Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
36 minut temu, Wito76 napisał:

Połączenie filozofii lampowej z technologią R2R sprawia, że WARMER z założenia nie jest rozwiązaniem uniwersalnym. Ma sprawdzić się tam, gdzie tor audio potrzebuje dodatkowej „otuliny”, nasycenia i głębi dźwięku, skutecznie ocieplając i uprzyjemniając zbyt jasną, techniczną lub chłodną prezentację - działając na zasadzie równowagi żywiołów

Czyli myślę, że u mnie raczej by się nie sprawdził. Tak jak pisaliśmy, komuś może się podobać, sprawdzić w systemie na zasadzie docieplenia. 

Napisano

Jak ktoś lubi takie zabawy to wrzucam LINK do kwadry ruskich 6n23p - może nie do końca pierwsze z brzegu, ale na pewno dobra cena. Oczywiście na ebay-u każdy może sobie poszukać innych. Moim zdaniem warto, powinno być lepiej niż z JJ. Nie wiem jak tam z plombami na obudowie, czy są, ale jeśli nie to zachęcam do wydania tych kilku złotych. Bez obaw, podmiana jeden do jednego, to ta sama lampa.

Napisano
3 godziny temu, Wito76 napisał:

Pokopałem trochę w necie i znalazłem info od Fiio-Polska na fejsie. No i jeszcze charakterystyka E88cc JJ z innej już strony . Chyba się nie pomyliłem:

Choć lampy E88CC osiągają pełnię swoich parametrów katalogowych przy napięciu 90 V, w przypadku tego DAC-a priorytetem nie była laboratoryjna precyzja, lecz wykreowanie unikalnej barwy dźwięku.

Stąd nazwa WARMER. 

Zastosowanie niższego napięcia 28 V to rozwiązanie nie tylko bezpieczne i prostsze konstrukcyjnie, ale przede wszystkim kluczowe dla uzyskania pożądanego efektu dźwiękowego. Wprowadza ono lampy w nieliniowy obszar pracy, w którym powstają harmoniczne zniekształcenia parzystego rzędu, nadające brzmieniu ciepły, aksamitny i głęboko analogowy charakter.

Połączenie filozofii lampowej z technologią R2R sprawia, że WARMER z założenia nie jest rozwiązaniem uniwersalnym. Ma sprawdzić się tam, gdzie tor audio potrzebuje dodatkowej „otuliny”, nasycenia i głębi dźwięku, skutecznie ocieplając i uprzyjemniając zbyt jasną, techniczną lub chłodną prezentację - działając na zasadzie równowagi żywiołów.

e88cc_popis_002_v.jpg

Czyli zepsuć jeszcze bardziej coś co już skiepszczone.