnie po testach ostatecznie stanęło na wzmacniaczu marki może bardziej znanej niż Unitra, ale zdecydowanie nieznanej z produkcji wzmacniaczy. Jest zdecydowanie najlepszy z tych, których słuchałem i były w zasięgu finansowym. 

Napisano
2 godziny temu, majkel74 napisał:

wklejam niżej przykład wzmacniacza znanej firmy, pełne dual mono, duża moc i dobre parametry… 15 tys trzeba dać …

Słuchałem na takich dziwacznych głośnikach Vivid Audio, bardzo fajny i kulturalny dźwięk, taki poważny. 

Szanuję, ale się nie zachwycam. Brakowało "tego czegoś". 

Napisano
2 godziny temu, majkel74 napisał:

A tak sobie myśle, dlaczego miałaby być lepsza? To pierwszy projekt tej firmy, choć możliwe że pracują w niej lepsi specjaliści niż w uznanych brandach…

Może to jacyś geniusze? Samorodne talenty na miarę Sugdena, Michaelsona, Passa, ale zrodzone w polskiej ziemi? 

W końcu daliśmy światu Kopernika, Skłodowską, to i konstruktora dobrej elektroniki możemy dać. To nie jest rocket science.

2 godziny temu, pairtick napisał:

Nie znam Rose

To zerknij przy okazji. Warto się zapoznać. Piękna elektronika, choć bardzo droga. Tak droga jak Unitra! :)

Natomiast ostrzegam że podobno niezbyt stabilna, z tego co czytałem w necie to lubi się softowo wykrzaczać. Co jest dla Koreańczyków bardzo nietypowe.