Arek83 Napisano 14 października Napisano 14 października Cześć, mam pytanie. czy warto myśleć o urządzeniach all in one ypu WIIM czy Eversolo czy jednak jakość wzmacniacz znacznie odbiega od tradycyjnych wzmacniaczy zintegrowanych? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 14 października Napisano 14 października To już wszystko zależy, czego oczekujesz. Czy stawiasz na wygodę, czy na jakość dźwięku. Każdy ma swoją drogę. Zaczynałem od all in one , a teraz mam oddzielne klocki i myślę by dalej iść w tym kierunku. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 października Napisano 14 października Cześć Wszystko zależy od oczekiwań i tego, czy porównujemy ceny wzmak do wzmaka, czy all-in-one do wzmacniacza, streamera, ewentualnego DACa i okablowania Nie wypadają one źle, ale pełnowymiarowe sprzęty, jak np. Audiolab 6000A MKII moim zdaniem zagrają lepiej z większością kolumn Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Dnia 14.10.2025 o 10:30, Arek83 napisał: Cześć, mam pytanie. czy warto myśleć o urządzeniach all in one ypu WIIM czy Eversolo czy jednak jakość wzmacniacz znacznie odbiega od tradycyjnych wzmacniaczy zintegrowanych? Młotkośrubokręt nigdy nie będzie tak dobry jak młotek + śrubokręt. Także superhiper dźwięku się nie spodziewaj. Ale to przecież nie jest sprzęt dla bardzo wybrednych słuchaczy. Spodziewaj się za to wygody i funkcjonalności. Zawsze jest coś za coś. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jak masz oddzielne klocki i coś "nie gra' to wymieniasz jeden klocek, w AIO też wymieniasz jeden, ale (zwykle) znacznie droższy (a jak nie droższy to znacznie gorszy). Osobiście wolę oddzielne elementy systemu, chociaż wzmacniacze mam zintegrowane, póki co nie zdecydowałem się na mono bloki 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @Arek83 jeśli nie jesteś wytrawnym audiofilem , który dobiera komponenty ze znajomością rzeczy w celu osiągnięcia zamierzonych efektów dźwiękowych (a nie jesteś,skoro zadałeś takie pytanie) to nie ma absolutnie nic złego w urządzeniach all-in -one. Jeśli dane all -in -one jest skonstruowane zgodnie ze sztuką i z przyzwoitych podzespołów nie ma najmniejszych powodów by zagrało źle,albo słyszalnie gorzej od dzielonego setu w podobnej cenie. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Młotkośrubokręt nigdy nie będzie tak dobry jak młotek + śrubokręt. Wzmacniacz zintegrowany to też młotkośrubokręt. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 4 godziny temu, il Dottore napisał: Młotkośrubokręt nigdy nie będzie tak dobry jak młotek + śrubokręt. Szewskich młotko-szczypców z łapką do gwoździ nie przeskoczysz. 3 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jakosć wzmacniacza nie odtsaje jeśli porównujesz podobnej klasy wzmacniacze. Jak weźmiesz pod uwagę Fosi, SMSL czy innego tego typu małe ustrojstwa w klasie D to nic nie odstaje. Weźmiesz ten którego wolisz. Natomiast jeśli proównasz do klocków znacznie droższych no to nie ma to sensu. Największym dylematem nie jest kompromis wzmacniacza teraz, tylko jak długo to urządzenie będzie wspierane. Akurat Wiim i Eversolo to stosunkowo nowe produkty, wiec odpowiedź na to nie jest znana. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 godzin temu, Kraft napisał: Wzmacniacz zintegrowany to też młotkośrubokręt. Chcesz powiedzieć że integra nigdy nie będzie tak dobra jak pre/power? Pełna zgoda! Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @il Dottore mam w domu klocka , który po obniżkach ,nowy , kosztuje teraz 3 k. Ma streamer ,CD,tuner plus integrę w jednym. Wskaż proszę zestaw dzielony -rownież nowy- składający się z CD,integry i streamera, który,/ olewamy już ten tuner/ zagra odczuwalnie lepiej niż mój klocek. Jeśli taki jest, zmienię 😁. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Nowy75 napisał: Wskaż proszę zestaw dzielony -rownież nowy- składający się z CD,integry i streamera, który,/ olewamy już ten tuner/ zagra odczuwalnie lepiej niż mój klocek. Wskazanie takiego zestawu nie jest żadnym problemem. Ale rozumiem, że chodzi Ci o osobne komponenty grające lepiej w założonym budżecie? Wątpię, czy coś takiego da się w 3000 skompletować. Można kombinować ale zapewne bez wielkiego efektu. Stąd właśnie bierze się popularność all in one. Ja teraz miałem w domu streamer i DAC w jednym. 3x tańszy DAC zjadł go na śniadanie. No słabo. W tej cenie (3000€) słabo. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu 34 minuty temu, il Dottore napisał: rozumiem, że chodzi Ci o osobne komponenty grające lepiej w założonym budżecie? Dokładnie tak. Ludzie się naczytają , że all-in - one jest "be", bo to wszystko na kupie i pomiarowa prawda w tym jest,tylko ,że teraz w większości integr jest wszystko na kupie,bo i analog i cyfra i jakiś siejący wyświetlacz. I jakoś to w słuchaniu większości ludzi nie wadzi. A jak chcesz być purystą,to już inny budżet,a czy słychać różnicę jeszcze trudniejszy temat. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu Tylko tu raczej powinniśmy rozważyć sprzęt z niskiego pułapu cenowego, myślę max do 4000zł bo trochę mniej kosztuje Eversolo Play o którym wspomniał autor tematu. Wiadomo pełno teraz All in one powyżej 15tys zł i one potrafią grać bardzo dobrze, ale autor chce kupić coś nie drogiego. Z tego co słychać , a już jakiś czas te nowe Wiim Amp Ultra czy Eversolo Play są dostępne, to jeśli chodzi o urodę sprzętu plus dodatkowo może być cd to wygrywa Eversolo Play. Ale jeśli już chodzi o samo granie to już parę osób stwierdziło , że Wiim Amp Ultra gra bardzo dobrze i nie ma się czego wstydzić nawet przy pojedynczych klockach z ciut wyższej półki cenowej. @Arek83 tak że powinieneś spróbować tego Wiima i sprawdzić czy odpowiada twoim wymaganiom. Od czasu napisania tematu jakoś Cię tu nie widać, może sam doprecyzuj o co ci najbardziej chodzi. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu 3 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Od czasu napisania tematu jakoś Cię tu nie widać, Autor wątku teraz zasapany targa 40-kilogramowe monobloki do domu...... Odpisz, cytując
Recommended Posts