Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 minuty temu, sebastian79 napisał:

Ja spasuje z tymi kolumnami... kupujac je, musialbym kupic wzmacniacz a to oznaczaloby zapewne nastepne 4-6000 euro:) 

Jeśli rezygnujesz tylko z tego powodu, to nie jest to rozsądne posunięcie. Nic nie musiałbyś do nich dokupywać. Twój wzmacniacz doskonale się do nich nadaje.

A tak na marginesie, to czy korzystasz z Diraca w M10?

Napisano

Ja bym nie odpuszczał, ale to Twoja decyzja. Jak będziesz miał do wydania te 4-6k euro na wzmacniacz pewnie będzie łatwiej. Myślę, że jest szansa, że znajdziesz coś taniej co tez da radę.

Andrew Robinson mial w domu akurat to co miał. Nie jest to wyznacznik, że tańsze nie dadzą rady. Zapewne nie pierwsze lepsze z brzegu.

No i jeszcze kwestia czy te kolumny pograly trochę dłużej, czy więcej stały milcząc przez te 2 tygodnie, bo się nie podobało. 

Napisano (edytowany)

702 gralyby ..ale nie 100%. Mzsialbym zamienic wzmacniacz a pieniadze nie znajduje na ulicy:) tak korzystam z dirac.Ale sa nagrania gdzie wylaczam go.. bo brzmi on czasem jakos dziwnie.

Ja mialem u siebie kilka miesiwcy temu 702 w domu. Ale wtedy tylko na przevhowanie na jeden dzien i nie mialem czasu ani sily je pprpwnac poprawnie.wtedy tez nie myslalem o nich.

Moje 705 s2 signatury okazaly sie bardziej szczegoloqe w detalach ale powodem moglo byc wlasbie to ze nad lepiej sobie z nimi radzi.

Link https://vm.tiktok.com/ZNdc6pUxG/ 702 u mnie. W basach lepsze ale 705 pokonaly je w detalach

Edytowano przez sebastian79
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał:

Ten NAD nie wydobędzie potencjału tych kolumn, ale! .... te kolumny to bilet wstępu do klasy Hi End wiec odpowiednio dobrany wzmacniacz za jakiś czas i wtedy te kolumny pokażą na co je stać.

Bogusław, o jakim potencjale  kolumn myślisz/piszesz? Być może utożsamiasz się z myślami. Pomóż mi się znaleźć w tej rzeczywistości.

Odpowiednio dobrany wzmacniacz. Jakbyś go dobrał, jakie kryteria?

Nie wspomniałeś o respons pokoju/realizacjach, barwie brzmienia.

A prawie na samym końcu błona bębenkowa. 
I jak „młodzi” mają się garnąć do Audio?

Edytowano przez AudioTube
Napisano

@sebastian79 ten Nad da radę każdym kolumnom, bez wyjątku.

Obecne kolumny wypuszczają brzmienie, które odbierasz jako przyjemne.

Wypłać z konta te 3200, weź je do łapy. Usiądźcie sobie razem w fotelu i włącz Patricia Barber. Obojętnie jaką płytę. A jak nie masz wygodnego fotela, to rozejrzyj się za nim, ponieważ od tego buduje się system audio.

Napisano
1 godzinę temu, sebastian79 napisał:

Niedlugo sie przeprowadzam.. w nowym mieszkanie tak zwany salon:) ma okolo 30m ale sprzet nie musi stac w tym pokoju.nastepna opcja pokoj okolo 20

Strategiczna decyzja - przemyśl sprawę i wybierz kolumny pod tym kątem. Salon oznacza zwykle kompromisy w kwestii późniejszej adaptacji akustycznej, bywa, że jest też "trudniejszym" akustycznie pomieszczeniem. Ale z drugiej strony, przyjemność słuchania w towarzystwie rodziny czy znajomych wiele rekompensuje. Z kolei w mniejszym, ale dedykowanym audio pokoju można więcej osiągnąć. Epicony 2 raczej do 20 niż 30m2, choć kwestia ustawienia może sporo zmienić.

Napisano

Jestem teraz u mojego brata i robie maly test. Normalne 702 s2 plus marantz 7000n.

Marantz jest gorszym wzmacniaczem od nad, ale funkcjonuje te kombi dziwnie dobrze. Tak wiec podjolem decyzje ze pojade jutro po 702:) z czasem zamienie nada na jakis lepszy wzmacniacz. 

Napisano
39 minut temu, sebastian79 napisał:

Marantz jest gorszym wzmacniaczem od nad, ale funkcjonuje te kombi dziwnie dobrze. 

No właśnie to wcale nie jest dziwne;) Dziwne by było jakby nie "grał"!  

Napisano
9 godzin temu, sebastian79 napisał:

A jeszcze jedno pytanie ..bo nosi mnie zeby kupic:)) jesli glownie slucham jazzu ,akustycznej ,klasycznej rocka mniej ..to czy niebylo lepiej kupic dali epicon 2?

Wyszlyby mnie troszeczke droezej a dokladnie 3200

Tutaj trzeba pamiętać o odległościach od ścian bocznych oraz tylnich . Same głośniki są TOP OFF THE  TOP

Sam do nich wrócę przy najbliższej okazji. Może z Denon PMA 110 ? 

Napisano
12 minut temu, burz napisał:

Dobra decyzja. Bardzo dobra.

Normalnie raczej wybralbym epicony ..ale po przeprowadzce zmieni sie wielkosc pokoju, wiec i tak nie mam wyjscia.to sa za drogie rzeczy aby za jakis czas znowu zmieniac:) facet ktory bedzie mi sprzedawal te 702 sprzedaje je tylko bo kupil je do pokoju 18m2 :))