emzet Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witajcie dużo tu czytam to czas coś napisać. Jak w tytule, szukam zestawu stereo do 18 tyś. Pomieszczenie to salon z kuchnią około 25m²(średnio ustawne) a muzyka której słucham to głównie elektronika i rock. Ale z wszystkich pasm najważniejszy jest dla mnie bass😁 Celuje głównie w sprzęt używany, uważam ze za duża jest utrata na wartości i można coś wyrwać na prawdę okazyjnie często nawet na gwarancji. Jestem już po kilku odsluchach . Bowers 702, proac dt8 i elac vela 407. Elacki skradły moje serce 😁 ale na drugą turę chce posłuchać pylon diamond 28/30 MK2, heco revolution 9 i liczę że jeszcze jakieś nieplanowane pojawia się do porównania. Ale zakladm że kolumny wybrane (vela) większy problem mam z elektroniką poniewaz obowiązkowo wzmacniacz ( Integra bądź jakiś zestaw dzielony ) musi posiadać HDMI arc/eArc. Udało się do tej pory posłuchać nad m33 ale póki co poza zasięgiem cenowym. Nad3050 wypadł przy nim bardzo słabo. Yamaha rn2000a tam trochę basu brakowało w porównaniu do m33. Chciałem jeszcze posłuchać rose rs520 ale się nie udało( trafiają się pojedyncze używane sztuki ) ale do rzeczy. Szukam szukam i co jeszcze mógłbym brać pod uwagę co zmieści się w budżecie 8-10k co zagra ciepło i przyjemnie?? Widziałem jeszcze że jest Marantz 40n ale czy tam te 70 w to nie będzie za mało ?? Czy są posiadacze rose rs520 i mogą mi coś więcej powiedzieć o dźwięku ??;) Przepraszam że tak lekko haotycznie napisane, prosze on wyrozumiałość chciałem przekazać jak najwięcej . Pozdrawiam 😉 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu HDMI arc/eArc możesz mieć w streamerze. Wtedy ilość potencjalnych wzmacniaczy mocno się zwiększa. Wzmacniaczy możesz szukać wyprzedażowych. Często mają rewelacyjną cenę i do tego zazwyczaj są objęte pełną gwarancją. Z tych, które testowałem powinny się sprawdzić w ciepłym i przyjemnym graniu AR Unico Due, Synthesis Roma 54 DC/DC+ lub zdecydowanie mocniej 37DC/DC+, Atoll in200. Tylko dobrze by było sprawdzić zestaw kolumny-wzmacniacz. Roma 54DC+ zadusiła basem największe Bowersy serii 6xx (ale poprzedniej generacji). Bardzo się starały ten bas oddać, ale nie dały rady. Odpisz, cytując
emzet Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Nie dopisałem po co mi ten HDMI Arc, w domu jest jeszcze żona i dwójka dzieci którzy chciałbym żeby też tego korzystali w najprostszy możliwy sposób , włączam TV stereo startuje samo stremer wzmacniacz nie jestem pewny czy zadziała automatycznie chyba że gotowe zestawy typu eversolo dmp a6 gen2 i Amp f2. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, emzet napisał: Ale z wszystkich pasm najważniejszy jest dla mnie bass To konieczne zarezerwuj ze 2 tysiace na sub. wypróbuje REL z serii T 5 powinien do 25 m2 wystarczyć. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu BluSound u mnie był ciągle włączony. Jak włączałem TV i dostawał sygnał po HDMI to się na nie automatycznie przełączał. OK, wzmacniacz musiałem sobie włączyć i regulowałem głośność pilotem od wzmaka, ale to nie jest jakiś wielki ból. Dadzą radę się nauczyć. I nie jest żadnym problemem to, że na przykład Synthesisy trzeba włączyć i wyłączyć ręcznie, bo nie mają trybu standby. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, emzet napisał: w domu jest jeszcze żona i dwójka dzieci którzy chciałbym żeby też tego korzystali w najprostszy możliwy sposób Ja ten problem rozwiązałem czymś takim. https://allegrolokalnie.pl/oferta/logitech-harmony-elite-box?utm_feed=862ee648-9259-11ed-a1eb-0242ac120002 Skonfigurowałem np. - " oglądanie tv " - włącza się TV , amp. KD, dekoder , pojawiają się kanały na pilocie , steruje głośnością - " Muzyka " - włącza się streamer , DAC , wzmacniacz ..... nie bo mam lampy i tranzystor vintage Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja używałem takiego. Można doprogramować piloty, których nie ma na liście zgodnych. A jak napisałem do supportu to mi w ciągu tygodnia dorzucili pilota do Quadrala. I tak ostatecznie TV obsługuję jednym pilotem, a głośność i inne aspekty audio drugim. SofaBaton leży w szufladzie. Odpisz, cytując
emzet Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 28 minut temu, Jacch napisał: To konieczne zarezerwuj ze 2 tysiace na sub. wypróbuje REL z serii T 5 powinien do 25 m2 wystarczyć. Liczę że dobre podłogowki mi zapewnią wszystko co potrzebuje, w przeciwnym wypadku brał bym po uwagę zestaw monitory z subem, mimo wszystko jest to dla mnie bardziej problematyczne w ustawieniu( chodzi o sam sub ) 33 minuty temu, Chmarski napisał: BluSound u mnie był ciągle włączony. Jak włączałem TV i dostawał sygnał po HDMI to się na nie automatycznie przełączał. OK, wzmacniacz musiałem sobie włączyć i regulowałem głośność pilotem od wzmaka, ale to nie jest jakiś wielki ból. Dadzą radę się nauczyć. I nie jest żadnym problemem to, że na przykład Synthesisy trzeba włączyć i wyłączyć ręcznie, bo nie mają trybu standby. Dzieciaki jeszcze małe , akurat w audio wolałbym żeby nie grzebali 😁 musi być full auto, ewentualnie wzmacniacz z trigerem. Ale chyba i tak wolałbym postawić na jedno dobre urządzenie niż uczuć wszystkich obsługi , tym bardziej że jak coś namieszaja a jestem w pracy nie ma ze mną kontaktu przez 8 godzin. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 2 minuty temu, emzet napisał: Liczę że dobre podłogowki mi zapewnią wszystko co potrzebuje, w przeciwnym wypadku brał bym po uwagę zestaw monitory z subem, mimo wszystko jest to dla mnie bardziej problematyczne w ustawieniu( chodzi o sam sub ) Też mam podłogówki (AP Tempo VI) i ten sub. Ktoś określił jego role jako grubą kreskę w basie i to ze kolumny/dwięk wydają się być dwa razy większe dzięki niemu i ja zgadzam się z tym całkowicie. W nim możesz ustawić głośność i odcięcie zwrotnicy, wiec to nie jest tak że on ci daje po prostu więcej basu. Radzę wypróbować. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 8 minut temu, emzet napisał: Dzieciaki jeszcze małe , akurat w audio wolałbym żeby nie grzebali 😁 musi być full auto, To dla dzieciaków soundbar dorzuć, a dla siebie i żony na bardziej zaangażowane granie porządny zestaw audio. Odpisz, cytując
rafalmm Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Subik daje pewne możliwości dodatkowo. Ja np. lubię słuchać w ciemności nocnej Jean-Michel Jarre z bardzo małą głośnością ale delikatnym mrukiem suba. Jeśli słucham średnio- głośno to już bez suba. Kolumny nadążają spokojnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts