Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, Rega napisał:

@Nowy75Eeeee, nie ma czego zazdrościć - na wieszaku kilka Cardasów, Beldenów, Argonów, Oyayde, Supry, jakieś srebrne, jakieś inne ...... Wiszą sobie i czekają na lepsze czasy. Natomiast przy kolumnach Kimber, Tara Labs, WE, Pro link itd, itp. Części się już pozbyłęm, bo mi tylko kurz zbierały. A tu trochę wpiętych aktualnie. Porządek przede wszystkim😉

IMG_20260117_192233.jpg

IMG_20260117_192243.jpg

Pokaże to zdjęcie Żonie, niech już nie narzeka 😃

Napisano

3 minuty temu, Raf_raf napisał:

Pokaże to zdjęcie Żonie, niech już nie narzeka

Już myślałęm, że na Kolegach można polegać, a tu , widzę donosicielstwo się szerzy.😉. A poza tym spróbuj tam wejść, nawet żeby coś podłaczyć, już nawet nie wspomnę o sprzątaniu. Koledzy Mariusz i Wojtek mogą coś na ten temat powiedziec.

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Rega napisał:

Już myślałęm, że na Kolegach można polegać, a tu , widzę donosicielstwo się szerzy.😉. A poza tym spróbuj tam wejść, nawet żeby coś podłaczyć, już nawet nie wspomnę o sprzątaniu. Koledzy Mariusz i Wojtek mogą coś na ten temat powiedziec.

Ależ Kolego @Rega, pokaże swojej Żonie, nie Twojej, to nie donosicielstwo, a mi życie może ułatwić 😃

U mnie jak widzisz pedanterii nie ma 😃

IMG20260117194916.jpg

Edytowano przez Raf_raf
Napisano (edytowany)

Moja nie ma prawa wstępu i jakichkolwiek komentarzy. Tu ja (i moje pająki) rządzę.😋

Kiedyś, nawet zrobiłem kilka podstawek pod kable, ale u mnie się nie przyjęły🤣

IMG_20221112_161842.jpg

IMG_20221118_165433.jpg

IMG_20221118_172851.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)

@tomek4446 i to (u Ciebie za sprzętem) mi się podoba. Tak ma być. O ile nie powoduje jakiegoś brumu, czy innych zakłóceń.  O porządku to mogą mówić Koledzy posiadający jeden wzmacniacz i jedną parę kolumn, u których całość waży kilka kg. Spróbuj przesunąć np mój regał. Sam waży ponad 40 kg, a razem ze sprzętem dobrze ponad 150kg.

Szanowni Koledzy, myślałęm, że te podstawki dawno poszły na legarki pod garnki.

Edytowano przez Rega
Napisano
19 minut temu, tomek4446 napisał:

Co Wy wiecie o porządku w kablach , 58 szt. za szafką i wszystkie wpięte :) 

IMG_7465.JPG

IMG_7464.JPG

Majątek wydasz na audiofilskie  podstawki, podkładki pod te kable. 🤣

Aż mi ulżyło, u mnie mniej kabli ale porządek podobny😉

Napisano
1 minutę temu, Wing0 napisał:

masz porządku w kablach jak nasz serwisant w uszczelkach do aluminium;D

Czyli swój chłop :) 

@Nowy75 , a ja z Chorda Clearway , wczoraj wydziergałem taki kabelek właśnie na wtykach Nakamichi  / zdjęcie/. W ogóle polecam każdemu zakup subwoofera , i nie chodzi o bas. To pudełko uruchomiło lawinę rzeczy co do których wydawało mi się , że już nie wrócę. Zrobiłem cztery kable Speacon , dwa XLR-y , głośnikowy , jutro dziergam XLR -RCA  na bazie Supry Sublink / pierwszy na bazie Prolinka/ to już 9 kabli w dwa tygodnie ! A nie robiłem tego dobre dwa lata. Dzięki subowi mam zwrotnicę zewnętrzną , byłem w Kluczborku i mam nowe gniazda w pre . Poznałem akustykę , rozkład częstotliwości we własnej chałupie o czym wcześniej nie miałem pojęcia.  Ba , odkryłem podłączenia kablowe , które wcześniej by mi do głowy nie przyszły. Poznałem bliżej opcje programu REW . Sub świetnie robi na nogi , nie pamiętam kiedy wcześniej tak biegałem z mikrofonem. Naprawdę polecam , ten zakup to same zalety :) 

IMG_7466.JPG

Napisano
3 minuty temu, Wing0 napisał:

Jak ten chord

Gruby , ok. 10 mm średnica. Bardzo dobrze ekranowany , masz oplot foliowy , bawełnę. W wersji ' X '  jest jeszcze oplot chyba miedziany. Elastyczny nie jest tak jak jak kable pro , ale promień zgięcia akceptowalny.