Kostku Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Nie martw się, lenczus. Ja niedługo skompletuję swoje tanie gó**o i też tutaj wstawię. Będzie o stokroć gorsze, więc głowa do góry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2013 WitamU mnie zmiana kolumn(mam nadzieje ze ostatnia)Były Avance K3 a są KEF 205/2 Reference.Sa nowe jeszcze nie wygrzane.Wstepnie można powiedzieć....Przestrzeń i precyzja sa niesamowite.Jutro może wstawie pare fotek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2013 Gratuluję, piękne Klocuchy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 12 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2013 Obiecane fotki..Narazie odkrywam płyty od nowa,mówiąc najogólniej...lest cudnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2013 Tak, piękny system.A kolumny nie duszą się wtłoczone w szereg z komodą i szafką? Próbowałeś choćby tylko do odsłuchu wysunąć je 80-100cm do przodu? Kombinowałeś, ze skręceniem do środka w osi pionowej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 12 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2013 Jeszcze oczywiście kombinuje z ustawieniem ale tak jak stoją jest bardzo dobrze.Dzwiek bardzo otwarty,nic ich nie tłumi.Według producenta optymalne ustawienie to ok.22 cm min.od tylnej sciany,ok1 m od bocznych i max 3 m.miedzy nimi.Te parametry sa prawie zachowane.Zamowiłem już granitowe podstawki i wypróbuje również kolce,zobaczymy jak będzie lepiej.To ogólne zdjęcie wygląda jak by było trochę wszystko ściśnięte ale w rzeczywistości jest lepiej.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 12 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2013 I ja wrzucę fotki swojego do niedawna systemu a dzięki F1angelowi powstaje powoli nowy system, dziękuje mu za wszystko bo wiem teraz jakiego brzmienia potrzebuje i w jakim kierunku pójdę, bez Jarka błądziłbym pewnie długo długoAdvance Acoustic MAP105( sprzedany z bólem super wzmacniacz), Harman Kardon HD970(sprzedany), Heco Victa(sprzedane), kable klotz teraz póki co budowany zestaw Musical Fidelity E100 (docelowo MF A300.308), Castle Avon( nie wiem co potem), Cedek w poszukiwaniu może MF E600 zobaczymy, kable Alphard SL10, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 12 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2013 No, no, no. Coraz piękniejsze klocuchy, panowie. Nawet na te telewizory można przymknąć oko, bo klocuchy naprawdę klocuchowate. Klocuch na klocuchu i klocuchem pogania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2013 Oj piękne, piękne klocuszki, rzeczywiście i jeszcze piękniej brzmią. Nie rozumiem tylko dlaczego ten cholerny Thule nie chce grać, choć powinien.Adam ale kolumny, to chyba za wąsko rozstawiłeś A tak poważnie. Pięknie brzmiących kolumn w Twoim guście jest jeszcze duuuużo. Życzę Ci tych z samego szczytu (choć chyba nie Everestów JBLa). Nic tylko składaj pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 hahaha kolumny rzeczywiście trochę wąsko brzmienie bardzo dynamiczne, szczegółowe z bardzo dobrym zejściem niskich tonów połączenie MF i Castle wyszło rewelacyjnieJak uda mi się już kupić MF A300, 308 lub może A1000 to podjadę do kolegi zukzukzuk jak się oczywiście zgodzi posłuchać w zestawieniu z jakimś modelem Kappy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 pirs KEF naprawdę zaleca takie dziwne ustawienie? Co by nie mówić to się trochę kłóci z różnymi prawami akustyki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 WitamNo tak jest wyrysowane w instrukcji...1.Odl.od ściany tylnej-225mm (9") minimum2.Odl.od bocznej -1m (36" ) minimum3.Odl.miedzy kol. -2-3m (6-10ft ) MaxTak to jest ujęte w instrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Aaaa, minimum, ale to nie ma nic wspólnego z prawidłowym ustawieniem. Myślę, że w tej kwestii możesz jeszcze sporo poprawić. Metoda Cardas'a czy inne na pewno będzie przy tym pomocna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 13 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2013 Napewno duzo jeszcze można zrobić.Mam je dopiero od piątku więc wiele przede mna.Pokombinuję z ustawieniem(tymczasem się trochę wygrzeją),potem spróbuję trochę zmieniac ustawienie HF i LF w kolumnie (na razie jest zero)potem może kable...itd...itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Cytat Obiecane fotki..Narazie odkrywam płyty od nowa,mówiąc najogólniej...lest cudnie. Hej. Czy ten tuner enki Ci nie buczy zbyt głośno? Pytam, bo mój czasami dostaje "ataków padaczki", wpada w jakieś ćpuńskie drgawki. Mam wrażenie, że to od dysku. Nie dokuczył Ci nigdy ten dziadyga? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Jeżeli ma objawy chorobowe to czas z nim do lekarza....u mnie nic nie buczy..jest cichutko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Cytat hahaha kolumny rzeczywiście trochę wąsko brzmienie bardzo dynamiczne, szczegółowe z bardzo dobrym zejściem niskich tonów połączenie MF i Castle wyszło rewelacyjnieJak uda mi się już kupić MF A300, 308 lub może A1000 to podjadę do kolegi zukzukzuk jak się oczywiście zgodzi posłuchać w zestawieniu z jakimś modelem Kappy Byłoby bardzo miło!ZAPRASZAM! MF nie jest obowiązkowy...A swoją drogą - również chętnie posłucham Castle Pozdrówka! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 zapraszam jak będziesz przy okazji w Poznaniu i okolicach tylko chwilowo nie mam cedeka i słucham z kompa, dekodera tv lub TV Smart Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Cytat zapraszam jak będziesz przy okazji w Poznaniu i okolicach tylko chwilowo nie mam cedeka i słucham z kompa, dekodera tv lub TV Smart Nie ma problemu z odtwarzaczem CD. Wezmę Linna pod pachę...Dużych Kefów z dzisiejszej epoki też posłuchałbym. Lecz stoją nieco daleko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 Madas te Avony mają oryginalne głośniki średnio-nisko tonowe ? Nie widziałem jeszcze takiego egzemplarza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 gość zapewniał że wszystko oryginalne, brzmienie jest piękne więc chyba jest jak mówi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 Cytat gość zapewniał że wszystko oryginalne, brzmienie jest piękne więc chyba jest jak mówi A masz możliwość odkręcenia głośnika i sprawdzenia ? Ciekawa ciekawość. Głośnik wygląda jak od Tannoya Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 Rzeczywiście. A niech to... . Nie zauważyłem wcześniej. Dobrze by było odkręcić delikatnie i sprawdzić jakie tam są napisy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 odkręciłem, uff napisane jest castle acoustic ltd i jakieś numery Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 To dobrze, byłem ciekaw kiedy sprawdzisz. Też bym nie wytrzymał presji, najważniejsze, że jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts