DiBatonio Napisano wczoraj o 11:21 Napisano wczoraj o 11:21 (edytowany) Nie. O tych na suficie 🤭 Sorry, no nie mogłem nie wykorzystać ...Twojego wpisu Adam. 😉 Edytowano wczoraj o 11:22 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano wczoraj o 12:57 Napisano wczoraj o 12:57 (edytowany) Dnia 29.01.2026 o 21:59, marcinmarcin napisał: Posłuchaj z filcem pod kolumnami a potem z korkiem. Filc to matowe, zamulone granie. Korek w tym samym miejscu daje wiele żywszy dźwięk, najlepiej słychać na wybrzmieniach gitar ktore sa dłuższe i pełniejsze.... sprawdzone na wielu kolumnach, zawsze ten sam efekt A korek może być zwykły,czy audiofilski? Dnia 31.01.2026 o 18:58, marcinmarcin napisał: Warto jeszcze leczyć nogi 😉 Uszy też się da. Na przykład zatykając je korkiem od wina. A jaki bass jest wtedy,tylko że wysokie trochę przygaszone. Edytowano wczoraj o 13:01 przez Sundin997 2 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Sony TA E88. Najlepsze pre jakie stworzyło Sony w latach 70tych. Bezposrednim nastepcą byl Esprit. To praktycznie ta sama konstrukcja. No i później była R1. Wykonany w/g filozofii czym mniej tym lepiej. Na czesciach najlepszej jakosci. Konstrukcja dual mono o jak najkrotszej sciezce sygnału. Sony w tamtych czasach wyprzedzalo swoja epokę i konkurencję. W dzisiejszych czasach, producenci niech się uczą... Przyklad rozwiązań zastosowanych w pre. Atenuator wykonany z utwardzonego zlota na zlecenie Sony, przez Alps. Oczywiscie hermetycznie zamkniety. Zdjecie z net. Byl to hit sonego wyprodukowany na rynek JP, US, EU. Dedykowany był do impulsowej końcowki TA N88. Tak, tak, jesli ktos mysli o wzmacniaczach w klD jako o nowoczesnej konstrukcji to Sony juz tam było 50 lat temu. 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, audiowit napisał: Sony TA E88. Muszę sprawdzić ale chyba ostatnio właśnie o nim czytałem. Dokładnie była to klasa D Soniaka, właśnie za czasów świetności Sony w audio. Jak znajdę o jakim modelu czytałem to napiszę. To Twoje pre? Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Oczywiście, ze tak. Takie samotne leżało, i szkoda mi się go zrobiło. Trochę mam/mialem przedwzmacniaczy ale nie moglem się powstrzymać :). Ludzie kupują Wimmy, a nie wiedzą co mozna mieć naprawdę wartosciowego.Jednak warto się uczyć. Podobna sytuacja była z Dynaco St 35. Leżal i nikt nie reagował. Ale za to piekne blyszczace lampiaki z beleczem w srodku w cenie i w pożądaniu. Graafa 50B mozna bylo kupić taniutko, leżał dlugo, nikt nie znał, Obecny jego odpowiednik, tylko na gorszych komponentach mozna kupić za około 50kzł i sie sprzedaje :). Fajne to hobby. Edytowano 2 godziny temu przez audiowit 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 36 minut temu, kaczadupa napisał: To Twoje pre? Adam, nie poznajesz? W tle dyfuzory 1D u Witka. 😉 @audiowit Witek, co tam jest w tej wydzielonej części po lewo? Odseparowali zasilacz, czy jak ? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 zasilacze. Wspomniec tez nalezy o b dobrym pre gramofonowym. Oczywiscie mozna sobie je ustawić zaleznie od wkladki. To nie jest wydmuszka tylko pre, ktore sonicznie i labolatoryjnie bylo doskonałe. Oczywiscie probnie zagra z moim TA N7 tylko jest jeden problem. To pre nie akceptuje audiofilskich kabli :))) a moje najgorsze to Cardasy i potem juz tylko audiofilijskie ;). Nie mam jak podpiać. Pozatym przeszedlem juz calkowicie na XLR i jeszcze jakby tego bylo mało na jedna firmę. I obudzilem sie z ręka w nocniku 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, audiowit napisał: To pre nie akceptuje audiofilskich kabli :)) Tak blisko gniazda? 😁 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, audiowit napisał: Graafa 50B Obecnie gra u gościa który słyszał więcej sprzetu niż połowa nas tu razem wziętych:). Mega zadowolony, ale budowa Graafa robi robotę. Witek jeszcze Ci powiem że te lampy co w nim były po zmianie pozwoliły jeszcze bardziej rozwinąć skrzydła, Kolega tam sporo czasu i wysiłku poświęca by wycisnąć Maxa z Graafa. Noe zdziwił bym się jakby postawiony obok MC 275 nie dał mu rady Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wiem, mam trochę lamp i sprawdzalem. Fajnie, ze Graaf trafił w odpowiednie ręce, a szkoda, ze nie Twoje. Widzisz, dotykasz, sluchasz i wiesz co to jest warte. Odpisz, cytując
Recommended Posts