cymes Napisano Niedziela o 12:21 Napisano Niedziela o 12:21 @MariuszZ cenię Twoje wpisy, pamiętam Twoje porównanie Eversolo do Denafrips gdzie dźwięk wydobywał się bardziej z przestrzeni, mimo tego że różnice nie były duże postanowiłeś zostawić sobie R2R. Odpisz, cytując
leoś Napisano Niedziela o 12:22 Napisano Niedziela o 12:22 25 minut temu, tomek4446 napisał: Czy ktoś może mi wyjaśnić fascynację drabinką Nie wiem ,czy to fascynacja , to jest technologia, która była stosowana w latach 80 i 90-tych i została praktycznie porzucona ze względu na koszty. A wielu uważa ,że dawała fajne brzmienie. A w ostatnich latach udało się obniżyć cenę drabinek i temat powrócił. Kilka mądrych zdań na temat dacow i technologii (bez technikaliow , któe sa wczesniej) mozna znależć w 2 ostatnich rozdziałach poniższego filmu. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 12:24 Napisano Niedziela o 12:24 (edytowany) 25 minut temu, Wito76 napisał: No bo to nie jest przecież tak, że sprzęt R2R - pstryk i jest magia No właśnie. Mam wrażenie, że czasem porównuje się ciekawe modele R2R z kiepskimi D/S i odwrotnie. Dopiero zestawienie tych dwu podejść w udanym wydaniu / implementacji daje jakieś pojęcie, co się zyskuje czy traci w obu przypadkach. Do tego D/S potrafią się mocno różnić między sobą nie tylko jakością, ale i sygnaturą (zależnie od konkretnej kości, zasilania itd.) A R2R z lampowym buforem wyjściowym to też inna para kaloszy niż zwykły. I same lampki mogą spowodować sporą różnicę (tak jest u mnie). Edytowano Niedziela o 12:26 przez Rafał S 2 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Niedziela o 12:26 Napisano Niedziela o 12:26 54 minuty temu, BlaBla napisał: Ta otoczka, to nic innego jak parzyste harmoniczne, za które odpowiada lampa. To nie zasługa daca. Mam w swoim przetworniku opcję Sound color i słucham na Tube gdzie dodaje harmoniczne parzyste. Ciekawe jak to będzie w pojedynku z Warmerem? 🤔 1 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano Niedziela o 12:49 Napisano Niedziela o 12:49 Ja np w zeszłym roku zachwyciłem się grającym u mnie tydzień Cayin iDac6 - sprzęt na Sabre, ale z dwoma analogami na pokładzie do wyboru, na Opa i na lampach. Do dzisiaj o nim fantazjuję. Mimo że to nie R2R to jednak granie było mega. Rozdzielczość, skala dźwięku, taka potęga, rozdzielczość barwowa, dynamika i zarazem klimat. A może ja po prostu bardzo lubię lampy? 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano Niedziela o 12:52 Autor Napisano Niedziela o 12:52 2 minuty temu, Wito76 napisał: Ja np w zeszłym roku zachwyciłem się grającym u mnie tydzień Cayin iDac6 - sprzęt na Sabre, ale z dwoma analogami na pokładzie do wyboru, na Opa i na lampach. Do dzisiaj o nim fantazjuję. Mimo że to nie R2R to jednak granie było mega. Rozdzielczość, skala dźwięku, taka potęga, rozdzielczość barwowa, dynamika i zarazem klimat. A może ja po prostu bardzo lubię lampy? No to może Warmer jest dla Ciebie spełnieniem tych fantazji? Odpisz, cytując
Wito76 Napisano Niedziela o 13:00 Napisano Niedziela o 13:00 3 minuty temu, mateolo2 napisał: No to może Warmer jest dla Ciebie spełnieniem tych fantazji? Ale ja już mam przecież lampowego DACa 😀. Choć nie ukrywam, że zimą jest więcej czasu i od czasu do czasu chodzi mi po głowie jakaś nowa zabawka. Jakiś Dac na np pcm1794, do tego np jakiś MuFollower lampowy w stopniu wyjściowym. Muzg czy po prostu ludzie z działu DIY na Audiostereo mają takie projekty, za grosze można coś sobie wyrzeźbić. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Niedziela o 13:04 Napisano Niedziela o 13:04 36 minut temu, cymes napisał: postanowiłeś zostawić sobie R2R. Różnice są subtelne i pewnie bym poległ na testach AB, ale chcę mieć i słuchać Enyo15th. Jest jakaś magia, szczególnie z lampowym SETem. Nie żeby to jakiś endgame był, ale uwielbiam słuchać muzyki przy tej konfiguracji. Wracając do testów to wyrównanie głośności przy porównaniu Enyo do Eversolo jest niezbędne. Na wyjściu XLR mamy 4V RMS do 5,2V RMS. Czyli spora różnica, którą usłyszymy głównie na skrajach pasma przy umiarkowanej głośności. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
cymes Napisano Niedziela o 13:20 Napisano Niedziela o 13:20 14 minut temu, MariuszZ napisał: Jest jakaś magia Nie sądziłem że użyjesz takiego zwrotu. 15 minut temu, MariuszZ napisał: uwielbiam słuchać muzyki przy tej konfiguracji I to jest najważniejsze Pozdrawiam Odpisz, cytując
leoś Napisano Niedziela o 13:22 Napisano Niedziela o 13:22 No, Panowie skoro Moderator ma R2R to czas wyciągnąć wnioski 😉 Odpisz, cytując
lpomis Napisano Niedziela o 13:24 Napisano Niedziela o 13:24 (edytowany) 3 godziny temu, Wito76 napisał: Pytanie czy @lpomis odda, czy zostawi sobie sprzęt na stałe. Nie zostaje. Nie widzę powodów dla których miałbym go zostawić. Mojo 2 jest o wiele bardziej funkcjonalny, o czym wspominał już @soberowy. Świetnie sprawdza się u mnie jako wzmacniacz słuchawkowy, ma możliwość zmiany napięcia wyjściowego poprzez regulację głośności. Może pracować jako DAC/AMP przenośny, ale i stacjonarny. Ma świetną funkcję DSP, która faktycznie coś wnosi, a różnicę po jej zastosowaniu słychać od razu i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. FiiO w odpowiedzi oferuje wycieraczki (kwestia gustu) i pstryczek OS/NOS, który działa jak filtry w DACach takich jak Topping czy SMSL. Ich wpływ słyszę tylko wtedy, kiedy sobie wyobrażę, że słyszę Edytowano Niedziela o 13:25 przez lpomis 7 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano Niedziela o 14:05 Napisano Niedziela o 14:05 (edytowany) . Edytowano Niedziela o 14:15 przez cymes Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Niedziela o 14:23 Napisano Niedziela o 14:23 @maciek72 Ty chyba kupiłeś dopiero co jakiegoś DACa r2r...? Może jadąc do Poznania weźmiesz większą torbę i go przytargasz, a wtedy mielibyśmy do dyspozycji 3 konstrukcje: r2r, delta i fpga. Co dwie głowy to nie jedna, a co trzy DACe ...., to ból głowy? 😁. Może coś usłyszymy? 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano Niedziela o 14:37 Napisano Niedziela o 14:37 10 minut temu, BlaBla napisał: fpga To pusty układ scalony nie dac. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Niedziela o 14:53 Napisano Niedziela o 14:53 28 minut temu, BlaBla napisał: @maciek72 Ty chyba kupiłeś dopiero co jakiegoś DACa r2r...? Może jadąc do Poznania weźmiesz większą torbę i go przytargasz, a wtedy mielibyśmy do dyspozycji 3 konstrukcje: r2r, delta i fpga. Co dwie głowy to nie jedna, a co trzy DACe ...., to ból głowy? 😁. Może coś usłyszymy? Damy radę Znajdziesz 3 przewody do zasilania ? Nie będę musiał brać tych sznurówek 1 Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano Niedziela o 15:04 Napisano Niedziela o 15:04 Panowie,zapytanie czysto informacyjne ale jak najbardziej w temacie warmera którego chciałem zamówić na stronie https://hifigo.com/?rfsn=8924244.199af1&gad_source=1&gad_campaignid=23414233836&gbraid=0AAAABCfV-21rBTgcAHPsFbixWiDzQT9pe&gclid=EAIaIQobChMIlrO5rZLykQMV7VGRBR2SwjlJEAAYASAAEgJz3fD_BwE Czy to jest ta strona 😄 pytam bo może jest jeszcze jakaś inna i wolę się upewnić 🙂,rozumiem że najlepiej dokonać płatności PayPal i czy dochodzą jeszcze jakieś dodatkowe koszta związane z zakupem? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Niedziela o 15:06 Napisano Niedziela o 15:06 11 minut temu, maciek72 napisał: Damy radę Znajdziesz 3 przewody do zasilania ? Nie będę musiał brać tych sznurówek Zasilające to akurat w nadmiarze nawet. 29 minut temu, cymes napisał: To pusty układ scalony nie dac. Może i on scalony 😄 ale teac i nie tylko, pisze sobie, że mają autorski przetwornik oparty na fpga. Jak zwał tak zwał. Jako laik zrozumiałem to w ten sposób, że ds i r2r to jakieś dwa światy, a fpga to trzecia droga.....🤣. Może ktoś to więc wyjaśni w przyjazny, zrozumiały sposób. Proszę. 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano Niedziela o 15:28 Napisano Niedziela o 15:28 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Czy ktoś może mi wyjaśnić fascynację drabinką ? @il Dottore 😉 2 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano Niedziela o 15:33 Napisano Niedziela o 15:33 Jasne, FPGA to jest coś w czym może producent coś zaimplementować, zapisać sterowanie, jakieś wzorce i użyć w przetworniku. Warmer też korzysta, najbardziej purystyczny znany mi przetwornik to Audio-GD R-1 NOS. Jest jeszcze holenderski Metrum Acoustic, francuski Totaldac, polski Lampizator. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Niedziela o 15:34 Napisano Niedziela o 15:34 28 minut temu, krupczatnik napisał: Panowie,zapytanie czysto informacyjne ale jak najbardziej w temacie warmera którego chciałem zamówić na stronie https://hifigo.com/?rfsn=8924244.199af1&gad_source=1&gad_campaignid=23414233836&gbraid=0AAAABCfV-21rBTgcAHPsFbixWiDzQT9pe&gclid=EAIaIQobChMIlrO5rZLykQMV7VGRBR2SwjlJEAAYASAAEgJz3fD_BwE Czy to jest ta strona 😄 pytam bo może jest jeszcze jakaś inna i wolę się upewnić 🙂,rozumiem że najlepiej dokonać płatności PayPal i czy dochodzą jeszcze jakieś dodatkowe koszta związane z zakupem? Tak , to ta strona. Plac jak chcesz . Żadnych dodatkowych kosztów. Odpisz, cytując
cymes Napisano Niedziela o 15:37 Napisano Niedziela o 15:37 @misiekx u mnie brzmienie bajka 😉. Teraz jestem zainteresowany stroną techniczną, parę użytkowników z forum mnie trochę zainspirowało do zgłębienia nieaudiofilskiej wiedzy. 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano Niedziela o 15:40 Napisano Niedziela o 15:40 U mnie też nie narzekam 😉✌️ 2 minuty temu, cymes napisał: u mnie brzmienie bajka Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 15:45 Napisano Niedziela o 15:45 41 minut temu, krupczatnik napisał: Panowie,zapytanie czysto informacyjne ale jak najbardziej w temacie warmera którego chciałem zamówić na stronie https://hifigo.com/?rfsn=8924244.199af1&gad_source=1&gad_campaignid=23414233836&gbraid=0AAAABCfV-21rBTgcAHPsFbixWiDzQT9pe&gclid=EAIaIQobChMIlrO5rZLykQMV7VGRBR2SwjlJEAAYASAAEgJz3fD_BwE Czy to jest ta strona 😄 pytam bo może jest jeszcze jakaś inna i wolę się upewnić 🙂,rozumiem że najlepiej dokonać płatności PayPal i czy dochodzą jeszcze jakieś dodatkowe koszta związane z zakupem? Ktoś w ogóle kupuje Warmera z krajowej dystrybucji? Odpisz, cytując
cymes Napisano Niedziela o 15:48 Napisano Niedziela o 15:48 (edytowany) @misiekx nie będę Ciebie namawiał na transport kolumn, bo sam za ch.. bym nie poszedł, ale może kontra Tidal vs CD ? Edytowano Niedziela o 15:50 przez cymes Odpisz, cytując
Recommended Posts