Jarek Ch. Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Sony sprzedaje swój dział TCL, za chwilę będą tylko Chińczyki https://www.fakt.pl/pieniadze/koniec-japonskiej-legendy-sony-wycofuje-sie-z-produkcji-tv/ew3g47b?utm_source=copy-link&utm_medium=social&utm_campaign=share-button Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, Jarek Ch. napisał: Sony sprzedaje swój dział TCL AFAIK, Sony nigdy nie miało działu "TCL" 😁 BTW 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Panasonic też ma problem z rentownością działu TV. Do końca roku finansowego (marzec 2026) firma ma podjąć decyzję czy pozostać przy produkcji telewizorów. Rozważana jest sprzedaż całego działu, przekazanie go partnerom zewnętrznym lub wycofanie się z nierentownych rynków. Historia zatacza koło. Kiedyś zrobili najlepsze plazmy (ZT60 i VT60) po czym zaprzestali ich produkcji. W technologii LCD też potrafili stworzyć coś wyjątkowego, czego przykładem był model DX900. Teraz udało im się wyprodukować fantastycznego OLEDa na panelu Tandem (Z95B) - wg mnie to najdoskonalszy konsumencki telewizor jaki kiedykolwiek powstał. Kibicuję im mocno, aby to nie był ich koniec. Edytowano 11 godzin temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu I, jak zwykle, amerykanie - walczący z problemami, które sami stworzyli. Jprdl 🤦 1 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 8 godzin temu, pairtick napisał: AFAIK, Sony nigdy nie miało działu "TCL" 😁 BTW 9 godzin temu, pairtick napisał: AFAIK, Sony nigdy nie miało działu "TCL" 😁 BTW Za to od przyszłego roku TCL będzie miał dział Sony 8 godzin temu, lpomis napisał: Panasonic też ma problem z rentownością działu TV. Do końca roku finansowego (marzec 2026) firma ma podjąć decyzję czy pozostać przy produkcji telewizorów. Rozważana jest sprzedaż całego działu, przekazanie go partnerom zewnętrznym lub wycofanie się z nierentownych rynków. Historia zatacza koło. Kiedyś zrobili najlepsze plazmy (ZT60 i VT60) po czym zaprzestali ich produkcji. W technologii LCD też potrafili stworzyć coś wyjątkowego, czego przykładem był model DX900. Teraz udało im się wyprodukować fantastycznego OLEDa na panelu Tandem (Z95B) - wg mnie to najdoskonalszy konsumencki telewizor jaki kiedykolwiek powstał. Kibicuję im mocno, aby to nie był ich koniec. A wychodzi na to, że to jeszcze nie koniec https://businessinsider.com.pl/technologie/oled-kontra-lcd-korea-kontra-chiny-tak-zmienia-sie-branza-telewizorow/q7w9ncz Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 godzin temu, pairtick napisał: I, jak zwykle, amerykanie - walczący z problemami, które sami stworzyli. Jprdl 🤦 "To co mój azjatycki przyjacielu, mówisz, że dacie radę składać elektronikę? Hie hie hie, zobaczymy..." Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 godzin temu, Arek_Gd napisał: Piekło zamarzło !!! Dla mnie koniec Sony był w momencie gdy w markecie zobaczyłem coś takiego : 1 Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Sony było prekursorem w wielu dziedzinach przetwarzania obrazu, ich produkty jak TV czy projektory zawszy były droższe do konkurencji bo niosły za sobą koszty rozbudowanych działów R&D . Dawało to gwarancję obrazu zbliżonego do tego jak przewidział go reżyser. Do tego byli nie doścignionym mistrzem skalowania obrazu. Czasy plastycznego, analogowego kina minęły , tak samo jak minęły diapozytywy i filmy 35mm. Weszliśmy w erę stremingu na żądanie na tabletach i telefonach, ewentualnie na dużych tanich TV które prześcigają się w czym lepszym efekcie HDR, a potem oglądasz zwykłą kablówkę i masz efekt jak z laską ze spuchniętymi ustami i sztucznymi cyckami. Takie czasy 😞 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ciekaw jestem jak potoczy się batalia chińsko - koreańska o rynek TV. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Arek_Gd napisał: tak samo jak minęły diapozytywy i filmy 35mm A gdzie tam panie, cały czas są dostępne i nawet można zanieść do wywołania lub jak masz sprzęt to i odczynniki dostaniesz do wywoływania negatywów. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts