Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 godziny temu, Marlin napisał:

ile osób z nas tutaj ma zestaw tak skompletowany, że od kolumn przez wzmaka po źródło tej samej firmy?

Chyba nikt, bo jaki to ma sens? Głośniki kupujemy od firmy specjalizującej się w produkcji głośników. Podobnie wzmacniacz, DAC... W rezultacie mój system wygląda paskudnie (choć już nie jest to Najbrzydszy System Stereo na Świecie, którego byłem kiedyś właścicielem), za to gra przyzwoicie. :) 

Napisano
3 godziny temu, kaczadupa napisał:

Za 40 lat (...) na forum na naszym miejscu będą pisać obecni 20 latkowie grając na WSH 805 i 605. Mało tego, będą pisali, że nigdy ich nie zmienią bo takie dobre są. 

Co prawda, ja już tego niekoniecznie dożyję, ale za te 40 lat Unitry znowu nie będzie, w przeciwieństwie do Yamahy.

25 minut temu, il Dottore napisał:

Głośniki kupujemy od firmy specjalizującej się w produkcji głośników. Podobnie wzmacniacz, DAC...

A kobitkę?

Napisano
5 godzin temu, Kraft napisał:

Wszyscy się szczycą własną myślą techniczną i produkcją;). 

Zresztą, co to niby znaczy? Czy produkują przetworniki do kolumn? Nie. Czy mają własną stolarnię i lakiernię? Nie wiem. Przy tej skali produkcji bardzo wątpię. Czy produkują własne terminale? Raczej nie. Czy sami tkają materiał na maskownice? Szczerze wątpię. I tak dalej, i tak dalej. Dobrze będzie, jak chociaż u siebie skręcają to wszystko w całość. Choć właściwie, jakie to ma znaczenie? Co za różnica, czy gość, który uczestniczy w procesie produkcji kolumn Unitry ma na koszulce jej znaczek, czy jakiś inny. Ważne, że gotowa kolumna dobrze gra i dobrze wygląda.

To kolumny, ale przy wzmacniaczu może już sytuacja wygląda trochę inaczej.