Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
10 godzin temu, S!N! napisał:

A dziękuję miło mi. Tylko u Ciebie to jest już zaawansowane stadium, chęć wypowiadania się za wszystkich. W domu też otwierasz gęba za resztę i jak nie jest po Twojej myśli to komuś wytykasz, że go tam nie chcesz…  ?

Tak poza wszystkim, to temat założył Forumowicz, z konkretnym zapytaniem. W międzyczasie znalazł rozwiązanie - w postaci kupienia od innego Forumowicza. Jest zadowolony z wyboru, opisuje swoje wrażenia.
A Ty wyskakujesz w tym temacie z jakimiś kolumnami z dupy i wmawiasz wszystkim, że są lepsze od większości, czego ktoś słuchał. Biorąc pod uwagę temat i przebieg wątku jest to delikatnie mówiąc niezbyt kulturalne i pozbawione wyczucia.

Napisano
1 godzinę temu, S!N! napisał:

Kolejny do kolekcji bajkopisarz, słuchałeś ?

Jesteś tak skupiony na promowaniu "jedynego słusznego rozwiązania", że przekazu nie ogarniasz.
Nie ma znaczenia jaki konkretnie model zaproponowałeś - każdy byłby "z dupy" na danym etapie wątku, kiedy już nastąpiło rozwiązanie. Kupione, odsłuchane, trafione.

Napisano (edytowany)

@MarlinZ tyłka to jest Twój post. Nigdzie nie napisałem w tym wątku, iż to jedyne słuszne rozwiązanie - do wora z bajkopisarzami, padła propozycja jedynie odsłuchu oraz porównania, użytkownik w przyszłości może szukać czegoś innego, bardziej referencyjnego oraz precyzyjnego jak się oswoi z obecnymi kolumnami - rozumiem, że jesteś jego adwokat i dasz sobie uciąć lewe jajo, że akurat z tymi pakami zostanie do końca życia, jak Cię to boli to rzeczywiście kabaret. 

Edytowano przez S!N!
Napisano
4 godziny temu, S!N! napisał:

może szukać czegoś innego, bardziej referencyjnego 

Na jakiej podstawie twierdzisz, że te Neumanny to "referencja"? Bo mają dopisek pro? Bo ktoś używa ich w studio nagraniowym? A jeśli inni, w swoich studiach, używają Bowersów, Dynaudio czy Amphionów to ich dźwięk jest mnie referencyjny? 

Nie znam tych Neumannów ani większości zestawów głośnikowych z rynku pro, ale domyślam się, że i one, podobnie jak i te z rynku konsumenckiego, posiadają, w zależności od producenta, swoją "sygnaturę" brzmienia. Fantastycznie, że jesteś fanem i posiadaczem takiego sprzętu, tyle, że jest to sprzęt dość niszowy a poza tym, jak wskazuje nazwa - przeznaczony GŁÓWNIE dla rynku pro. Jeśli ktoś świadomie wybiera takie systemy, ok. Ale jeśli ktoś w ten sam sposób wybiera system z rynku konsumenckiego, to w czym tkwi problem? 

Nie wydaje mi się, żebyś był przedstawiciel firmy sprzedającej profesjonalne komponenty z rynku audio, ale upór z jakim je tu polecasz, jednak czasem na to wskazuje 😉.

Napisano

Btw, przed chwilą na TVP kultura leciał dokument o Genesis. Było kilka fragmentów ze studia, gdzie nagrywali „We can’t dance”. W roli odsłuchów Proac Studio 100. Kiedyś byłem bliski ich zakupu, szkoda że się nie udało.

image.jpeg.4d932f57fb85b6c2ffe95b74186ecf62.jpeg

Napisano
49 minut temu, KrólKiczu napisał:

tyle, że jest to sprzęt dość niszowy a poza tym, jak wskazuje nazwa - przeznaczony GŁÓWNIE dla rynku pro.

Ja mam w domu PRO , ja mam !!! :) 

RME ADI 2 PRO FS R BLACK EDYTION , jak to czytam, to zapewne ze 40% ceny zapłaciłem gościowi co to tą nazwę wymyślił :)

Czy jest referencja mimo , że używany w studiach nagrań ? Może i by była , gdyby w audio istniało w ogóle coś takiego jak referencja. Nawet w medycynie , aparaturze medycznej nie istnieje takie pojęcie / po za rozgraniczeniem referencyjności szpitali , i tak a'propos ten powiatowy też jest REFERENCYJNY tylko kl.3/.  Coś co było wczoraj referencyjnie  , za rok , dwa przestaje . Wracając do audio , referencyjność jest mrzonką , a napis " Reference " chwytem marketingowym. chyba , że do paczek dołączony byłby szczegółowy rzut , łącznie z wyposażeniem pokoju jaki mamy stworzyć by ta referencyjność się objawiła. Ale i to nie musi przynieść sukces. Bo istnieje jeszcze coś takiego jak indywidualne preferencje i oczekiwania. To co jednego wpienia dla drugiego jest miodem na uszy. O tym przekonaliśmy się na Zlotach słuchając tego samego sprzętu w tych samych warunkach akustycznych. Opinie były zróżnicowane , tak jak my jesteśmy. @S!N! z jednym masz rację , by się wypowiadać trzeba posłuchać. I pewnie wszyscy się z tym zgadzamy , nie wiem czemu tylko samemu promując tą słuszną metodę , z góry odrzucasz sprzęt o którego sam nie słuchałeś ?

Napisano (edytowany)
20 minut temu, tomek4446 napisał:

odrzucasz sprzęt o którego sam nie słuchałeś ?

Który to sprzęt ? Czy kolejny bzdet sobie wymyśliłeś z dupy ?

20 minut temu, tomek4446 napisał:

nie wiem czemu tylko samemu promując tą słuszną metodę

Potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Promuję odsłuch.

1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

Na jakiej podstawie twierdzisz, że te Neumanny to "referencja"

Na takiej, że każdy kto je zna i jest bardziej kumaty ,niż Ty w tym dziale doskonale wie, iż ich charakterystyczną cechą jest przede wszystkim precyzja oraz referencja, grają wałki tak jak stworzył je producent. Posłuchaj, wróć i przeproś.

1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

niszowy a poza tym, jak wskazuje nazwa - przeznaczony GŁÓWNIE dla rynku pro.

Coraz głupsze rzeczy siejesz. Pogadaj sobie z ludźmi na zagranicznym forum, gdzie są mnie ograniczeni, niż tutaj to może zrozumiesz.

Do świetnie grających Neumannow ludziki na rynku Hi-fi przywołują Eposy es 14n ,iż są dobre,  niestety nie miałem okazji ich słuchać, więc nie wiem jak grają, ale jeden użytkownik tutaj jest posiadaczem i chwali.

1 godzinę temu, Kraft napisał:

Konstrukcja jakich wiele. 

Dla Ciebie wzmacniacze grają tak samo, więc nie ma sensu wchodzić w polemikę…

Edytowano przez S!N!
Napisano
11 minut temu, S!N! napisał:

Który to sprzęt ?

QLN One , w jednych z postów stary , stwierdziłeś , że prócz , tych co to nazwy nie wolno wymieniać ,reszta to szajs. A więc dedukując , moje też :)

14 minut temu, S!N! napisał:

Potrafisz czytać ze zrozumieniem ?

Kurna , staram się jak mogę. Może faktycznie nie trzeba było opuszczać tych paru lekcji w Podstawówce ? :) 

16 minut temu, S!N! napisał:

iż ich charakterystyczną cechą jest przede wszystkim precyzja oraz referencja,

A jak ja np. nie za bardzo kocham tą precyzję ? Słuchałem u kolegów tego typu prezentacji , gdzie faktycznie słychać wszystko , bardzo duże różnicowanie jakości samych nagrań , dźwięk rozbity na atomy. No i wreszcie do mnie dotarło , że przez cały czas / jak bym oczywiście czytał ze zrozumieniem/ próbowałeś mi powiedzieć , że Neumanny nie dla mnie . Dzięki