Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Podsumowując. Twierdzenie, że jak coś jest popularne, to jest kiepskie, jest fałszywe. Jak pokazałem istnieje wiele produktów będących zarazem liderami sprzedaży, jak i jakości. W wcale nie tanich. 

Dziękuję za uwagę.

Napisano (edytowany)
6 minut temu, Kraft napisał:

Podsumowując. Twierdzenie, że jak coś jest popularne, to jest kiepskie

Nie, bo była mowa w kontekście ceny.

To cena determinuje popularność o tym było pisane, a nie czy jest kiepskie.

6 minut temu, Kraft napisał:

Jak pokazałem istnieje wiele produktów będących zarazem liderami sprzedaży, jak i jakości. W wcale nie tanich. 

No ja iPhona nigdy nie kupię, chociaż służbowego mam.

iPada kupiłem, ale używany i służy tylko do obsługi audio i klientów poczty e-mail.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)
28 minut temu, tomek4446 napisał:

Ja tam się nie znam, używam Iphona od zawsze , a żona Samsunga też od zawsze. W czym ten Iphon może być lepszy od Koreańca nie mam pojęcia.

No jeżeli używasz iPhone’a od zawsze to z pewnością wiesz w czym produkty Apple i ich system były lepsze od smartfonów na Androidzie. Ten kto miał i używał smartfony Apple w czasach iPhone 4, 4s, 5 itp. wie, że reszta świata produkowała wtedy “zabawki” a nie smartfony.

Dzisiaj Android moźe już bez kompleksów podjąć równoprawną walkę z iOSem. Wtedy absolutnie nie.

1 godzinę temu, Kraft napisał:

Pudło. Apple jest akurat pierońsko drogi.

Niektóre smartfony na Androidzie nie są tańsze. A czasem droższe. I nawet lepsze. Czasy się zmieniają. Hello…;)

Edytowano przez sonique
Napisano
3 minuty temu, sonique napisał:

Ten kto miał i używał smartfony Apple w czasach iPhone 4, 4s, 5

Miałem 4 s i 5 s i 6 i .... A to tylko dlatego , że córka za psie pieniądze mogła wykupić służbowy telefon, a w korporacji zmieniali co 2 lata na najnowszy. Mnie nadal telefon jak by on się tam zwał , służy głównie do odbierania połączeń i dzwonienia.

Napisano (edytowany)

Bo pewnie nim nie pracujesz. A bezpieczeństwo bankowości elektronicznej też może nie być dla Ciebie ważne…;)

Na iPhone nie złapiesz też wirusa… bo jak mawiają, jak wszystko od Apple są płatne…:)

Edytowano przez sonique
Napisano
5 minut temu, sonique napisał:

Na iPhone nie złapiesz też wirusa… bo jak mawiają, jak wszystko od Apple są płatne…:)

Powiem Ci , że ostatnio to nie wiem co lepsze. Czy to że wszystkie moje dane mają Amerykanie , czy mieliby mieć Koreańczycy :) 

Napisano

Fascynuje mnie potrzeba układania rankingów sprzętu audio.

Bo to tak jakby próbować ułożyć ranking żon, w sytuacji gdy każdy z nas potrzebuje innej...

O ile w przypadku sprzętu foto jakość jest mierzalna w uznany przez większość sposób, to przy  sprzęcie audio już tak prosto nie jest. Tu rządzą osobiste preferencje.

Przykład: odsłuch grupowy dowolnego systemu audio da tyle różnych opinii ilu było słuchających.

Dla mnie ważniejsze od określenia lepszy-gorszy, jest określenie czy to mój, lub nie mój dźwięk.

Słyszałem co nieco, nie raz były to znacznie droższe od mojego systemy. 

I w podziale na poszczególne kategorie: stereofonia, wokale, bas, dynamika, separacja instrumentów, naturalność, "rozdzielczość", nasycenie, czarne tło, w każdym osobno rozpatrywanym aspekcie brzmienia były lepsze od moich gratów.

Problem w tym, że wypadkowa suma tych osobnych parametrów nie dawała mojego grania.

Potrafię docenić brzmienie każdego systemu i je pochwalić, tyle że potem mając świadomość własnych preferencji wracam z radością do słuchania mojego systemu.

Tabelkowo gorszego, ale niczym wygodne, rozchodzone buty, dającego większy komfort i wygodę niż te droższe, pozornie lepsze w pomiarach/rankingach. 

Używam jednocześnie wielkoseryjnego, przeciętnego vintage i niszowej chińszczyzny napędzających współczesne, różnie oceniane kolumny.

Co mogę o moim sprzęcie powiedzieć na pewno?

To fakt, że jest dobrze, świadomie dobrany do moich potrzeb.

I nikomu więcej nie musi się podobać.