Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

@SimonS - spróbuj to wszystko dokładnie odkurzyć:). Już nawet nie wspominam , co się dzieje za regałem ze sprzętem:) A to co widać to zaledwie ułamek:) A spróbuj poodsuwać i porozłaczać to wszystko do sprzątania, a potem pozłaczać - jesli zmieścisz się w trzech godzinach to gratulacje

IMG_20251102_164001.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano

Ależ Szanowni Koledzy! - KAŻDY kto chce jest u mnie mile widziany. Tylko nie wiem, czy jest co oglądać i słuchac. Chyba, że ktoś koniecznie chce posprzątać te pajęczyny i nie cierpi na arachnofobię:)

Napisano

Mam pytanie dotyczące wibracji i związanych z tym rozwiązań. Pokazał kilka dni temu jeden z kolegów podstawy z granitu, marmuru(?), bylo trochę żartów nawet udanych itd ale temat godny zastanowienia 🤔

Czy wg Was zastosowanie takich podstaw pod sprzęt ma sens w przypadku, gdy te podstawy wraz ze stojącym na nich sprzętem spoczywają i tak na półkach, takiej sobie mało haj-endowej szafki z Ikei 😁? Ale dość jednak stabilnej....

Zakup takich podstaw to raczej nie problem ale mebel dedykowany juz tak. Raz, że cena, dwa musiałbym przemeblować cały pokój itd itd. Kombinuję więc coś po januszowemu z wykorzystaniem szafki, gdzie mam juz część sprzętu. 

No ale właśnie, czy w takich warunkach to ma sens?

Oczywiście pomijam aspekt wizualny, bo od samego patrzenia wszystko na pewno brzmi lepiej 😉.

Napisano

Cześć 

Pomału pcham ten swój wózeczek  audio do  przodu Arcam CDS27 zastąpił Blu-ray Sony.

Płyty CD nabrały charakteru jest dobrze   😎 

Pilot od Arcama steruje głośnością w Cyrusie 😉 

IMG_20260108_144327754_HDR.jpg.80cda0020084612392fb6cc85c7a9330.jpg

Napisano
38 minut temu, BlaBla napisał:

Mam pytanie dotyczące wibracji i związanych z tym rozwiązań. Pokazał kilka dni temu jeden z kolegów podstawy z granitu, marmuru(?), bylo trochę żartów nawet udanych itd ale temat godny zastanowienia 🤔

Czy wg Was zastosowanie takich podstaw pod sprzęt ma sens w przypadku, gdy te podstawy wraz ze stojącym na nich sprzętem spoczywają i tak na półkach, takiej sobie mało haj-endowej szafki z Ikei 😁? Ale dość jednak stabilnej....

Zakup takich podstaw to raczej nie problem ale mebel dedykowany juz tak. Raz, że cena, dwa musiałbym przemeblować cały pokój itd itd. Kombinuję więc coś po januszowemu z wykorzystaniem szafki, gdzie mam juz część sprzętu. 

No ale właśnie, czy w takich warunkach to ma sens?

Oczywiście pomijam aspekt wizualny, bo od samego patrzenia wszystko na pewno brzmi lepiej 😉.

Pomijajac aspekt wizualny, ktory moze spowodowac ze wszystko lepiej brzmi, to moim zdaniem nie ma sensu kupowania osobnych podstaw. Po pierwsze, jakiez to wibracje w wiekszosci domow sie moga wzbudzic, by mogly zaszkodzic przy odsluchach.

Po drugie, sprzet przeciez dostajemy juz z nozkami, w ktorych sa gumowe wkladki, wiec , jak dla mnie, po co.

Pomijam adaptery, choc producenci pewnie zadbali o to by zadne wibracje nie zaklucily pracy igly.

Ale to moje zdanie.

Napisano

@BlaBlaMożesz wypróbować, czy coś takie podstawy zmienią u Ciebie w bardzo prosty sposób. W Castoramie lub innym markecie budowlanym możesz kupić za kilkanaście złotych grube płyty chodnikowe. Są betonowe. Ich działanie , jesli jest, bardzo niewiele różni się od drogiego granitu.

Napisano
15 minut temu, Rega napisał:

@BlaBlaMożesz wypróbować, czy coś takie podstawy zmienią u Ciebie w bardzo prosty sposób. W Castoramie lub innym markecie budowlanym możesz kupić za kilkanaście złotych grube płyty chodnikowe. Są betonowe. Ich działanie , jesli jest, bardzo niewiele różni się od drogiego granitu.

Nawet nie próbuję sobie wyobrazić miny mojej żony....🫣. Pomnikowe postumenty z granitu może przejdą ale chodnik w szafce...😅

Napisano

Podstawki można zrobić ze wszystkiego. Warto eksperymentować. Przykładowo testowane dziś  u mnie kolumny dźwiga na barkach doborowe towarzystwo - Pan Coltrane, Charles Mingus, Wardruna i Dead Can Dance ;)

A tak już na poważnie - to są naprawdę spoko kolumienki. Maluszki może nie schodzą za nisko (no bo i nie mają jak), ale na średnicy czarują przepięknie.

Picsart_26-01-08_17-04-41-866.jpg