Kraft Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, sebastian79 napisał: Ja spasuje z tymi kolumnami... kupujac je, musialbym kupic wzmacniacz a to oznaczaloby zapewne nastepne 4-6000 euro:) Jeśli rezygnujesz tylko z tego powodu, to nie jest to rozsądne posunięcie. Nic nie musiałbyś do nich dokupywać. Twój wzmacniacz doskonale się do nich nadaje. A tak na marginesie, to czy korzystasz z Diraca w M10? Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ja bym nie odpuszczał, ale to Twoja decyzja. Jak będziesz miał do wydania te 4-6k euro na wzmacniacz pewnie będzie łatwiej. Myślę, że jest szansa, że znajdziesz coś taniej co tez da radę. Andrew Robinson mial w domu akurat to co miał. Nie jest to wyznacznik, że tańsze nie dadzą rady. Zapewne nie pierwsze lepsze z brzegu. No i jeszcze kwestia czy te kolumny pograly trochę dłużej, czy więcej stały milcząc przez te 2 tygodnie, bo się nie podobało. Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu (edytowany) 702 gralyby ..ale nie 100%. Mzsialbym zamienic wzmacniacz a pieniadze nie znajduje na ulicy:) tak korzystam z dirac.Ale sa nagrania gdzie wylaczam go.. bo brzmi on czasem jakos dziwnie. Ja mialem u siebie kilka miesiwcy temu 702 w domu. Ale wtedy tylko na przevhowanie na jeden dzien i nie mialem czasu ani sily je pprpwnac poprawnie.wtedy tez nie myslalem o nich. Moje 705 s2 signatury okazaly sie bardziej szczegoloqe w detalach ale powodem moglo byc wlasbie to ze nad lepiej sobie z nimi radzi. Link https://vm.tiktok.com/ZNdc6pUxG/ 702 u mnie. W basach lepsze ale 705 pokonaly je w detalach Edytowano 11 godzin temu przez sebastian79 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Ten NAD nie wydobędzie potencjału tych kolumn, ale! .... te kolumny to bilet wstępu do klasy Hi End wiec odpowiednio dobrany wzmacniacz za jakiś czas i wtedy te kolumny pokażą na co je stać. Bogusław, o jakim potencjale kolumn myślisz/piszesz? Być może utożsamiasz się z myślami. Pomóż mi się znaleźć w tej rzeczywistości. Odpowiednio dobrany wzmacniacz. Jakbyś go dobrał, jakie kryteria? Nie wspomniałeś o respons pokoju/realizacjach, barwie brzmienia. A prawie na samym końcu błona bębenkowa. I jak „młodzi” mają się garnąć do Audio? Edytowano 10 godzin temu przez AudioTube Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu A jeszcze jedno pytanie ..bo nosi mnie zeby kupic:)) jesli glownie slucham jazzu ,akustycznej ,klasycznej rocka mniej ..to czy niebylo lepiej kupic dali epicon 2? Wyszlyby mnie troszeczke droezej a dokladnie 3200 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 9 minut temu, sebastian79 napisał: czy nie byloby lepiej kupic dali epicon 2? A jak z metrażem i ustawieniem? Bo jednak porównujesz kolumny o różnych gabarytach. Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Niedlugo sie przeprowadzam.. w nowym mieszkanie tak zwany salon:) ma okolo 30m ale sprzet nie musi stac w tym pokoju.nastepna opcja pokoj okolo 20 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @sebastian79 ten Nad da radę każdym kolumnom, bez wyjątku. Obecne kolumny wypuszczają brzmienie, które odbierasz jako przyjemne. Wypłać z konta te 3200, weź je do łapy. Usiądźcie sobie razem w fotelu i włącz Patricia Barber. Obojętnie jaką płytę. A jak nie masz wygodnego fotela, to rozejrzyj się za nim, ponieważ od tego buduje się system audio. Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Znam slucham posluchaj tego:) FELENKO METIS (From ‘’Circus Baobab’’) · Momo Wandel Soumah · Troupe Baga Guine Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, sebastian79 napisał: Niedlugo sie przeprowadzam.. w nowym mieszkanie tak zwany salon:) ma okolo 30m ale sprzet nie musi stac w tym pokoju.nastepna opcja pokoj okolo 20 Strategiczna decyzja - przemyśl sprawę i wybierz kolumny pod tym kątem. Salon oznacza zwykle kompromisy w kwestii późniejszej adaptacji akustycznej, bywa, że jest też "trudniejszym" akustycznie pomieszczeniem. Ale z drugiej strony, przyjemność słuchania w towarzystwie rodziny czy znajomych wiele rekompensuje. Z kolei w mniejszym, ale dedykowanym audio pokoju można więcej osiągnąć. Epicony 2 raczej do 20 niż 30m2, choć kwestia ustawienia może sporo zmienić. Odpisz, cytując
sebastian79 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Jestem teraz u mojego brata i robie maly test. Normalne 702 s2 plus marantz 7000n. Marantz jest gorszym wzmacniaczem od nad, ale funkcjonuje te kombi dziwnie dobrze. Tak wiec podjolem decyzje ze pojade jutro po 702:) z czasem zamienie nada na jakis lepszy wzmacniacz. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu 39 minut temu, sebastian79 napisał: Marantz jest gorszym wzmacniaczem od nad, ale funkcjonuje te kombi dziwnie dobrze. No właśnie to wcale nie jest dziwne;) Dziwne by było jakby nie "grał"! 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu 9 godzin temu, sebastian79 napisał: A jeszcze jedno pytanie ..bo nosi mnie zeby kupic:)) jesli glownie slucham jazzu ,akustycznej ,klasycznej rocka mniej ..to czy niebylo lepiej kupic dali epicon 2? Wyszlyby mnie troszeczke droezej a dokladnie 3200 Tutaj trzeba pamiętać o odległościach od ścian bocznych oraz tylnich . Same głośniki są TOP OFF THE TOP Sam do nich wrócę przy najbliższej okazji. Może z Denon PMA 110 ? Odpisz, cytując
Recommended Posts