Wing0 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu @RLC2 ja to widzę wręcz odwrotnie. Jak dziecko chce wsadzić gwóźdź do gniazdka to masz mu pozwolić, powiedzieć a niech przejdzie przez to przecież zdobędzie doświadczenie? no lepiej chyba zwrócić uwagę że to bez sensu, że lepiej wsadzić tam wtyczkę ;). I tu bardziej reakcja dziecka jest ważna, albo się obraża jak pisałeś albo zrozumie i podziękuję albo będzie wyjaśniało uparcie że ono ma rację a ty stary dziadu się nie znasz bo dziś gwoździe są z innej mieszanki stali niż dawnej i jebnięcie będzie przyjemniejsze 😆 Jak się na czymś nie znam to zgłębiam wiedzę, słucham bardziej doświadczonych, dyskutuje, ale mam z tyłu głowy że nie jestem najmądrzejszym na świecie i jak coś będę uparcie twierdził to mogę z czasem to odszczekać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, RLC2 napisał: mniej doświadczeni aktywni są zaraz sprowadzeni do parteru więc... Dalej to samo no i to na tyle z mojej strony Najgorsze jest to, że Ci mało doświadczeni uchodzą tu za doświadczonych, to jest najgorsze. Ale zawsze mają coś do powiedzenia, chociaż w gruncie rzeczy nie mają pojęcia o czym mowa, za to lajkują często wypowiedzi z których niewiele rozumieją. Tak, takich powinno sprowadzać się do parteru. Mało tego znam kilku, którzy zarzucają innym audiofilstwo połączone z audiovoodoo, siebie przedstawiają w roli melomanów (znawców), a tak naprawdę na półce 3 płyty na krzyż, albo wcale. To na tyle z mojej strony do tego co napisałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, DiBatonio napisał: Najgorsze jest to, że Ci mało doświadczeni uchodzą tu za doświadczonych, to jest najgorsze. Ale zawsze mają coś do powiedzenia, chociaż w gruncie rzeczy nie mają pojęcia o czym mowa, za to lajkują często wypowiedzi z których niewiele rozumieją. Tak, takich powinno sprowadzać się do parteru. Najgorsze co czytam to takie teksty... Niech mod posprząta ten temat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 53 minuty temu, Wing0 napisał: @RLC2 ja to widzę wręcz odwrotnie. Jak dziecko chce wsadzić gwóźdź do gniazdka to masz mu pozwolić, powiedzieć a niech przejdzie przez to przecież zdobędzie doświadczenie? no lepiej chyba zwrócić uwagę że to bez sensu, że lepiej wsadzić tam wtyczkę ;). I tu bardziej reakcja dziecka jest ważna, albo się obraża jak pisałeś albo zrozumie i podziękuję albo będzie wyjaśniało uparcie że ono ma rację a ty stary dziadu się nie znasz bo dziś gwoździe są z innej mieszanki stali niż dawnej i jebnięcie będzie przyjemniejsze 😆 Jak się na czymś nie znam to zgłębiam wiedzę, słucham bardziej doświadczonych, dyskutuje, ale mam z tyłu głowy że nie jestem najmądrzejszym na świecie i jak coś będę uparcie twierdził to mogę z czasem to odszczekać. Mało trafne porównanie, do małego dziecka. Tutaj małych dzieci nie ma, za to dorośli ludzie, młodsi czy starsi, ale dorośli. Potrafiacy stwierdzić czy to co słyszą, na swoim zestawie, w ich pokoju odsłuchowym, im odpowiada czy nie. Czy jest gdzieś różnica w brzmieniu czy nie. Potrafiący samodzielnie myśleć i łączyć fakty. Z drugiej strony ktoś, kto tylko na podstawie zdjęcia, z całą pewnością stwierdza, że dane pomieszczenie się nie nadaje do odsłuchów, potrafi - w przypadku gdy ktoś przetestuję coś - wyśmiać takiego kogoś albo stwierdzić że źle testuje. Tylko dlatego że mu sie wyniki testu nie podobają. Naturalnie, bardziej doswiadczeni forumowicze są na wagę złota, jeśli swoje doświadczenie ze sprzętem, z jego ustawieniem czy akustyka, potrafią przekazać innym, młodszym adeptom tej sztuki. Jednak zachowanie, jakie opisałem wyżej, takiego kogoś, zeruje jego wartość, jako osoby od którego można by się czegos nauczyć. Nie mówiąc już że pewnie niejednego od tego forum odrzuciło. Chce ktoś się dzielić wiedzą i doświadczeniem, niech to robi, niech jednak nie odmawia głosu innym, się z nim nie zgadzającym. To takie proste i tak przyjemnie by było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 15 minut temu, gienas napisał: Najgorsze co czytam to takie teksty... Niech mod posprząta ten temat. To prawda, ale nie musisz się z tym zgadzać. Natomiast wklejanie durnowatych memów to jak to nazwać, miejsce na takie memy to wątek Humor. A teraz pociągnij temat wibroakustyki o czym była wcześniej kowa, a jak nie masz nic do powiedzenia i doświadczenia na własnym podwórku poszukaj stosownego dla siebie wątku, jest taki: Humor. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale dopóki nie pojawiłeś się Ty ze swoim komentarzem no i może jeszcze kilka osób w tym wątku pod wpisami o wibroakustyce, wątek zaczyna się rozwalać. Oczywiście swoim zwyczajem zepchniecie winę jak zawsze na mnie, tylko dlatego, że piszę to co myślę o co poniektórych. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nie rozumiesz co robisz pisząc takie teksty. Obrażasz resztę forumowiczów - piszę to abyś zrozumiał. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 4 minuty temu, gienas napisał: Nie rozumiesz co robisz pisząc takie teksty. Obrażasz resztę forumowiczów - piszę to abyś zrozumiał. Obrażam, bo ty tak twierdzisz? 😁 Mało mnie to obchodzi. Napisałem jak jest, co zresztą też zauważył @audiowit i @Wing0 oni jakoś nie czują się obrażeni. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @Artur Brol już nie raz to było poruszane. Starzy mają gdzieś grzeczne pomaganie po tych kilku latach hejty i pokazywania kiełków przez Dzika itp znawcą. Nie dziwi mnie to że są równie opryskliwi i czasem chamscy. A co do oceniania da się ocenić czy coś gra i na jakim poziomie jak się przesłuchało setki sprzętów w dziesiątkach pomieszczeń. A to czy się użytkownikowi podoba to już inna kwestia, niektórzy całe życie słuchają altusow i są zachwyceni. Pytanie czy jest sens tkwić w samozachwycie czy czasem lepiej posłuchać innych. Ale to takie gadanie o niczym, wszystko zależy od tego jak chcesz odbierać innych czy przez pryzmat swojego ego czy jednak wolisz ego trzymać z boku i jednak skorzystać. To tak ogólnie Artur nie odbieraj że do Ciebie pije bo ogólnie już od jakiegoś czasów luzik 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dziwna sprawa że tylko na polskich forach, czego nie cierpię, wylewa się taki "hejt" na nowego który się tylko pyta ale i śmie mieć swoje zdanie. No i nie słucha się "wyjadaczy" jak ma działać ściśle wg wskazówek wszystkowiedzących... Niestety zostaliśmy w czasach dzieci neostrady. Na zachodnich forach kiedy zapytasz o coś to dostaniesz normalną odpowiedź, a drążąc temat nikt tam cię nie dołuje tylko wyjaśnia. Niech te ferie się skończą Mua end OT. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @Wing0Wiesz ze heyt sie z nikąd nie bierze😉 Nie sądzę by powstał tak sobie, bez powodu. Wspominasz o ego, a czy to nie przypadkiem ego, powoduje ze niektorzy tak a nie inaczej reaguja, na to co mniej doswiadczeni - jednak nie pół głusi - forumowicze pisza? Tutaj chyba sporo nasmiecilo ego, ale nie tych młodych. Edytowano 1 godzinę temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 5 minut temu, gienas napisał: Na zachodnich forach kiedy zapytasz o coś to dostaniesz normalną odpowiedź, a drążąc temat nikt tam cię nie dołuje tylko wyjaśnia. Zapytaj kolegę @Chmarski, czy go zdołowałem kiedy zapytał o izolatory Isoacoustic Gaia? Bo widzę, że pijesz caly czas do mnie, tylko dlatego, że wcześniej podsumowałem, chociaż nie personalnie niektórych uchodzących tutaj za guru i znawców. Nic nie poradzę na to, że tak to widzę, a jednak inni podobnie widzą. Ty też nic na to nie poradzisz. Niepotrzebnie rozdrapujesz i szukasz problemu tam,mgdzie go nie ma. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 10 minut temu, gienas napisał: Na zachodnich forach kiedy zapytasz o coś to dostaniesz normalną odpowiedź, a drążąc temat nikt tam cię nie dołuje tylko wyjaśnia. To pytanie po co tu dalej jesteś jak tam jest tak cacy :). Sorki bo może to chamskie lekko, ale identyko tekst jak z pracą za granicą no krainy mlekiem i miodem płynące.... 9 minut temu, Artur Brol napisał: Wspominasz o ego Tak Artur masz rację każdy z nas ma czasem przerost formy nad treścią. Ja jednak rozumie jakoś bardziej takiego Witka, Angela, Marka, Rege i wielu innych kolegów którzy są z nami albo już nie, że się wkur... na kolejne fikanie Dzików czasem zmasowane 😉. Ale nie mówię każdy ma za uszami ja, Kraft, Witek każdy na lepsze i gorsze dni A czasem dopierdalanie się w necie do innych u pokazywanie swojej wyższości to chyba jest nasza cechą narodowa i może też płciowa? ale co fajne w tym to od lat mimo to gadamy, napierdzielamy się i dalej pchamy wózek ciesząc się mimo wszystko swoim towarzystwem w jakimś tam stopniu 😆 Edytowano 1 godzinę temu przez Wing0 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, DiBatonio napisał: Obrażam, bo ty tak twierdzisz? 😁 To nie jest tylko zdanie kolegi @gienas 19 minut temu, DiBatonio napisał: Napisałem jak jest, co zresztą też zauważył @audiowit i @Wing0 oni jakoś nie czują się obrażeni. Ale audiowit i Wingo to nie jest całe forum! 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Zapytaj kolegę @Chmarski, czy go zdołowałem kiedy zapytał o izolatora Isoacoustic Gaia? Niepotrzebnie rozdrapujesz i szukasz problemu tam,mgdzie go nie ma. Właśnie jest problem tylko Ty go nie widzisz a szkoda. Tak więc ja już zmykam miłej soboty Panowie 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Wing0 napisał: To pytanie po co tu dalej jesteś jak tam jest tak cacy :). i jeszcze mnie z Polski wyganiają... No pełnia szczęscia. 6 minut temu, DiBatonio napisał: Zapytaj kolegę... Wiesz co to wielokonto Nie mam nic do Ciebie po prostu wlazłem w nieodpowiedniej chwili na ten temat i Ciebie trafiło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Wing0 napisał: Sorki bo może to chamskie lekko, Dlaczego od razu stawiasz się w roli kogoś, kto obraża lub jest chamski? Napisałeś co myślisz i to się liczy, nie tłumacz się z tego, bo dajesz innym poczucie, że jednak tym "chamem" jesteś, po co im dajesz poczucie, że mogą mieć racje i z byle czego można zrobić chamski tekst. 6 minut temu, Wing0 napisał: To pytanie po co tu dalej jesteś jak tam jest tak cacy W tym nie ma nic obraźliwego i nie przepraszaj nikogo za takie słowa, to zwykle pytanie. Niech ludzie nauczą się rozgraniczać jedno od drugiego, bo inaczej że wszystkiego będzie można zrobić chamski i obraźliwy tekst. 2 minuty temu, gienas napisał: Wiesz co to wielokonto Co to jest wielokonto? Sugerujesz coś? Komu, mnie, czy koledze @Chmarski? ktory tu pisze od dawna chyba. 4 minuty temu, gienas napisał: Nie mam nic do Ciebie po prostu wlazłem w nieodpowiedniej chwili na ten temat i Ciebie trafiło. Ale nie tylko ja tutaj piszę i komentuję innych, zatem miałkie tłumaczenie. Zatem nie czaruj i naprawdę skończmy już te dyskusje, bo szkoda wątku, a temat o wibroakustyce jest ciekawy i interesuje jednak wielu forumowiczów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Napisałeś co myślisz i to się liczy, nie tłumacz się z tego, bo dajesz innym poczucie, że jednak tym "chamem" jesteś, po co im dajesz poczucie, że mogą mieć racje i z byle czego można zrobić chamski tekst Pewnie masz rację, ale jakoś tak mam że w większości czasu staram się być dość miły, a jak ktoś to odbiera jako np słabość czy brak pewności siebie itp to już mnie bardzo nie interesuje. A że czasem bywam chamski też się przyznaje zdarza się jak przegnę to też przeproszę. Nikt doskonały nie jest. A co do wibracji ja tradycyjnie bez spiny, granit plus dociążenie. Elektronika stoi na bardzo ciężkim meblu, bardzo ciężkim z podwójnych płyt. Obecnie platform nie ma bo nie ma bardzo do czego przesył jest praktycznie całościowo przez wifi. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, RLC2 napisał: Właśnie jest problem tylko Ty go nie widzisz a szkoda. Powtórzę, nie ma problemu, to Wy niektóre wpisy zamiast przyjąć do wiadomości próbujecie rozdrapać do rangi problemu. A wystarczyło przejść obok nich obojętnie. Natomiast co byś nie powiedział i nie zrobił mojego zdania nie zmienisz i tyle. Powtórzę, na szczęście miektorzy też to widzą i raczyli skomentować, ale dostaje się mnie. Miłej soboty, jest wiele innych wątków, polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Wykorzystam Panowie, że jesteście tak skupieni 😏 i zapytam o cos. Dobrze czytajcie. Mam do oddania ZA DARMO IEM Kiwi ears Singolo i KZ Zex. Z jednym kablem. Może kogoś znacie kto by chciał tego spróbować. Nie będzie musiał kupować. Nie mam ich ochoty trzymać w domu, nieużywanych. Wyślę nawet do PL. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 11 minut temu, Wing0 napisał: A co do wibracji ja tradycyjnie bez spiny, granit plus dociążenie. Elektronika stoi na bardzo ciężkim meblu, bardzo ciężkim z podwójnych płyt. Jakich płyt, meblowych (wiórowych)? Oooo, widzę, że stosujesz stopery do drzwi 😉 Tanio, a bywa, że pomaga. Na moich ProAcach stawiałem po sztuce, jednak wolę beż. Generalnie ich obudowa jest strojona na 300-400Hz i stawianie na nich czegokolwiek troszkę kastruje sznyt ProAcow I zabiera ten rezonans w okolicach 400Hz. A jest on zabiegiem celowym producenta. Warto spróbować na elektronice, czy kolumienkach zwłaszcza tam, gdzie może trochę za dużo rozmycia, basu lub innego zakresu pasma. 9 minut temu, Artur Brol napisał: Mam do oddania ZA DARMO IEM Kiwi ears Singolo i KZ Zex. Z jednym kablem. Może kogoś znacie kto by chciał tego spróbować. Nie będzie musiał kupować. Artur, ja znam na tym forum kilku, co chętnie przyjmą za darmo. Ale nie będę pisać nicków. Proponuję wystawić w zakładce SPRZEDAM z informacją, że oddasz za darmo za ewentualny koszt wysyłki. Pewno się znajdą chętni, a Ty prędzej się ich pozbędziesz. Możesz też na OLX, tam na hasło oddam za darmo ustawi się kolejka,mwierz mi, największą będzie ta z Polski. 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) To ja zapytam inaczej nóżki pod Cyrus One HD nie za wysokie nie za szerokie. P.S Cenowo też w miarę rozsądku 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 7 minut temu, RLC2 napisał: To ja zapytam inaczej nóżki pod Cyrus One HD nie za wysokie nie za szerokie. P.S Cenowo też w miarę rozsądku 😉 A rozsądna cena to jaka, bo wiesz dla Ciebie to może być 100zl, a dla kogoś innego 600zl lub więcej. Ile waży ten Cyrrus? Może spróbuj Vibrapody typ2 lub nawet typ 3 . Pozycz i zobaczupysz, czy coś się zadzieje, to wg mnie najtańszy upgrade, tylko nie wszędzie się to sprawdzi, dlatego trzeba dobrać ich typ - twardość. A zacząłbym od deski do krojenia z bambusa dostępne w IKEI, mówię serio. https://www.ikea.com/pl/pl/p/aptitlig-deska-do-krojenia-bambus-80233430/ Edytowano 55 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 57 minut temu Udostępnij Napisano 57 minut temu 10 minut temu, DiBatonio napisał: Tanio, a bywa, że pomaga Szczerze to właśnie bardziej do elektroniki kupiłem, ale heheh okazało się że nie ma na czym ich postawić ;). A na kolumnach nie zauważyłem słyszalnych degradacji, Buchardt ma dość solidną budę z drewna. Choć ja mam słabe ucho ;). Blat górny sklejka z fornirem, płyty pozostałe wiórowe. Szuflady itd mają podwójna płytę stąd też waga duża. W sumie do audio to nie było początkowo, ale dorabiane w stolarni dodatkowo i gość zasugerował górę sklejkę choć nie mam pojęcia dlaczego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 52 minuty temu Udostępnij Napisano 52 minuty temu @Wing0 żadnych zmian nzmiałyniysz ze stoperami na monitorach i bez? One nie są ciężkie chyba po kilo z haczykiem. A powiesz jeszcze co to za "falbanki" wokół wooferków przy monitorach? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Mało tego znam kilku, którzy zarzucają innym audiofilstwo połączone z audiovoodoo, siebie przedstawiają w roli melomanów (znawców), a tak naprawdę na półce 3 płyty na krzyż, albo wcale. Jacek ale żeby być melomanem nie trzeba mieć setki, tysiąca czy miliona płyt. Ba, można ich nie mieć w ogóle 🙂. Edytowano 48 minut temu przez KrólKiczu 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts