Rega Napisano wczoraj o 19:52 Napisano wczoraj o 19:52 (edytowany) @SimonS - spróbuj to wszystko dokładnie odkurzyć:). Już nawet nie wspominam , co się dzieje za regałem ze sprzętem:) A to co widać to zaledwie ułamek:) A spróbuj poodsuwać i porozłaczać to wszystko do sprzątania, a potem pozłaczać - jesli zmieścisz się w trzech godzinach to gratulacje Edytowano wczoraj o 19:59 przez Rega 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 19:58 Napisano wczoraj o 19:58 @Rega moja propozycja- ktoś chce wpaść i posłuchać ekstra sprzętów vintage? Nie ma sprawy! Ale najpierw sprząta salę odsłuchową!😁 I problem porządków masz rozwiązany!😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano wczoraj o 20:00 Napisano wczoraj o 20:00 @Nowy75 Moja piwnica jest otwarta zawsze dla wszystkich. Beż żadnych utrudnień typu sprzątanie:) Będzie mi bardzo miło. Barek też czeka. 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 20:07 Napisano wczoraj o 20:07 @Rega za dobry z Ciebie chłop!😁. Mogłeś skorzystać z koleżeńskiej porady przynajmniej w przypadku nowych forumowiczów 😁 Dla starych wyjadaczy ,wiadomo,przywileje 😁 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 20:22 Napisano wczoraj o 20:22 Nic sie w PL nie zmienia, plecy trzeba wciaz miec🤣 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano wczoraj o 20:42 Napisano wczoraj o 20:42 Ależ Szanowni Koledzy! - KAŻDY kto chce jest u mnie mile widziany. Tylko nie wiem, czy jest co oglądać i słuchac. Chyba, że ktoś koniecznie chce posprzątać te pajęczyny i nie cierpi na arachnofobię:) 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Mam pytanie dotyczące wibracji i związanych z tym rozwiązań. Pokazał kilka dni temu jeden z kolegów podstawy z granitu, marmuru(?), bylo trochę żartów nawet udanych itd ale temat godny zastanowienia 🤔. Czy wg Was zastosowanie takich podstaw pod sprzęt ma sens w przypadku, gdy te podstawy wraz ze stojącym na nich sprzętem spoczywają i tak na półkach, takiej sobie mało haj-endowej szafki z Ikei 😁? Ale dość jednak stabilnej.... Zakup takich podstaw to raczej nie problem ale mebel dedykowany juz tak. Raz, że cena, dwa musiałbym przemeblować cały pokój itd itd. Kombinuję więc coś po januszowemu z wykorzystaniem szafki, gdzie mam juz część sprzętu. No ale właśnie, czy w takich warunkach to ma sens? Oczywiście pomijam aspekt wizualny, bo od samego patrzenia wszystko na pewno brzmi lepiej 😉. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Cześć Pomału pcham ten swój wózeczek audio do przodu Arcam CDS27 zastąpił Blu-ray Sony. Płyty CD nabrały charakteru jest dobrze 😎 Pilot od Arcama steruje głośnością w Cyrusie 😉 3 4 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 38 minut temu, BlaBla napisał: Mam pytanie dotyczące wibracji i związanych z tym rozwiązań. Pokazał kilka dni temu jeden z kolegów podstawy z granitu, marmuru(?), bylo trochę żartów nawet udanych itd ale temat godny zastanowienia 🤔. Czy wg Was zastosowanie takich podstaw pod sprzęt ma sens w przypadku, gdy te podstawy wraz ze stojącym na nich sprzętem spoczywają i tak na półkach, takiej sobie mało haj-endowej szafki z Ikei 😁? Ale dość jednak stabilnej.... Zakup takich podstaw to raczej nie problem ale mebel dedykowany juz tak. Raz, że cena, dwa musiałbym przemeblować cały pokój itd itd. Kombinuję więc coś po januszowemu z wykorzystaniem szafki, gdzie mam juz część sprzętu. No ale właśnie, czy w takich warunkach to ma sens? Oczywiście pomijam aspekt wizualny, bo od samego patrzenia wszystko na pewno brzmi lepiej 😉. Pomijajac aspekt wizualny, ktory moze spowodowac ze wszystko lepiej brzmi, to moim zdaniem nie ma sensu kupowania osobnych podstaw. Po pierwsze, jakiez to wibracje w wiekszosci domow sie moga wzbudzic, by mogly zaszkodzic przy odsluchach. Po drugie, sprzet przeciez dostajemy juz z nozkami, w ktorych sa gumowe wkladki, wiec , jak dla mnie, po co. Pomijam adaptery, choc producenci pewnie zadbali o to by zadne wibracje nie zaklucily pracy igly. Ale to moje zdanie. Odpisz, cytując
gienas Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Drewniana podłoga wpływa na odtwarzanie vinyli... Organoleptycznie stwierdzam Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @BlaBlaMożesz wypróbować, czy coś takie podstawy zmienią u Ciebie w bardzo prosty sposób. W Castoramie lub innym markecie budowlanym możesz kupić za kilkanaście złotych grube płyty chodnikowe. Są betonowe. Ich działanie , jesli jest, bardzo niewiele różni się od drogiego granitu. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 minut temu, Rega napisał: @BlaBlaMożesz wypróbować, czy coś takie podstawy zmienią u Ciebie w bardzo prosty sposób. W Castoramie lub innym markecie budowlanym możesz kupić za kilkanaście złotych grube płyty chodnikowe. Są betonowe. Ich działanie , jesli jest, bardzo niewiele różni się od drogiego granitu. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić miny mojej żony....🫣. Pomnikowe postumenty z granitu może przejdą ale chodnik w szafce...😅 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu POJEDYŃCZE PŁYTY i TYLKO do wypróbowania. Kilka godzin wystarczy. Jeśli coś dadzą to pomyślisz o granitach. Nikt nie każe Ci robić chodnika w domu. 1 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Podstawki można zrobić ze wszystkiego. Warto eksperymentować. Przykładowo testowane dziś u mnie kolumny dźwiga na barkach doborowe towarzystwo - Pan Coltrane, Charles Mingus, Wardruna i Dead Can Dance A tak już na poważnie - to są naprawdę spoko kolumienki. Maluszki może nie schodzą za nisko (no bo i nie mają jak), ale na średnicy czarują przepięknie. 9 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu 7 godzin temu, RLC2 napisał: Pomału pcham ten swój wózeczek audio do przodu 👍 A ja chyba właśnie skończyłem. Przynajmniej na długi czas nie przewiduję żadnych zmian. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 44 minuty temu Napisano 44 minuty temu Trzymam kciuki żeby się udało 😁😎😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts