majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cóż, prawie w każdej scenie są jakieś ciemne elementy, niekoniecznie czarne. Bardziej tu chodzi o kontrast, dynamikę obrazu. Sam mam dwa LCD od Sonego, obraz jak dla mnie bardzo dobry, czerni nic niby nie dolega, ale ten sam materiał z Oleda jak dla mnie jednak sporo lepszy. Następny będzie oled, pewnie od Sony. 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja w salonie mam jakiegoś Philipsa Oled 65" Ablilight. Model sprzed kilku lat ( i tyle go mam). Fajnie odbiera, jest duża różnica pomiędzy nim, a sypialnianym LG 43" LED. Polecam, dobry obraz, dobry dźwięk, fajne podświetlanie za tv, dobrze działające apki C+ czy Netflix. To chyba tyle nie przywiązuję za dużej wagi do tv. aaa wszedłem w menu i znalazłem opis Model: 65OLED706/12 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 10 minut temu, terracan1929 napisał: nie przywiązuję za dużej wagi do tv. No i tego się trzymajmy. Nadgorliwość jest dużo gorsza od faszyzmu. Czerń owszem, może wpływa na kontrast, ale w ogólnym rozrachunku do niczego się nie przydaje. I demonizowanie tej czerni , dla zwykłego widza jest bezsensowne. Bo nie tv i jakość jego czerni jest tym co najważniejsze. Owszem, jesli ktoś dąży za wszelką cenę do perfrkcji w obrazie tv to nie w marketach, a w salonach i nie za cenę kilku lub kilkunastu tys , ale o kilka rzędów drożej. Nie wszyscy muszą jeździć Aston Martinem. A jeśli ktoś musi to jego sprawa. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
burz Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 30 minut temu, Rega napisał: Czerń owszem, może wpływa na kontrast, ale w ogólnym rozrachunku do niczego się nie przydaje. I z tym zdecydowanie się nie zgadzam czerń, obok jasności, to sól ziemi (znaczy obrazu). Odpisz, cytując
Recommended Posts