Marlin Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 10 godzin temu, S!N! napisał: A dziękuję miło mi. Tylko u Ciebie to jest już zaawansowane stadium, chęć wypowiadania się za wszystkich. W domu też otwierasz gęba za resztę i jak nie jest po Twojej myśli to komuś wytykasz, że go tam nie chcesz… ? Tak poza wszystkim, to temat założył Forumowicz, z konkretnym zapytaniem. W międzyczasie znalazł rozwiązanie - w postaci kupienia od innego Forumowicza. Jest zadowolony z wyboru, opisuje swoje wrażenia. A Ty wyskakujesz w tym temacie z jakimiś kolumnami z dupy i wmawiasz wszystkim, że są lepsze od większości, czego ktoś słuchał. Biorąc pod uwagę temat i przebieg wątku jest to delikatnie mówiąc niezbyt kulturalne i pozbawione wyczucia. 3 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 40 minut temu, Marlin napisał: jakimiś kolumnami z dupy Kolejny do kolekcji bajkopisarz, słuchałeś ? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 33 minuty temu, S!N! napisał: Kolejny do kolekcji bajkopisarz, słuchałeś ? A Ty, masz zdjęcia ze swoich 'odsłuchów'? Odpisz, cytując
Marlin Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, S!N! napisał: Kolejny do kolekcji bajkopisarz, słuchałeś ? Jesteś tak skupiony na promowaniu "jedynego słusznego rozwiązania", że przekazu nie ogarniasz. Nie ma znaczenia jaki konkretnie model zaproponowałeś - każdy byłby "z dupy" na danym etapie wątku, kiedy już nastąpiło rozwiązanie. Kupione, odsłuchane, trafione. 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) @MarlinZ tyłka to jest Twój post. Nigdzie nie napisałem w tym wątku, iż to jedyne słuszne rozwiązanie - do wora z bajkopisarzami, padła propozycja jedynie odsłuchu oraz porównania, użytkownik w przyszłości może szukać czegoś innego, bardziej referencyjnego oraz precyzyjnego jak się oswoi z obecnymi kolumnami - rozumiem, że jesteś jego adwokat i dasz sobie uciąć lewe jajo, że akurat z tymi pakami zostanie do końca życia, jak Cię to boli to rzeczywiście kabaret. Edytowano 6 godzin temu przez S!N! Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, S!N! napisał: może szukać czegoś innego, bardziej referencyjnego Na jakiej podstawie twierdzisz, że te Neumanny to "referencja"? Bo mają dopisek pro? Bo ktoś używa ich w studio nagraniowym? A jeśli inni, w swoich studiach, używają Bowersów, Dynaudio czy Amphionów to ich dźwięk jest mnie referencyjny? Nie znam tych Neumannów ani większości zestawów głośnikowych z rynku pro, ale domyślam się, że i one, podobnie jak i te z rynku konsumenckiego, posiadają, w zależności od producenta, swoją "sygnaturę" brzmienia. Fantastycznie, że jesteś fanem i posiadaczem takiego sprzętu, tyle, że jest to sprzęt dość niszowy a poza tym, jak wskazuje nazwa - przeznaczony GŁÓWNIE dla rynku pro. Jeśli ktoś świadomie wybiera takie systemy, ok. Ale jeśli ktoś w ten sam sposób wybiera system z rynku konsumenckiego, to w czym tkwi problem? Nie wydaje mi się, żebyś był przedstawiciel firmy sprzedającej profesjonalne komponenty z rynku audio, ale upór z jakim je tu polecasz, jednak czasem na to wskazuje 😉. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Z ciekawości zerknąłem na te Neumanny. Nic niezwykłego pod względem technicznym. Konstrukcja jakich wiele. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu Btw, przed chwilą na TVP kultura leciał dokument o Genesis. Było kilka fragmentów ze studia, gdzie nagrywali „We can’t dance”. W roli odsłuchów Proac Studio 100. Kiedyś byłem bliski ich zakupu, szkoda że się nie udało. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu 49 minut temu, KrólKiczu napisał: tyle, że jest to sprzęt dość niszowy a poza tym, jak wskazuje nazwa - przeznaczony GŁÓWNIE dla rynku pro. Ja mam w domu PRO , ja mam !!! RME ADI 2 PRO FS R BLACK EDYTION , jak to czytam, to zapewne ze 40% ceny zapłaciłem gościowi co to tą nazwę wymyślił Czy jest referencja mimo , że używany w studiach nagrań ? Może i by była , gdyby w audio istniało w ogóle coś takiego jak referencja. Nawet w medycynie , aparaturze medycznej nie istnieje takie pojęcie / po za rozgraniczeniem referencyjności szpitali , i tak a'propos ten powiatowy też jest REFERENCYJNY tylko kl.3/. Coś co było wczoraj referencyjnie , za rok , dwa przestaje . Wracając do audio , referencyjność jest mrzonką , a napis " Reference " chwytem marketingowym. chyba , że do paczek dołączony byłby szczegółowy rzut , łącznie z wyposażeniem pokoju jaki mamy stworzyć by ta referencyjność się objawiła. Ale i to nie musi przynieść sukces. Bo istnieje jeszcze coś takiego jak indywidualne preferencje i oczekiwania. To co jednego wpienia dla drugiego jest miodem na uszy. O tym przekonaliśmy się na Zlotach słuchając tego samego sprzętu w tych samych warunkach akustycznych. Opinie były zróżnicowane , tak jak my jesteśmy. @S!N! z jednym masz rację , by się wypowiadać trzeba posłuchać. I pewnie wszyscy się z tym zgadzamy , nie wiem czemu tylko samemu promując tą słuszną metodę , z góry odrzucasz sprzęt o którego sam nie słuchałeś ? 2 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu (edytowany) 20 minut temu, tomek4446 napisał: odrzucasz sprzęt o którego sam nie słuchałeś ? Który to sprzęt ? Czy kolejny bzdet sobie wymyśliłeś z dupy ? 20 minut temu, tomek4446 napisał: nie wiem czemu tylko samemu promując tą słuszną metodę Potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Promuję odsłuch. 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Na jakiej podstawie twierdzisz, że te Neumanny to "referencja" Na takiej, że każdy kto je zna i jest bardziej kumaty ,niż Ty w tym dziale doskonale wie, iż ich charakterystyczną cechą jest przede wszystkim precyzja oraz referencja, grają wałki tak jak stworzył je producent. Posłuchaj, wróć i przeproś. 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: niszowy a poza tym, jak wskazuje nazwa - przeznaczony GŁÓWNIE dla rynku pro. Coraz głupsze rzeczy siejesz. Pogadaj sobie z ludźmi na zagranicznym forum, gdzie są mnie ograniczeni, niż tutaj to może zrozumiesz. Do świetnie grających Neumannow ludziki na rynku Hi-fi przywołują Eposy es 14n ,iż są dobre, niestety nie miałem okazji ich słuchać, więc nie wiem jak grają, ale jeden użytkownik tutaj jest posiadaczem i chwali. 1 godzinę temu, Kraft napisał: Konstrukcja jakich wiele. Dla Ciebie wzmacniacze grają tak samo, więc nie ma sensu wchodzić w polemikę… Edytowano 12 minut temu przez S!N! Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 11 minut temu, S!N! napisał: Który to sprzęt ? QLN One , w jednych z postów stary , stwierdziłeś , że prócz , tych co to nazwy nie wolno wymieniać ,reszta to szajs. A więc dedukując , moje też 14 minut temu, S!N! napisał: Potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Kurna , staram się jak mogę. Może faktycznie nie trzeba było opuszczać tych paru lekcji w Podstawówce ? 16 minut temu, S!N! napisał: iż ich charakterystyczną cechą jest przede wszystkim precyzja oraz referencja, A jak ja np. nie za bardzo kocham tą precyzję ? Słuchałem u kolegów tego typu prezentacji , gdzie faktycznie słychać wszystko , bardzo duże różnicowanie jakości samych nagrań , dźwięk rozbity na atomy. No i wreszcie do mnie dotarło , że przez cały czas / jak bym oczywiście czytał ze zrozumieniem/ próbowałeś mi powiedzieć , że Neumanny nie dla mnie . Dzięki Odpisz, cytując
Recommended Posts