Matt Daemon Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Po przesiadce na Marantza SA-10 przyszło mi na myśl zastosować wbudowany w nim DAC do odtwarzania muzy z qubuza. Jako że mój Teac nie może pełnić roli transportu zacząłem rozglądać się za takowym. Pierwszy wybór padł na Wiim Ultra. W końcu to tylko transport i DAC odpowiada za brzmienie a cena, funkcjonalność Wiim jest dla mnie optymalna. Ale.... czy mam rację? A może jednak transport ma znaczenie i wpływ na brzmienie? Dajcie swoje spostrzeżenia, porównania i wnioski pliz. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 46 minut temu, Matt Daemon napisał: A może jednak transport ma znaczenie i wpływ na brzmienie? Pół roku „testowałem” różniste, wszystkie transporty, które posiadam. Żadnej różnicy w brzmieniu. Testowałem na słuchawkach. Powodzenia. 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu 22 minuty temu, AudioTube napisał: Żadnej różnicy w brzmieniu. U mnie każdy gra inaczej... 1 Odpisz, cytując
Matt Daemon Napisano 32 minuty temu Autor Napisano 32 minuty temu 2 odpowiedzi i jakże różne 😆 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu Jestem zdania, że każdy poprawnie skonstuowany i działający transport ze streamingiem brzmi w sposób nie do odróżnienia. W dobrze działającym torze cyfrowym sygnał to po prostu dane - jeśli urządzenie nie generuje błędów, trudno oczekiwać, by grało inaczej. Podobnie jak @AudioTube, również miałem kilka u siebie. Porównywałem na słuchawkach i kolumnach. Wyrównywałem poziom głośności. Łączyłem optykiem i USB. Różnice wyłapałem z jednym, bardzo znaczące. Był to Audio Pro Link 1. Jak się później okazało, miał jakiś dziwny problem/usterkę z implementacją serwisów streamingowych. Nie drążyłm mocno tematu, odesłałem. Po kilku takich próbach odpuściłem streamerowe rotacje i wróciłem do PC jako transportu. Uważam, że kasę w audio można spożytkować w dużo lepszy sposób 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 11 minut temu Napisano 11 minut temu Ja niestety chciałem zawsze żeby transporty brzmiały tak samo Ale co nie podłączyłem to się różniło (wkurzające). Wiim ultra dobry wybór Odpisz, cytując
Recommended Posts