BlaBla Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, S!N! napisał: @VectorinniMam na 18m2 , wcześniej na 20m2. Miałem kiedyś w zastępstwie "prawdziwych" kolumn - KRK Rokit 5. Jako odsluch instrumentu w studiu bez zastrzeżeń ale jako stereo to mi się średnio sprawdziło. Wiadomo, ze to monitory bardzo budżetowe ale jednak prezentowały się słabiej niż zdezelowana Yamaha z podstarzalymi kolumnami Sony 😉 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, BlaBla napisał: KRK Rokit 5. To nie ta liga. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Od kilku dni delektuję się brzmieniem Rubikonów i na długi czas mi wystarczy. Mam parę płyt do posłuchania ...😎. Nie wdając się już w detale zauważam, że wiele nagrań pozbawionych zostało pewnych agresywnych nut, przerysowania, co na pierwszy rzut ucha może wydawać się mniej ekscytujące. Ale ta właśnie równość grania, powiedzmy wierność, pozwala skupić się na nagraniu w sposób jaki sami sobie wymyślimy (melodia, aranżacja, harmoniczne drobiazgi, poszczególne instrumenty, czy plany), a nie na tym co podkreśla, narzuca sprzęt. Podobne wrażenie miałem już z AP 701. Porownalbym to do oglądania zdjęć bez filtrów, fotoszopów i innych bajerów, które na pierwszy rzut oka dają złudzenie piękna, atrakcyjności, pelnych kolorów itd, lecz dopiero surowy, niepodkolorowany obraz oddaje istotę rzeczy. Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Surowy i rzetelny przekaz, duża zasługa w tym Teac. Odpisz, cytując
Recommended Posts