Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Przemkoch napisał:

żeby pomóc osobą nie grzecznym

Gościu, Ty już najwyraźniej jesteś 'ze dwa tygodnie w tej Anglii' - ale AUDIO to polskie forum na którym obowiązuje Netykieta w odniesieniu do języka polskiego.

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Zapomnij! Raportuję każdy przypadek przemocy werbalnej - bez skutku. 

Doktór, Ty się lepiej zajmij realną przemocą, a nie żartami na forum. 

U nas by już ich zamknęli za samo posiadanie w miejscu publicznym. 

https://www.gov.uk/buying-carrying-knives 

000M1KIW8WTFN04K-C123-F4.webp

000M1KJ11STSKFG1-C123-F4.webp

Napisano
8 godzin temu, il Dottore napisał:

Więc "podróbkami" nazywają je tylko profani i idioci. Ludzie bez pojęcia. 

7 godzin temu, il Dottore napisał:

Masz rację, coś z tym trzeba zrobić :) 

Napisano
8 godzin temu, Vectorinni napisał:

Tak, tak...A Lamborghini i Rolls-Royce to Niemcy...

Niestety. Już o tym pisałem. Rolls Royce - silnik BMW,karoseria klepana u niemieckiego Karmanna, zawieszenie i wszystka elektronika BMW,tylko wnętrze,malowanie i atrapa chłodnicy made im England. Lambo duże podobieństwo,szwabska technika ubrana we włoskie ciuchy,nawet wycofany silnik V10 , który rzekomo trafił z Lambo do drogowego Audi R8 najpierw trafił do Lambo z wyścigowej R8 ,co delikatnie przemilczano.  Urus to też przebrane Q8. Takie czasy. Gdyby nie ci wredni Niemcy parę fajnych marek byłoby dziś historią .Dobrze ,że na swój szwabski sposób kochają samochody 😁

Napisano
12 minut temu, Nowy75 napisał:

Niestety. Już o tym pisałem. Rolls Royce - silnik BMW,karoseria klepana u niemieckiego Karmanna, zawieszenie i wszystka elektronika BMW,tylko wnętrze,malowanie i atrapa chłodnicy made im England. Lambo duże podobieństwo,szwabska technika ubrana we włoskie ciuchy,nawet wycofany silnik V10 , który rzekomo trafił z Lambo do drogowego Audi R8 najpierw trafił do Lambo z wyścigowej R8 ,co delikatnie przemilczano.  Urus to też przebrane Q8. Takie czasy. Gdyby nie ci wredni Niemcy parę fajnych marek byłoby dziś historią .Dobrze ,że na swój szwabski sposób kochają samochody 😁

Wszystko jasne. Globalizacja, optymalizacja...Takie czasy, co zrobić. Lepiej nie będzie.

Idąc tym tokiem myślenia, to Dali też możemy nazwać "Chińczykiem", skoro produkcję części komponentów i niektóre kolumny zlecają Państwu Środka. Korzenie, projekt, R&D czy część produkcji w Danii już jest nieistotna i przepada, zapominamy o tym?

Zdaje się większość producentów audio robi podobnie, produkując niższe (tańsze) serie w Chinach, a część produkcji u siebie. W innym wątku był poruszany temat szycia części ubrań przez włoskie marki w ojczyźnie i równocześnie na wschodzie. Czy tym przypadku te firmy też są "chińczykami"?

Wracając do aut, to czy Volvo którego ponad 70% akcji jest w chińskich rękach jest w rzeczywistości chińskie? Serio? Co w nich jest chińskiego po za właścicielem i częścią komponentów tam produkowanych? Śmiem twierdzić, że to w autach ze wschodu jest sporo Volvo czy nawet upadłego Saaba, których to know-how przejęli nowi inwestorzy i wykorzystali d szybkiego rozwoju swoich marek.

Ot, taka to "oryginalność" Chińczyków.🙂

Napisano
24 minuty temu, majkel74 napisał:

Żeby chociaż jeszcze umieli dobrze te podróby wykonać, tymczasem wypuszczają takie rumburaki:

Ty się czepiasz, a tymczasem w B&W już niezły popłoch. Sprzedaż 700-tek od razu spadła o połowę. ;) 

Napisano
20 minut temu, Rafał S napisał:

Ty się czepiasz, a tymczasem w B&W już niezły popłoch. Sprzedaż 700-tek od razu spadła o połowę. ;) 

Jak jeszcze zrobią dziurę na bass-reflex z przodu to i 805-setki polecą na łeb :) 

Napisano
1 godzinę temu, majkel74 napisał:

Beautiful logo” jest najlepsze 😁

Połączenie jaja Faberge i skrzydeł Bentley'a?😁 Lepszy byłby chiński ideogram.

11 godzin temu, il Dottore napisał:

Ustrój się zmienił,a moda na raportowanie nie przemija...😁

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, MMarek napisał:

Jak jeszcze zrobią dziurę na bass-reflex z przodu to i 805-setki polecą na łeb :) 

Cierpliwości - chłopcy już frezują. Niestety, w związku z tym trzeba było przesunąć beautiful logo:) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano
10 godzin temu, pairtick napisał:

Gościu, Ty już najwyraźniej jesteś 'ze dwa tygodnie w tej Anglii' - ale AUDIO to polskie forum na którym obowiązuje Netykieta w odniesieniu do języka polskiego.

Doktór, Ty się lepiej zajmij realną przemocą, a nie żartami na forum. 

U nas by już ich zamknęli za samo posiadanie w miejscu publicznym. 

https://www.gov.uk/buying-carrying-knives 

000M1KIW8WTFN04K-C123-F4.webp

000M1KJ11STSKFG1-C123-F4.webp

Przyjacielu jak wyjmiesz kołek z d…y to się zdziwisz że życie jest piękne  🤩a ty tyle lat myślałeś inaczej … 😂🤓🫢

2 godziny temu, Vectorinni napisał:

O tym pisałem wcześniej, że to takie dresy Adidasa z 4 paskami.:)

Nie nawidziłem tych podrób Adidasa to była masakra jaks, ale Chińczyny poszli za ciosem i ogarniają 3 paski 🤓🤪🥳👍😊

Niestety ale dalej muszę pociągnąć tą profanacje. Na e-bay sprzedaje moje świetnie grające SF grand piano home- które z Shanling robią robotę, uważam że jedynie włosi trzymają fason i nie polegają na chińczykach. Za to w tym samym składzie pokazują że się unia dogadać 🫣😜🤔

I z tego rezygnuje na rzecz Dali epicon 8 z Chin 🥳😂😂🥳🤩🇨🇳. Muszę kiedyś odwiedzić ten piękny kraj po za tym Chinki są całkiem niczego sobie, a że niezajmujący w Uk od 2 tygodni jak to jeden kolega podkreśla to powiem ci że Azjatek pięknych w tym kraju nie brakuje jako że to jeden z największych migranckich krajów i mieszanin różnych kultur 

Te mnie też kręcą, a tamte to już nie Balenald. Szukać można znaleść ciekawe oferty 

IMG_7982.png

IMG_7983.png

Napisano
Przed chwilą, misiekx napisał:

Fajne, z tyłu masz takie małe półeczki na bibeloty 😉

Two dwa w jednym przyjemne z pożytecznym i to lubię najbardziej 😊🫠🤥

Tylko dla ludzi o mocnych nerwach 

😂😂😂😂😂🤓🤣🤣😁

IMG_7989.png

Napisano
27 minut temu, Przemkoch napisał:

Szanowni panowie a co myślicie o tych egzemplarzach??

Zastanów się jaką odpowiedź możesz uzyskać.

Czy ktoś z adresatów tego pytania miał szansę by je zobaczyć na żywo, a tym bardziej ich posłuchać?

Chcesz kupić w ciemno? Proszę bardzo. Twój wybór. 

Widziałem już w życiu śliczne kolumny, które kompletnie mi się nie podobały dźwiękowo. Z drugiej strony widziałem brzydactwa, które dźwiękowo pasowały mi bardzo dobrze. 

O ile jakimiś chińskimi samochodami można próbować się przejechać i wyrobić sobie swoje zdanie na ich temat, to kolumn z Aliexpress dopóki nie zamówisz to nie posłuchasz ani nie ocenisz jakości wykonania.

Napisano

Czego tu można nie złapać ? 

1 minutę temu, Chmarski napisał:

Zastanów się jaką odpowiedź możesz uzyskać.

Czy ktoś z adresatów tego pytania miał szansę by je zobaczyć na żywo, a tym bardziej ich posłuchać?

Chcesz kupić w ciemno? Proszę bardzo. Twój wybór. 

Widziałem już w życiu śliczne kolumny, które kompletnie mi się nie podobały dźwiękowo. Z drugiej strony widziałem brzydactwa, które dźwiękowo pasowały mi bardzo dobrze. 

O ile jakimiś chińskimi samochodami można próbować się przejechać i wyrobić sobie swoje zdanie na ich temat, to kolumn z Aliexpress dopóki nie zamówisz to nie posłuchasz ani nie ocenisz jakości wykonania.

W końcu jakiś sensowny komentarz. Tak dokładnie taki mam zamiar jak już mówiłem zabawkowy sklep dla mnie i mam zamiar się pobawić tymi zabawkami 😂🤣🫠😁😇

7 minut temu, Kraft napisał:

Nie łapię, czego to jest porównanie. Dwóch różnych podróbek Bowersów?

Co prawda akurat te mi się nie podobają z wyglądu bo wyglądaj jak klocki, ale ponoć grają wybitnie to jest porównanie dwóch modeli jak widać te większe mają 12 calowe przetworniki to już prawie taki super sub do kina domowego, a tu proszę to nie do kina tylko do zacnego wkurzania sąsiadów 🐵🙈🙉🙊🐒

Napisano
Przed chwilą, majkel74 napisał:

Koleś pisze, że grają głośno, natomiast pisałeś że one wybitne są.

Czy Bowersy nie są wybitne ? Tak od słowa do słowa ehh..

to czy podróby 70 kilo żywej wagi jedna kolumna nie będzie również wybitną ?  

Niestety o wszystkich pięknych Chińskich kolumnach nie dam rady napisać, ale jak będziecie chcieli zorganizuje akcje charytatywną na cele Chińskiego hi -end  gdzie poświęcę się będę zakuwał osłuchiwał i dawał wam opinie na ich temat czy warto czy nie. 🙂↔️ 

Podam konto dla zainteresowanych proszę o wpłaty oraz wybór kolumn zainteresowanych 🤥🤥🤓😜do przesłuchania heheh 😈

Napisano
10 minut temu, majkel74 napisał:

Koleś pisze, że grają głośno, natomiast pisałeś że one wybitne są.

Nie. Koleś pisze, że się "otwierają" przy wyższych głośnościach.

Czyli ma za słaby do nich wzmacniacz, który ich nie napędza odpowiednio przy cichszym graniu, albo te kolumny po cichu nie potrafią "oderwać dźwięku od siebie".

Nigdzie tu nie przeczytałem, że brzmią dobrze. Jest tylko poruszona kwestia tego (zapewne) oderwania się dźwięku od kolumn i tego, że sąsiadom się nie podobają 😜

Napisano
16 minut temu, Przemkoch napisał:

Czy Bowersy nie są wybitne ? Tak od słowa do słowa ehh..

to czy podróby 70 kilo żywej wagi jedna kolumna nie będzie również wybitną ?

Czy kg dobrej jakości mięsa jest smakowity? Dla mięso lubych. 

Czy kilogram łajna jest smakowity? 

Co ma wspólnego waga z jakością?