Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć :) Wszystko zależy od oczekiwań i tego, czy porównujemy ceny wzmak do wzmaka, czy all-in-one do wzmacniacza, streamera, ewentualnego DACa i okablowania :) 

Nie wypadają one źle, ale pełnowymiarowe sprzęty, jak np. Audiolab 6000A MKII moim zdaniem zagrają lepiej z większością kolumn :) 

Napisano
Dnia 14.10.2025 o 10:30, Arek83 napisał:

Cześć, mam pytanie. czy warto myśleć o urządzeniach all in one ypu WIIM czy Eversolo czy jednak jakość wzmacniacz znacznie odbiega od tradycyjnych wzmacniaczy zintegrowanych? 

Młotkośrubokręt nigdy nie będzie tak dobry jak młotek + śrubokręt. 

Także superhiper dźwięku się nie spodziewaj. Ale to przecież nie jest sprzęt dla bardzo wybrednych słuchaczy. Spodziewaj się za to wygody i funkcjonalności. 

Zawsze jest coś za coś. 

Napisano

Jak masz oddzielne klocki i coś "nie gra' to wymieniasz jeden klocek, w AIO też wymieniasz jeden, ale (zwykle) znacznie droższy :) (a jak nie droższy to znacznie gorszy). Osobiście wolę oddzielne elementy systemu, chociaż wzmacniacze mam zintegrowane, póki co nie zdecydowałem się na mono bloki ;) 

Napisano

@Arek83  jeśli nie jesteś wytrawnym audiofilem , który dobiera komponenty ze znajomością rzeczy w celu osiągnięcia zamierzonych efektów dźwiękowych (a nie jesteś,skoro zadałeś takie pytanie) to nie ma absolutnie nic złego w  urządzeniach all-in -one. Jeśli dane all -in -one jest skonstruowane zgodnie ze sztuką i z przyzwoitych podzespołów nie ma najmniejszych powodów by zagrało źle,albo słyszalnie gorzej od dzielonego setu w podobnej cenie.